LOCO MANIA

LOCO MANIA

Ak máte radi vláčikové alebo logické hry, určite si pozrite prichádzajúci titul Loco Mania od českého štúdia 7FX.

Dojmy

Ak máte radi vláčiky, vláčikové alebo logické hry, určite si pozrite prichádzajúci titul Loco Mania od českého štúdia 7FX. Firma je známa hlavne svojou vietnamskou multiplayerovou akciou Team Factor z roku 2002, teraz však presedlali na železničný štýl a pozrime sa ako im sadol ten. 

 

Hra vás zavedie do zložitého sveta vlakovej prepravy, kde v jednotlivých leveloch dostanete pod kontrolu rôzne územia so železničnými traťami a vašou úlohou bude riadiť na ňom premávku. Teda žiadne vozenie sa dokolečka na vláčikoch, ako sme na to zvyknutý v rôznych simulátoroch, ale riešenie zložitých železničných situácií.


Celé spracovanie je viac menej v štýle logickej hry, teda vašou úlohou bude kontrolovať územie, mať nad ním prehľad, púšťať prichádzajúce vlaky, previesť ich koľajiskom a následne poslať von na potrebný smer. Každý z vlakov má na sebe symbol, ku ktorému východu sa musí dostať, plus ak je tam aj znak stanice, musíte ho zastaviť aj na stanici. Niektoré vlaky sú dokonca časovo obmedzené a budete ich musieť dostať von do určitého času, alebo niektoré (biohazard vlaky) nebudú môcť zastať vôbec a budete im musieť pripraviť celú cestu dopredu.

Hovoríte si, že na tom nie je nič zložité? Uvidíte keď v neskorších leveloch dostanete komplikované koľajiská, rozsiahle územia a množstvo vlakov naraz, ktoré sa musia vyhnúť, zastaviť, zmeniť smer a dostať na rôzne miesta.

Spolu vám hra ponúkne sériu 12 máp, ktoré si budete postupne získaním dostatočného skóre v predošlých mapách odomkýnať. Okrem tohto tu bude možnosť porovnávať a uploadovať svoje výsledky na internet, či už podľa času prejdenia scenária alebo podľa počtu bodov. Keď sme pri internete, autori plánujú zverejňovanie nových máp a sérii lokomotív, plus nebude chýbať ani možnosť vytvorenia si vlastných máp.


Ovládanie je veľmi prehľadné a prakticky je vašou úlohou len klikať na návestia, výhybky a ak chcete zmeniť smer vlaku, tak jednoducho kliknete na vlak. Pravým tlačidlom si môžete nechať zobraziť aktuálnu cestu vlaku. Celé ovládanie spríjemňuje kvalitná kamera, ktorá vám automaticky nájde a zazoomuje požadované vlaky, umožní vám pozrieť si celé koľajisko s nadhľadu, alebo si môžete priblížiť pohľad až k samotným lokomotívam. Nakoniec nechýba ani prehľadná schematická mapa.


Grafika v hre je veľmi pekná (funguje na in-house LightForce 2 engine) a je relatívne rýchla, takže by nemal byť problém rozbehať to aj na pomalších počítačoch (1GHz, 256MB RAM). Detailné prostredia sú plné domov, ciest, áut v okolí, lodí či dokonca lietajúcich balónov. Samozrejme všetky modely vlakov a vozňov zodpovedajú skutočným. Spolu ich bude 26, od parných, cez elektrické, až po dízlové a ťahať budú cez 30 rôznych typov vozňov. Mimochodom pri elektrických si treba dávať pozor, tie vám pôjdu len na trate s elektrickým vedením.


Celkovo to vyzerá na zaujímavú záležitosť, samozrejme trochu obmedzenú svojim štýlom, ale fanúšikov železníc je stále dosť a tí si v tomto titule určite prídu na svoje. Ale svojim nenásilným jednoduchým štýlom má šancu zaujať aj ostatných hráčov. Hra by mala mať dĺžku okolo 15 hodín.

Loco Mania
Loco Mania
Loco Mania

Loco Mania
Loco Mania
Loco Mania

Loco Mania
Loco Mania
Loco Mania


napísal saver 5.7.2005
Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
Loco-mania
| LOCO-MANIA
[3.5.2005]
Locomania (gameplay 1)
| LOCOMANIA (GAMEPLAY 1)
[27.4.2006]
Locomania (gameplay 2)
| LOCOMANIA (GAMEPLAY 2)
[27.4.2006]
LOCO MANIA


PC

Vývoj: SaintXi / SaintXi
Štýl: Stratégia / Managementová
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania:  2009
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (34)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18427)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk