GANGS OF LONDON

GANGS OF LONDON

6.0

Gangy Londýna útočia na to najcennejšie, čo PSP môže mať; na najpredávanejšiu sériu GTA. Kto vyhrá tento súboj?

Recenzia na PSP verziu

Dnešný recept je aj pre samotného autora tak trochu rébusom. Odporúčam čítať výhradne medzi riadkami. Znalosť GTA pomôže pochopiť niektoré partie.

Zlé veci sa jednoducho dejú. Recepty zo svetoznámych kuchýň sa kradnú. Zneužíva sa dobré meno. Požičiavajú sa postupy pri varení už prevareného. Ale tajomstvo šéfkuchára je strážené ako panenstvo u konzervatívnych princezien, odmietajúcich sedemhlavých drakov. Tajná prísada má zato, že gurmánske jazýčky rozmaznané špecialitami dokážu odhaliť takzvaný „panč“. Nastavovaným tanierom plného lahodnej vône napĺňajúcej celú plochu podnosu však nepohrdnú. Čakanie na svoj vysnívaný hlavný chod je dlhé, snáď toto predjedlo nasýti uspokojivou formou žalúdky.

Šéfkuchár s pištoľou

Učte sa od majstrov a možno sa vám ich podarí prekonať. Koľko že bolo tých pokusov na odstavenie šéfkuchára s pištoľou menom RockStar z popredných stránok Kuchárskej revue? Nespočet. Ani London Studio neodolalo. Po mnohých kritikách nespravodlivo prirovnávajúcich ich dielo k učeniu „ó-veľkého“, sa rozhodol gangsterskú tortu Getaway s filmovou polevou podávať aj formou take-away. Recept fungoval geniálne v bezpečí domovov, tak prečo po vzore cukroviniek značky Stories s príchuťami Liberty City a Vice City nevyjsť na ulicu a neponúkať koncentrát s vysokým obsahom streľby a jazdy na autách?

Gangs of London

Podľa farby oblečenia spoznáte svojho gangstera.
Gangs of London

Premávka v meste je prekvapivo hustá a navyše funguje.
Gangs of London

Jeden z vašich parťákov hádže granáty, sem-tam aj vám pod nohy.

Základom dráždiča peňaženiek sú čerstvé a tie najkvalitnejšie prísady. London Studio ďaleko na trh chodiť nemusel. V Londýne je ako doma a po ruke má celý virtuálny model metropoly, použitej už ako hlavné lákadlo v Getaway. Kuchár však potreboval substanciu X. Musel nahradiť filmovú polevu, ale pritom sprostredkovať krátke, ale o to intenzívnejšie zážitky, rozpúšťajúc sústa (úlohy) na mlsnom jazýčku. Tu sa k slovu dostala kuchárska kniha „ó-veľkého“ a z nej opísal, že najviac chutia ulice mesta dusené v gangsterskej atmosfére.

Varíme naslepo

No a prečo nepodusiť novú dobrotu rovno na päť spôsobov? Podávať sa budú naraz a bude iba na hosťovi, do ktorej sa zahryzne ako prvej. Sú farebne odlíšené a každá pritom ponúka rovnako nadelené sústa ochutené šľahaným krémom peších misií a dekorované marcipánovým pachom naháňačiek v uliciach mesta. Navyše vybrané hýria všetkými farbami a tento kolorit vo vás prebudí spomienky na predošlé mlsanie. Poviete si delikatesa, ktorú snáď nemôže pokaziť ani relácia varíme s rýchlo kvasenými slovenskými celebritami.

Či to bola neskúsenosť kuchára alebo použitie nekvalitných hrncov, ani päťkrát podusená kampaň nedokáže prestaviť tráviaci mechanizmus zo žuvacieho na hltací. Neforemné sústa od začiatku až po koniec lahodne sa tváriacej tyčinky vo vás neprebudia hrdinu. Namiesto gerojstva vám zanechajú na jazyku pachuť partie gangsterov a pocit zneužitia samotným bossom. Prehĺtaniu môže brániť i z nepochopiteľného dôvodu sada zakázaných korením: Otrasné ovládanie, Prudké skripty AI, Kolísajúca obtiažnosť a z toho dôvodu aj Brnkanie nervov. Tieto prísady sa pravidelne objavujú na jedálničku gangsterky z podsvetia Londýna a zatiaľ nie je jasné, prečo kuchár nevymenil slepú bylinkárku z Ukrajiny.

Gangs of London

Hra za svoju brutalitu dostala nálepku 18.
Gangs of London

Na autá a prostredie je aplikovaný deštrukčný model, za ktorý sa hra nemusí hanbiť.
Gangs of London

Žalostné automatické zameriavanie má tendenciu zlyhávať počas akcie.

Stráviteľný mix?

V pravidelnej rekapitulácii, čo potrebujeme na konkurencieschopnú odpoveď GTA, kuchárom z Londýna stále niečo chýbalo. Päť kampaní, šesť gangov, desiatky peších i automobilových povrchných misií a zakázané koreniny je trochu málo. Pomalé miešanie technikou obsaď-pre-svojho-bossa-celé-mesto chce svieži a väčší plameň pod kotlom. Pomohli si novou sadou nástrojov a lacno vyzerajúci korpus zamaskovalo želé s farbou krčmových minihier, chuťou multiplayeru a vôňou dlhých a kvalitne strávených hodín. Nenechajte sa zmiasť nálepkami znázorňujúcimi streľbu zombíkov, alebo fotografovaním pamiatok, ktoré objavíte v krabici. Následne ich oceníte spolu s tetovačkami s tematikou biliardu, bowlingu a šípiek.

Slovo redakcie Kuchárskej revue

Štrýt je in, ale SONY sa nevie vyslobodiť z tvrdého študovania diel konkurencie a zbaviť sa snahy mať za každú cenu dobrotu, čo by konkurovala najpredávanejšej hre na ich domácej platforme PSP. Mixovanie je v poriadku, pokiaľ kuchár má pod kontrolou množstvo jednotlivých ingrediencií. V kuchyni však došlo k vypareniu hrateľnosti päťkrát dusenej kampane, ktorú z časti zachraňuje skutočne bohatá výzdoba v podobe množstva bonusov. Majstrom do remesla sa nemá kecať, ale z tohto mohla byť ťahovka ako bič, navyše z absolútne neznásilneného prostredia podsvetia.

My v redakcii máme radi klonované vzorky, hlavne, ak sú vo forme jednohubiek a nepáchnu príliš po kopiráku. Aktuálne historky z podsvetia môžu pri veľkých dávkach aj z dôvodu zakázaných korenín spôsobovať nevoľnosť a nechuť pokračovať v prežúvaní kampane. Absencia hrdinstva je úplne nepochopiteľná a komandovanie zvolených členov počas nájazdov pri zaisťovaní nepriateľského územia zbytočné. Povrchnosť hlavného chodu umocňujú (po príbehovej stránke) uzavreté úlohy, prezentované chutnou kombináciou komixovej rétoriky a techniky digitalizovania hercov.

Gangs of London

Kolísajúca obtiažnosť vám dá niekedy poriadne zabrať.
Gangs of London

Najzábavnejšou časťou hry sú jednoznačne minihry.
Gangs of London

Úsvit alebo západ mŕtvych?

Kuchári z Londýna sa musia ešte čo-to priučiť, alebo zavesiť na klinec remeslo „pančovačov“. Napriek tomu svoje dielo poistili sloganom „od tvorcov niekoľkokrát platinovej série Getaway“ a ako čerešničku na torte pridali poriadne hustý názov, ktorý popletie aj prefíkané chuťové bunky mladistvých. Gangs of London je v obchodoch. Dobrú chuť.

Pokiaľ vám dnešná Kuchárska revue poplietla vaše zmysly, odporúčame nazrieť do informačnej brožúrky.


napísal spacejunker 26.9.2006
Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
Gangs of London
| GANGS OF LONDON
[26.7.2006]
6.0
Ohodnotiť
GANGS OF LONDON
+ množstvo bonusových minihier
+ ťahová stratégia
+ pre fanúšikov mestských akcií nové misie
- otrasné ovládanie
- obohraná pesnička
- nevyužitý potenciál komandovania tímu


RECENZIE HRÁČOV
Gangs of London
5.5
LIAM GALLAGHER    22.1.2007
Poznáte Anglicko ? Áno...myslím tú ostrovnú krajinu, ktorá sa vyznačuje šialenými futbalovými fanúši...prečítať celé
PSP

Vývoj: SCEE / SONY Slovakia / London Studio
Štýl: Akčná Adventúra
Dátum vydania:  september 2006
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19663)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk