SECRET NEIGHBOR

SECRET NEIGHBOR

Multiplayerová hra na skrývačku so susedom

Dojmy

Nezbední chlapci majú toho na rováši určite veľa, ale kto z nás taký nebol? Aj my sme mali v detstve suseda, ktorého naše vylomeniny vedeli poriadne rozhnevať. Nuž a presne do úloh hravých detí sme sa už v minulosti ponorili v titule Hello Neighbor, ktorý mal svoje klady a lákadlá, ale chýbal mu jeden rozmer. Práve to sa tvorcovia rozhodli napraviť a my vám prinášame naše dojmy z hry pre viacerých hráčov.

Secret Neighbor bude samostatný prídavok. Z ukončenej testovacej verzie máme jasný obraz o prichádzajúcom titule. Alfa verzia ponúkla jeden vianočný level, ktorý je plný ozdôb, darčekov a inej výzdoby, ktorá do tohto obdobia patrí. Vyberáme si dieťa, za ktoré budeme hrať. Odejeme ho do oblečenia, ktoré nám vyhovuje. Na výber je slušné  množstvo úprav vzhľadu, takže sa v záplave iných hráčov nestratíme. Môžeme si vybrať farbu pleti, vlasov, oblečenie a najmä základnú výbavu, s ktorou začíname. Na hernej ploche sa objavíme s mliekom v ruke, ktoré nám dodá životy alebo energetickou tyčinkou, ktorá nám dodá energiu. Dôležité sú aj škatule alebo iné drobnosti, ktoré sa dajú hádzať po protivníkovi a tým nie je nik iný ako skrytý sused.


Ako názov hry naznačuje, sused je utajený - prezlečený za jedno z detí. Takže nikdy neviete, kto ním je. Tu sa dostávame k prvému a najvážnejšiemu problému. Ak chýba spolupráca, prípadne rozprávanie cez mikrofón, celá hra za veľa nestojí. Hráč v úlohe suseda je vtedy neporaziteľný a hranie je absolútnou nudou, v úlohe detí nemáte vôbec šancu. Takže ešte raz zopakujem - dôležitá je spolupráca. Tu by som mohol článok ukončiť týmto konštatovaním. Lenže okolo hry Hello Neighbor sa vytvorila celkom pekná komunita, ktorá si práve multiplayerový mód želala a teraz si ho užíva. Myslím si, že to lepšie dopadnúť ani nemohlo.

Vašou úlohou v úlohe dieťaťa je dostať sa do pivnice suseda a odtiaľ zachrániť svojho kamaráta. Lenže sused ju zamkol niekoľkými kľúčmi a poskrýval, kde sa dalo. Musíte ich nájsť a pivnicu postupne odomknúť. Hra teda vyzerá tak, že beháte po dome a pozemku a počas toho skúmate a otvárate všemožné  objekty – zásuvky, skrine, auto atď. Odohráva sa to v mierne strašidelnej atmosfére.

Aj napriek tomu, že sa jedná o titul pre viacerých hráčov, pokúša sa nabudiť atmosféru, ktorá sa v týchto hrách nevidí a do istej miery sa jej to aj darí. Veď napríklad spolupracujete s kamarátom, prechodíte celý domček a zrazu sa z neho v poslednej komnate stane veľký fúzatý strašiak s bielo-červenou čapicou na hlave. A vtedy vám nie je všetko jedno. Najmä keď sa následne rozpadnete na milión malých častí.

Ak máte šťastie, je z vás neporaziteľný gigant sused a máte tak možnosti navyše. Viete na diaľku otvárať rôzne tajné dvere alebo ich naopak zamykať. Máte radar na deti alebo viete, kde sú ukryté kľúče a môžete sa teda náležite brániť. Proti vám stoja všetečné deti, ktoré môžu mať podozrenie, že práve vy ste ten zlý sused.

Hra v alfa verzii ani raz nemala problém s počtom hráčov, nikdy sa mi nestalo, že by som čakal dlho. Komunitu teda má vybudovanú dostatočne už teraz a aj po  technickej stránke je to v poriadku. Jediným hlavným problémom teda bude vytvoriť dobrý tím hráčov. V opačnom prípade vás to nebude baviť. 


napísal Possol 14.1.2019
Páči sa mi! (+2)
SECRET NEIGHBOR

Zaradené pod: insta


Secret Neighbor
PC
PS4
Xbox One
Switch

Vývoj: Hologryph, Dynamic Pixels / tinyBuild
Štýl: Akcia / Multiplayer
Dátum vydania:  2019
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19597)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk