ARMA 2

ARMA 2

Dá sa pripraviť na vojnu, na umieranie, na neznámo? Akcia na miestach, kde ste predtým nikdy neboli, sa stanú vaším posledným domovom.

Dojmy

Čakanie v tábore, kedy ohlásia začiatok akcie, je niekedy ťažšie ako akcia sama. Čo ma tam čaká, ako to dopadne, vrátim sa vôbec? Otázky, samé otázky, ale našťastie sa čoskoro dozviem všetky odpovede. Už totiž prišiel rozkaz od veliteľa na nástup. Konečne, tak dlho očakávané odpovede sú o niečo bližšie!
 
Tento krát je to pod ochranou tmy, teda ak nám to nejako pomôže. Naposledy celý jeden výsadok skončil po zásahu raketou v troskách skôr, ako chlapci stihli niečo ovplyvniť. Boli to dobrí vojaci, vedeli do čoho idú a teraz sme my na ich mieste. Dúfam, že aspoň umriem na zemi. Ako bežím po pajúcej sa palube lietadlovej lodi k vrtuľníku, snažím sa vytušiť, vycítiť, ako nejaká veštica jeho osud, či je to jeho posledný let, alebo sa ešte niekedy stretneme. Jediné, čo ale vidím, sú jeho najmenšie detaily, ktoré som si predtým nikdy nevšimol. Až ma udivilo, ako som sa kochal jeho nádherou, zvláštne, doteraz to bol pre mňa iba kopou šrotu. Prebehnem pomedzi víriaci prach zdvihnutý od rotujúcich čepelí, sadnem ku svojím kolegom a rozmýšľam, že takto pokope sme možno posledný krát.
 

Arma 2
Arma 2
Arma 2

Trošku strohé tváre dávali jasne najavo kde sa nachádzajú ich myšlienky, nastrojenie jasne ukazovalo účel ich cesty, ich vybavenie spôsob, ako budú riešiť vzniknuté problémy. Po zuby ozbrojená posádka ticho sledovala vzďaľujúcu sa siluetu lietadlovej lodi a už sa sústredili na koruny stromov míňajúce podvozok vrtuľníka len o pár metrov. Sem tam jazierko, pláž, za iných okolností ideálne miesto na príjemný piknik. V tom vrtuľník zrazu prudko zmenil smer a hlas z vysielačky vrátil snívajúceho vojaka späť k úlohe, späť do krutej reality. Zem sa neľútostne blížila, ku koncu spomalila, akoby chcela ukludniť búšiace srdce vojaka. Voooon!!! Akoby preplo, myseľ sa zaostrila, vystúpili inštinkty nadobudnuté tvrdým výcvikom a skokom som poprvý krát okúsil pevnú zem, nepriateľské územie.
 
Skrčený som odbehol od revúcej helikoptéry opodiaľ, rýchlo sme ako jeden tím prehľadali okolie či nám nehrozí bezprostredné nebezpečenstvo. Žiadny pohyb, len zmenšujúca sa silueta starého známeho kamaráta nad našimi hlavami. Nastalo ticho. Rozkazy do vysielačiek dávali do pohybu svorku vlkov za svojím jasným cieľom. Dorazili sme k prvému bodu určenia, prostredníctvom prestrihovej scény som dostal ďalšie povely. Cieľ je blízko, úlohy sa striktne rozdelili, ja mám postupovať vpred, zatiaľ čo jeden z kolegov ostal niekde v tráve so sniperkou. Dúfam, že tam nezaspí, niečo mi totiž hovorí, že ho budeme potrebovať.
 
Sakra, rozvidnieva sa, musíme si pohnúť skôr, ako tie krásne lúče slnka nakúkajúce pomedzi koruny stromov narobia viac škody ako úžitku. Ako sa tak začínam predierať húštinou, všímam si krásy prírody, hustú trávu, rozmanitú vegetáciu, dokonca pasúce sa zvieratá neďaleko vojnou poznačenej dedinky. Zátarasy, barikády, zničená veža kostola akoby smutne plakala nad nedávnymi udalosťami, keď prišli nepriateľský vojaci, obsadili a uväznili nevinných civilistov. Z ničoho nič si uvedomíte, ako sa mŕtvou dedinkou rozlieha hrubý opitý spev mužov, rinčanie pohárov, spozorniete a vďaka perfektnému ozvučeniu šíriace sa cez vlhký vzduch určíte smer. Zabúdate na hlavný cieľ misie zneškodniť rádiovú stanicu a vydáte sa novým smerom, aby ste odhadli nové nebezpečenstvo.

Arma 2
Arma 2
Arma 2

Potajomky, ako sa blížite k zdroju hluku, spomaľujete, vykukujete spoza rohu a zisťujete, že na jednom dvore prebieha niečo ako oslava s jedným nedobrovoľným hosťom, zviazaným civilistom. Okamžite podávate správu nadriadenému, ktorý vám dáva voľnú ruku v pokuse o jeho záchranu. Super, nič viac ste ani nechceli. Využívate moment prekvapenia, rozjareného stavu vojakov, aby ste zakryli aspoň prvé rany do ich tiel. Prvé padá k zemi, zatiaľ čo ostatní ešte netušia, čo sa deje. Akonáhle ale padá druhý, všetci sa aj napriek stavu dovtípili, že im ide o život. Neskoro. Presné, s kľudom mierené dávky striel nachádzajú neomyľne svoje ciele. Po vyslobodení civilistu, jeho bezpečnom eskortovaní do hustých lesov, do relatívneho bezpečia, sa vraciam, aby som pomohol splniť svoj pôvodný, hlavný cieľ.

V tom však dostanem rádiom hlášku o postrelenom kolegovi. Utekám k jeho hlásenej pozícii, aby som mu pomohol. Po pár krokoch dostanem ďalšiu správu o nebezpečí snipera v blízkom okolí. Okamžite sa hodím k zemi, čakám bez pohybu dúfajúc, že to nebolo neskoro. Zdvihnem hlavu, aby som našiel najbližšiu prekážku na schovanie. Sakra, ten drevený vozík je moc ďaleko. Nemám na výber, tu nemôžem ostať, skúsim to. Vstanem, dám sa do klusu, v tom začujem tlmený výstrel odniekadiaľ z okien neďalekého domu, zacítim akési pálenie v hrudi. Únava, celé moje telo zaplaví akási slabosť, chce sa mi spať, mať chvíľu pokoj, mier, pospím si na chvíľu a uvidím čo ďalej ...
 
Každá misia je zážitok, každý okamih je svojím spôsobom pamätný. Či už skvelým grafickým spracovaním, ktoré ale ešte potrebuje tu a tam dopilovať, alebo je to neskutočne živým zvukom, monumentálnou hudbou, prípadne mnohými možnosťami ako hrať Armu 2. Jednoducho dôvodov, prečo vás Arma2 drží na bojovom poli, je veľa. Chcete nelineárnu kampaň s hlbokým príbehom? Nie je problém. Chcete jednotlivé misie, nebezpečné scenáriá tlačiace vaše schopnosti na maximum? Nie je problém. Radi velíte vojsku, užívate si strategické i taktické elementy, kde treba stavať základňu i objednávať jednotky? Toto je to pravé pre vás. Máte všetkého dosť, radi by ste len tak vhupli do zábavnej akcie s tým, že neviete čo vás čaká? Arma 2 je práve o tom.

Arma 2
Arma 2
Arma 2
Čo asi nikde inde nenájdete, je možnosť armory“. Tu si môžete vyskúšať ktorékoľvek vozidlo, lietadlo, tank, čokoľvek vo vybranom teréne. To síce nie je nič extra výnimočné, ale ku každému jednému od bojového vrtuľníka, cez stíhačku, tanky, lode, až po osobné autá a neviem čo ešte je pripravená sada zábavných a zaujímavých úloh/výziev, za splnenie ktorých získavate body. Tie odomykajú ďalšie a ďalšie vozidlá, čím možnosti i rozmanitosti pribúda a zábava nestále stúpa.

K tomu všetkému nás čaká multiplayerové bojové pole, pomerne dobre zvládnuté ovládanie všetkých možných i nemožných vozidiel, slušná optimalizácia, ale hlavne čaká nás kopec zábavy. Vznášanie sa s po zuby ozbrojeným vrtuľníkom nad korunami stromov, rýchlo sa preháňať so stíhačkou nad prilbami vojakov, búšiť do stien obrnených postavení tankovými strelami a krčiť sa v tráve s nabitou sniperkou plus mnoho iného. Toto vám dá vďaka komplexnosti hry neraz zabrať tým príjemným pozitívnym spôsobom a ak sa podarí dobre otestovať a vychytať všetky chybičky, tak to bude jediná vec, ktorá by mohla odradiť tých akčnejšie založených hráčov. Všetci ostatní pripraviť na výsadok, kto zaváha, ten sa už nevráti!!!

Viac o Arma 2 pojednáva mohutné preview priamo nabité dojmami priamo z výcvikového tábora Bohemia Interactive.

Arma 2


Arma 2


Arma 2



napísal andrei 22.4.2009
Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
ARMA 2
Hardverové požiadavky:
Minimálne požiadavky: CPU Dual Core 2GHz, 512 MB RAM, VGA 256MB RAM
Doporučená konfigurácia: CPU Dual Core 3GHz, 2 GB RAM, VGA 8800GT/4850 512MB RAM


PC

Vývoj: IDEA Games / Bohemia Interactive
Štýl: Simulácia / Akcia
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 17. jún 2009
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18399)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk