Criterion Games hovorí o väčšej transparentnosti pri vývoji nových EA hier

EA začala v posledných mesiacoch hovoriť o svojich budúcich hrách už vtedy, keď je s nimi iba na začiatku vývoja. Nechcú nič utajovať, chcú si osvojiť systém filmových štúdii, kde každý vie aký film sa pripravuje už od scenára.

pridal play3man 12.12.2014 o 10:31 pod hry
Criterion Games hovorí o väčšej transparentnosti pri vývoji nových EA hier

HRY > NOVINKY >

EA v minulosti niekoľkokrát doplatila na to, že vývoju svojich hier nevenovala dostatok času. No vyzerá to tak, že sa zo svojich chýb predsa len poučila a s novými hrami menia stratégiu. Napríklad taký Battlefield: Hardline bol odložený až na budúci rok, ďalší Mass Effect bol potvrdený už dávnejšie (aj keď o hre ako takej moc informácií nemáme), z Mirror's Edge sme dokonca mohli vidieť videá z veľmi raného štádia vývoja a taktiež vieme o novej racingovke od Criterion Games.

No a práve Criterion Games sa k tomuto novému postoju EA vyjadril pre server Examiner.com:

"Dôvod, prečo toto robíme je iba odraz toho, ako sa EA zmenila za posledné roky. Ak sa vytiahnete z bubliny, v ktorej sme my, ľudia hovoria o hrách vtedy, keď sú vo vývoji. Hovoria o nich podstatne skôr, ako kedykoľvek predtým, takže si myslím, prečo by sme to nemohli robiť verejne? Prečo by sme nemohli hovoriť o hrách skôr?" - generálny manažér Criterion Games, Matt Webster

Webster sa opiera najmä o fakt, že o nových filmoch vieme niekoľko rokov dopredu. Síce niečo podobné sa stáva aj vo video-hernom priemysle, no väčšinou iba vtedy, keď sú hry odložené. Napríklad už teraz vieme o tom, že bude piata a šiesta časť Pirátov z Karibiku, pričom piata časť vyjde v roku 2017. Navyše filmy majú už niekoľko rokov dopredu určené aj dátumy premiéry, ktoré sa aj dodržia. Na druhú stranu súhlasí s tým, že by nebolo dobré, ak by hru vyvíjal pod "denným svetlom", aby sa o nej vedelo naozaj všetko, no aj napriek tomu by chcel väčšiu transparentnosť.

"Myslím si, že je skutočne osviežujúce, keď vedieme diskusie o tom, ako na našej hre pracujeme alebo aký je náš cieľ, než keby sme pracovali niekoľko rokov zatvorení v kancelárii a jedného dňa by sme vypustili nadupané video, a bolo by vybavené. Hladký priebeh sa odrazí na tom, ako robíme hry a taktiež v akom prostredí sa rozhodneme pracovať." - dodal Matt Webster

Predsa len, pozerať sa na videá z Mirror's Edge, ktoré ukazujú hru prakticky iba na začiatku vývoja, pripomína tak trochu projekty na Kickstarteri. Uvidíme, či sa EA tento prístup nakoniec osvedčí.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18401)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk