DARK VOID

DARK VOID

Od autorov Crimson Skies sa na nás valí nová akcia Dark Void. Že ste o nej ešte nič nepočuli?

Kľúčoví vývojári, ktorí priviedli v roku 2004 na svet Crimsons Skies: High Road to Revenge, založili vlastné štúdio s názvom Airtight Games. Doteraz pracovali na rôznych menších projektoch, ale čoskoro nám predvedú, čo dokážu v plnohodnotnej hre, ktorá sa bude hrdiť pomenovaním Dark Void.

Airtight Games radi poletujú a to sa premietne aj v ich hre. Hlavný hrdina sa síce bude musieť chvíľami spoliehať na vlastné nohy, ale zábavnejšie to bude s jet-packom a ešte väčšie „žúžo“, keď potiahnete UFO. Pravdaže, pokročilé možnosti sa prejavia postupne a budú im predchádzať vylepšenia.

Hlavný hrdina Will je pilotom nákladnej lode, ktorá havarovala pri pokuse preletieť Bermudským trojuholníkom a skončila v inom priestore. Na tomto mieste stretne aj ďalších stroskotancov s podobným osudom a objaví nepriateľské spoločenstvo nazývané „Watchers“. Tieto temné bytosti boli kedysi na Zemi uctievané ako božstvo a ovplyvňovali osudy ľudí, až kým neboli napokon vyobcované. Lenže zlo bolo zapudené, ale nie odstránené a na novom mieste sa poriadne rozmáha. Okrem Willa si v niektorých špecifických pasážach zahráte aj za žienku menom Ava, ku ktorej náš pilot prechováva hlbšie city.


Práve technológie spolku dávajú hre šťavu a umožnia vám postupne si osvojiť rôzne vylepšenia a zručnosti. Na konci prvej misie získate jet-pack, ktorý vám dovolí zľahka poletovať a prekonávať múry, v závere bude mať raketové vznášadlo (rocket-pack) a môžete lietať, ako sa vám zachce. Pritom sa uplatňuje systém, príbuzný hre Too-Human, čiže čím viac modifikácií a technológií užívate a vylepšujete sa, tým viac strácate svoju ľudskú podstatu.

Jedným z kľúčových prvkov hry je to, čo tvorcovia nazývajú vertikálny boj. Väčšiu časť hry sa ocitnete na stenách a výčnelkoch, budete sa snažiť dostať čoraz vyššie, preskakovať z jedného miesta na druhé a zhadzovať dolu nepriateľov. Pri ceste hore použijete výstupky a výčnelky a môžete nenápadne vykukovať a nazerať, čo sa deje nablízku. Nepriateľov odstavíte aj poškodzovaním okolitého prostredia, napríklad ich zhodíte do priepasti zničením plošiny, na ktorej stoja.

S nástupom raketového vznášadla sa podstatne zlepšia možnosti hráča a bude poletovať ako aeroplán. Tvorcovia pritom využijú niektoré pôvodné nápady a prvky z Crimsons Skies, okrem iného aj príbuznú prácu kamery. V režime so vznášadlom sa hrdina bude správať ako plnohodnotný lietajúci stroj, takže si musí dávať pozor, aby nenarazil do stien a iných prekážok a taktiež by mal pomalšie pristávať, pretože prudký vzostup by mu mohol ublížiť. Poletovať budete môcť prakticky stále, ale na to bude treba značnú dávku šikovnosti. Napríklad také navádzané strely vás môžu veľmi rýchlo uzemniť, takže niekedy bude praktickejšie šplhať a uprednostniť pomalší postup, ako lietať.

Dark Void

Vplyv Gears of War je počas bojov a krytí zrejmý na prvý pohľad a to aj vo vertikálnom režime, rovnaký inšpiratívny charakter má aj Shadow of The Colosus, odkiaľ bolo prebrané efektívne zneškodňovanie masívnych monštier a premyslený postup. V Dark Void sa budú vyskytovať silní bossovia v podobnom duchu a vďaka možnosti poletovať, ich budete vnímať z rôznych pohľadov a precítite ich gigantické rozmery, keď budete krúžiť v ich blízkosti.

Spomínali sme aj možnosť ukradnúť a použiť UFO. Tu zase môže hra pripomínať GTA, kde môžete použiť odcudzené taniere na to, aby ste prekonali určitú vzdialenosť a priblížili sa k cieľu, budete manévrovať v prostredí a dočkáte sa aj bojových akcií, kde použijete arzenál lietajúceho stroja.

Ak ste videli Dark Void v úvodnom traileri, vedzte, že podoba hlavného hrdinu sa odvtedy pozmenila. Vývojári dali na radu Capcom Japan, ktorá im dala niekoľko odporúčaní a urobili na postave niekoľko zmien. Aktuálny vzhľad hry vidíte aj na obrázkoch.

Na Dark Void sa môžu tešiť majitelia PC, Xbox 360 a PS3. Produkt zrejme obzvlášť ocenia hráči na PC, keďže podobne ladených hier tu nenájdete tak veľa a zdá sa, že tento kúsok by mohol byť obzvlášť atraktívny. Nebudeme však predbiehať a počkáme si na premiéru hry naplánovanú na koniec tohto roka.


napísal uni 27.5.2008
Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
Dark Void - Nvidia CES
Dark Void - Mixed Combat
| DARK VOID - MIXED COMBAT
[23.11.2009]
Dark Void - The Void
| DARK VOID - THE VOID
[3.12.2009]
Dark Void - Guns
| DARK VOID - GUNS
[18.12.2009]
Dark Void - Watchers
| DARK VOID - WATCHERS
[21.11.2009]
Dark Void - Cinematic
| DARK VOID - CINEMATIC
[2.12.2009]
Dark Void - Dev Diary
| DARK VOID - DEV DIARY
[25.6.2009]
Dark Void - take cover
| DARK VOID - TAKE COVER
[28.4.2009]
DARK VOID


PC
PS3
Xbox 360

Vývoj: Capcom / CD Projekt / Airtight Games
Štýl: Akcia
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 15. január 2010
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19964)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk