Lekár plánujúci transplantáciu hlavy chce žalovať Konami pre jeho vzhľad v MGS5

Ďalšia kontroverzia okolo jednej z najočakávanejších hier tohto roka alebo lišiacka virálna kampaň?

pridal roberto 22.4.2015 o 10:19 pod hry
Lekár plánujúci transplantáciu hlavy chce žalovať Konami pre jeho vzhľad v MGS5

HRY > NOVINKY >

Od neoficiálneho oznámenia vývoja Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain na VGA 2012 je titul na jednej obrej horskej dráhe. Titul vyzerá fantasticky a fanúšikom série už dlho tečú sliny, ale na druhej strane už má za sebou niekoľko kontroverzií. Súčasťou projektu nie je dlhoročný dabér David Hayter, ktorého hlasom doteraz hovorili Solid Snake aj Big Boss, maličká ochutnávka nazvaná MGS5: Ground Zeroes sa začala predávať za neprimeranú cenu a v záverečnej fáze vývoja oznámil svoj odchod otec série Metal Gear, Hideo Kojima. A ak nejde o premyslenú a dlho pripravovanú virálnu kampaň, možno je na obzore ďalšia kontroverzia.

V traileri na MGS5: The Phantom Pain z roku 2012 vidíme aj lekára, ktorý sa nejakým spôsobom "postaral" o protagonistu, ktorý sa práve preberá z kómy. Zrejme však nejde iba o nejakého vymysleného lekára. Na obrázku nižšie je snímok z video-rozhovoru užívateľa Reddit s prezývkou thabtoUK s doktorom Sergiom Canaverom. Kontroverzný lekár je známy vďaka plánom na prvú transplantáciu ľudskej hlavy na iné telo. Canavero je autorom knihy Head Transplantation: and the Quest for Immortality a zo zisku z jej predaja plánuje pomôcť financovať transplantáciu hlavy pacienta trpiaceho spinálnou svalovou atrofiou.

Lekár plánujúci transplantáciu hlavy chce žalovať Konami pre jeho vzhľad v MGS5

Canavero už údajne pripravuje žalobu na Kojimu a Konami za nepovolené použitie jeho podoby i jeho teórie transplantácie hlavy. Zatiaľ nebolo nikde oznámené, že by sa v MGS5 riešila otázka transplantácie hlavy, ale spojte si to s použitím podoby Sergia Canavera, neschopnosťou protagonistu traileru kontrolovať pohyby vlastného tela a podtitulom The Phantom Pain...

Nejde však iba o vopred dohodnutú virálnu kampaň? Skutočne by Kojima a Konami vedome použili podobu známej osobnosti bez písomnej dohody? Canavero svoju knihu publikoval v roku 2009 a v roku 2010 prišiel tajomný tweet Hidea Kojimu oznamujúci nájdenie "spojenca pre tabu projekt" - jednu vec, ktorú ešte chce urobiť skôr, než opustí herný priemysel. Mohol Kojima túžiť po otvorení témy transplantácie hlavy na mladšie/zdravé telo? A mohol položiť základy virálnej reklamnej kampane pol desaťročia pred vydaním titulu? Môže sa to zdať nepravdepodobné, ale na druhej strane, je to predsa Hideo Kojima! Teraz musíme čakať a sledovať, či príde veľká žaloba alebo veľké potrasenie rukami.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18412)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk