SPELLFORCE 2: SHADOW WARS

SPELLFORCE 2: SHADOW WARS

Pokračovanie jedinečného mixu stratégie a RPG hry k nám príde už čoskoro.

Dojmy

Spellforce je jednou z mála hier, ktoré sa môžu pochváliť nie len zábavnosťou ale aj originálnym prístupom. Unikátny mix stratégie a RPG zožal slušný úspech po celom svete a tak nečudo, že sa pripravuje plnohodnotné pokračovanie. Po nekonečných mesiacoch sa projekt   blíži do finále a hoci si ešte chvíľu  počkáme, už teraz, vám prezradíme, čo sa chystá.

Spellforce 2 zachytáva rušné obdobie, keď temní elfovia bojujú proti tajomným a obávaným kreatúram- tieňom. Keď už sa všetko zdalo byť stratené, dcéra jedného zo starešinov prenikla na susedné územie, aby požiadala o pomoc. Týmito susedmi nebol nikto iný, ako legendárni bojovníci ľudskej rasy Shaikan, ktorým v žilách koluje dračia krv. Jeden z najmladších hrdinov ušľachtilého národa sa rozhodol pomôcť a  s temnou elfkou menom NightSong vyrazil na cestu, aby  zhromaždil sily na boj proti tieňom.

Spellforce 2: Shadow Wars
Spellforce 2: Shadow Wars
Spellforce 2: Shadow Wars

Mladým bojovníkom z kmeňa Shaikan budete samozrejme vy a pri vytváraní postavy si môžete upraviť vzhľad ako aj atribúty postavy. Váš hrdina a ďalšie postavy, ktoré sa stanú súčasťou  družiny získavajú body, pomocou ktorých si vylepšujete schopnosti. Prebieha to klasicky, ako v bežných RPG. Strom  schopností obsahuje dve základné kategórie –boj a mágiu a tie sú rozdelené do podkategórií. Vhodným umiestnením bodov si hráč vytvorí unikátnu postavu podľa vlastných predstáv. Napríklad  investujete do streleckých schopností a  mágie života a získate zručného bojovníka na útok z diaľky. Alebo sa zameriate na ťažké zbrane  a elementárnu mágiu a váš hrdina bude zručný v boji s mečom a pritom spáli nepriateľov ohňom.

Portréty vašich hrdinov sú v hre zobrazené v hornej časti obrazovky a keď na ne kliknete, zobrazia sa vám dostupné schopnosti. Je to veľmi praktické, pretože môžete používať liečenie, podporné kúzla a časovo limitované schopnosti  bez zdĺhavého hľadania postáv na bojisku hemžiacom sa nepriateľmi.

Limitovaný počet hrdinov  sa hodí najmä v RPG fáze hry, ale pri strategických bojoch  proti masám protivníkov treba nasadiť viac síl. A tu vás čaká naozaj bohatá ponuka. V hre nájdete tri frakcie a k nim prináležiace rasy.  Kráľovstvo zahrňuje ľudí, trpaslíkov a elfov. Klany ponúkajú orkov, trolov a barbarov. Pakt tieňov zhromažďuje temných elfov, gargoylov a samozrejme samotné  tiene.

Spellforce 2: Shadow Wars
Spellforce 2: Shadow Wars
Spellforce 2: Shadow Wars

K niektorým jednotkám sa budete musieť najprv dopracovať, čo nie je vždy jednoduché. Napríklad na získanie obliehacích zbraní trpaslíkov je najprv nutné nájsť ich vodcu, pričom cesta do podzemného mesta vedie cez bane a bludisko plné nepriateľov. Na produkciu jednotiek musíte opäť stavať budovy a ťažiť suroviny, aby ste mali za čo najímať nových bojovníkov. Robotníkom, ktorí zabezpečujú  kameň, lamiu či striebro je možné už pri ich výrobe určiť, akú prácu budú vykonávať. Je to praktické, pretože potom máte viac času pri organizovaní bojov.

Zaujímavou inováciou je udeľovanie základných príkazov spriateleným táborom. Nedokážete priamo ovládať sily vašich spojencov, ale  môžete napríklad vyzvať k zaslaniu jednotiek na špecifické miesto, kde treba  chrániť strategicky významný prechod.

V multiplayeri platí sloboda výberu rasy pre každého hráča a rôzne  zloženie tímov. Najväčším lákadlom zrejme bude kooperatíva, kde môžu spolupracovať traja hráči. Spellforce 2 bude obsahovať akýsi server či schránku na ukladanie charakterov, ktorý umožní používanie  tých istých avatarov  v hre pre jednotlivca aj  v multiplayeri. A to tak v kooperatíve ako aj v móde, kde  hráči bojujú proti sebe. V praxi to znamená, že môžete priviesť svoju  postavu z kampane do sieťovej hry a otestovať naučené zručnosti a kúzla na živom protivníkovi. Tento systém by okrem iného mal obmedziť  podvádzanie a to je samozrejme prínosom.

Spellforce 2: Shadow Wars
Spellforce 2: Shadow Wars
Spellforce 2: Shadow Wars

Po grafickej schránke bude hra vyzerať úžasne. Stačí sa pozrieť na okolité obrázky a určite mi dáte za pravdu. Môžete očakávať detailné modely postáv navyše vo veľkých počtoch na jednej obrazovke. Ani okolie nie je navrhnuté povrchne, ale  s precíznosťou a s vysokými detailmi. Dočkáte sa aj kvalitných efektov a nebude chýbať prvotriedne ozvučenie. Hráči opäť môžu použiť izometrický pohľad, praktický najmä pri strategických bojoch, alebo zobrazenie z pohľadu tretej osoby.

Spellforce 2: Shadow Wars  sa pomaly ale isto blíži a zdá sa že príchod tejto hry bude naozaj veľkolepý. Titul vyzerá veľmi presvedčivo po technickej aj hernej stránke- obzvlášť  kooperatívny mód. Takže sa máme na čo tešiť.


napísal uni 3.2.2006
Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
SpellForce 2: Shadow War
SPELLFORCE 2: SHADOW WARS


Spellforce 2: Shadow Wars
PC

Vývoj: JoWood / Phenomic
Dátum vydania:  2005
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19879)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk