CODENAME: PANZERS PHASE TWO

CODENAME: PANZERS PHASE TWO

Prekoná pokračovanie kvalitných Panzerov úspech prvej hry? Určite na to má.

Dojmy

V minulom roku sa objavilo množstvo stratégií z obdobia druhej svetovej vojny, ale snáď mi dáte za pravdu, že jednoznačne najlepšou z nich  bola hra Codename Panzers. Niektorí ste si možno všimli aj nenápadný podtitul Phase One a napadlo vás, že je to prísľub pokračovania. Dnes vám s absolútnou istotou môžeme povedať, že sa čoskoro objaví druhý diel Codename: Panzers Phase Two. 

 

V novom titule na hráča čakajú dve hlavné kampane. Väčšia časť nacistického ťaženia sa bude odohrávať v Afrike. Do vojnovej hry bude tentokrát zapletené aj Taliansko. Po dokončení misií za obidve strany sa sprístupní tretia kampaň, ktorá sa odohráva v Juhoslávii. V príbehu sa objavia aj talianski bratia, hrdinovia známi z prvého dielu Dario a Sergio. Podrobnejšie informácie o dejovej línii zatiaľ autori nechcú prezradiť, ale vraj sa môžeme tešiť na prepracovaný príbeh so zaujímavou zápletkou. Zárukou kvality majú byť renomovaní autori z Hollywoodu, ktorí sa podieľali na známych filmových snímkoch. Uvidíme...

Codename: Panzers Phase two
Codename: Panzers Phase two
Codename: Panzers Phase two

Hra ponúkne aj známe a historicky významné boje. Čaká vás El Alamein, Tobruk a  operácia Husky. Hoci sa autori snažili o istú autentickosť, nie všetko v misiách prebieha podľa skutočnosti. Ako sami vývojári tvrdia, titul je spracovaný tak, aby v prvom rade pobavil a upútal hráčov a ak chcete presné detaily a fakty, nájdete ich v iných hrách. Fáza dva  prináša nielen nový príbeh a bojiská, ale aj armádne zložky. Očakávajte 20 nových jednotiek. Talianom pribudne M13/40, Semovente ATG, spojenci na druhej strane budú mať M3 Grant/Lee a Bofors 40mm. Chuťovkou bude tank s plameňometom.

 

Významná zmena sa týka budov a obydlí. Okrem toho, že pribudli nové objekty, zmenila sa aj ich štruktúra a to tak, že teraz sa dajú ničiť osobitne jednotlivé časti budov. Napríklad pri dobíjaní paláca môžete zlikvidovať iba ochranné veže a potom ho prevziať pod svoju kontrolu. Púštna pevnosť, ktorú v hre nájdete sa skladá z takmer stovky rôznych segmentov, ktoré môžete osobitne demolovať. Útok na takéto sídlo si zrejme vyžiada dlhší čas a dáva priestor na taktizovanie. Naďalej zostávajú realistické boje, kde napríklad tank nemôže byť zničený pešiakmi so samopalom, ale ťažkými zbraňami a delostrelectvom. Z poškodených tankov vyskakuje posádka a s určenými jednotkami je možné obsadiť opustené vozidlá. Pechota môže vyčistiť vnútro budov od nepriateľských vojakov.

Codename: Panzers Phase two
Codename: Panzers Phase two
Codename: Panzers Phase two

Tvorcovia sa zamerali aj na detaily, takže nás čaká lepšia inteligencia počítačových protivníkov. Tanky a  vozidlá by sa mali správať v teréne rozumnejšie, bez vážnejších problémov s orientáciou a postupom na určenú pozíciu. Vozidlá, ktoré budú ukryté vo vojnovej clone (fog of war) bude možné včas počuť. Pomôže aj indikátor na obrazovke, ktorý naznačí, odkiaľ prichádza zvuk. Ďalším doplnkom bude osvetlenie vozidiel. Vďaka tomu budú mať väčší dohľad, ale rýchlejšie sa prezradia nepriateľom, keďže budú viditeľné na väčšiu vzdialenosť.

 

Tentoraz bude k hre priložený aj výborný editor. Môžete samostatne vytvárať nové mapy a upraviť prostredie podľa chuti. Dajú sa vytvoriť zaujímavé misie s rozličnými cieľmi. Najzručnejší hráči môžu dokonca navrhnúť a použiť vlastné budovy a jednotky! Možnosti editora budú skrátka veľkolepé. Samozrejme nebude chýbať multiplayer. Po určitých výčitkách od hráčov sa maďarský vývojársky tím Stormregion vynasnažil, aby odstránil nedostatky a ponúkol  viac možností v sieťovej hre. Takže by sa nemala opakovať situácia s úpravami na poslednú chvíľu. Hra ponúka pripojenie na lokálnej sieti, ale aj  prostredníctvom internetu. Pre hráčov online bude pripravených niekoľko špeciálnych máp.

 

Grafické spracovanie je v zásade podobné ako v prvom diely. Sú tu len menšie úpravy, ktoré dolaďujú pôvodný systém a odstraňujú drobné nedostatky. Takže sa opäť môžete tešiť na kvalitné 3D prostredie a výborné efekty. Poteší možnosť približovať si bojisko podľa potreby a rotácia mapy. Nebude chýbať solídne ozvučenie a hudba, ktorá vhodne doplní atmosféru.

Codename: Panzers Phase two
Codename: Panzers Phase two
Codename: Panzers Phase two

Codename: Panzers Phase Two bude plnohodnotným titulom, bez nutnosti vlastniť pôvodnú hru. Prinesie nové jednotky, upravenú grafiku a širšie možnosti pre sieťovú hru. Poteší aj nadštandardný editor a profesionálne navrhnuté kampane. Predpokladaný dátum vydania je jún 2005, ale už v tejto chvíli má hra sľubné vyhliadky. Počas letných mesiacov zrejme nebude mať tento titul žiadnu vážnu konkurenciu a snáď nás presvedčí o svojich kvalitách. A na záver ešte jedna zaujímavosť. Tvorcovia už teraz plánujú vydanie ďalšieho pokračovania s prekvapivým názvom Codename: Panzers Phase Three.


napísal uni 12.3.2005
Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
CODENAME: PANZERS PHASE TWO

Zaradené pod: cod


PC

Vývoj: CDV / Stormregion
Štýl: stratégia
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania:  jún 2005
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (12)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19955)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk