KINECT FUN LABS

KINECT FUN LABS

Mikroaplikácie pre Kinect

Dojmy

Po obrovskej vlne rôznych Kinect PC hackov a užívateľských aplikácií sa Microsoft rozhodol, že niečo podobné sprístupní aj majiteľom Xboxov, pre ktorých bol Kinect primárne určený. Aby boli jasne takéto zábavky odlíšené od ostatného obsahu, prišla spoločnosť s myšlienkou vytvoriť pre nich jedno centrálne „úložisko“ nazvané Fun Labs. Jedná sa teda o akýsi hub, v ktorom tvorcovia umiestňujú svoje výtvory a vy sa k nim môžete dostať z jedného centrálneho skladu.

Fun Labs sa dá z Marketplace stiahnuť zdarma ako akákoľvek iná „arkádovka“. Po vstupe do aplikácie vás privíta mierne zmenený dashboard, cez ktorý budete môcť spúšťať minihry, resp. si ďalšie sťahovať z online ponuky. Práve ponuka minihier je kameňom úrazu celého systému. Momentálne ich je tam iba pár a jedna z nich je dokonca platená. Ponuka k dnešnému dňu je nasledovná: 

Googly Eyes – systém vás vyzve, aby ste pred kamerou podržali hocijaký objekt (hocijaký do tej miery, že nesmie byť ani príliš malý, ani príliš veľký) z prednej aj zadnej strany. Následne Kinect vygeneruje digitálny model objektu, pridá mu veľké oči a vy s takouto postavičkou môžete nakrútiť krátke video.

Build a Buddy – podobná záležitosť ako Googly Eyes, až na to, že tu sa priamo očakáva skenovanie plyšáka alebo nejakej hračky. Pod taktovkou Kinectu a riadiacich algoritmov hračka na obrazovke ožije.

Kinect Me – ste pripravení na svojho virtuálneho avatara? Kinect zosníma vašu tvár, vaše telo, spýta sa, či chcete copček a za pár sekúnd sa môžete vytešovať zo svojej zavatarovanej podobizne. Vaše digitálne ja následne môžete umiestniť pred rôzne pozadia, nafotiť pár zábavných fotiek a rozposlať ich priateľom.

Bobble Head – Kinect oskenuje vašu tvár a použije ju na zvolené telo „Bobble Head“ figúrky, t.j. figúrky, ktorá sa najčastejšie vyskytuje na palubnej doske auta a vyznačuje sa veľkou hlavou pohupujúcou sa pri každej nerovnosti.


Avatar Kinect - spolu so 7 ďalšími ľudmi sa môžete zabaviť tým, že vaši digitálni avatari budú v jednom z dostupných prostredí (filmové štúdio, garáž...) kopírovať vaše pohyby a mimiku.

Sparklers – jediná platená aplikácia (240 bodov) a zároveň jediná (zatiaľ) aplikácia pracujúca priamo s vašim obrazom a nie s avatarovým prevedením. Systém vytvorí 3D kompozíciu z dvoch vašich fotiek a vy následne okolo tiel na fotke môžete kresliť prskavkové čiary. Vtip je v tom, že aplikácia má údaj o hĺbke obrazu a tak čiary kreslíte poza resp. popred telo a výsledný obrázok nakoniec vyzerá celkom zaujímavo. 

Všetky avatarové aplikácie poháňa Unreal engine a grafika je presne taká, ako by ste očakávali – avatarová. Tam, kde je výstupom z aplikácie vlastný výtvor (fotka, video) sú navyše dostupné aj sociálne funkcie, svoje veľdielo môžete zdieľať, prípadne hodnotiť konkurenciu. Pre niekoho môže byť tiež dôležitá informácia o tom, že Fun Labs podporujú achievementy.

Prejdime teraz od opisu funkcií k našim bezprostredným dojmom. Fun Labs ako hub Kinectových aplikácií má sám o sebe cca 700 MB, pričom ďalšie aplikácie treba sťahovať dodatočne a jedná sa zhruba o 200 MB balíky. Nepodarilo sa mi zistiť, ako sa dá sťahovanie spustiť na pozadí, akonáhle som odišiel z download obrazovky, celý proces sa ako keby zrušil, resp. nebolo ho možné nájsť v záložke „Active downloads“.

Nakoľko Hub má niekoľko obrazoviek (obľúbené, najnovšie, sociálne funkcie atď), určite si všimnete rýchlosť prepínania jednotlivých záložiek. Prepnúť sa do druhého okna trvá nepochopiteľne dlho a pri väčšom počte aplikácií to bude zrejme ešte horšie. Samotné aplikácie sú spracované relatívne dobre a skenovanie tvárí/postáv/objektov dosahuje dobré výsledky, i keď malé chybičky, rozmazané obrázky alebo drobné artefakty sa občas vyskytnú. Výsledok veľmi závisí od svetelných podmienok v izbe, príliš málo alebo naopak príliš veľa svetla Kinectu pri tomto type minihier škodí.

Rozpoznanie tváre a tela prebieha pomerne rýchlo, aj keď pri skene v polohe „ruky a nohy od seba“ (v tej sa sníma vaše telo) dochádza k istým zaváhaniam. Kinect dokáže naskenovať aj detaily odevu, resp. predmetov. Váš avatar tak bude mať oblečené rovnaké tričko ako vy, vrátane farby a prípadných vzorov. Keď som v Googly Eyes nechal skenovať notebook, digitálny model dokonca obsahoval logo výrobcu.

V súčasnom stave je ponuka Fun Labs relatívne chudobná a aj tých pár aplikácií, ktoré sú dostupné, sa navzájom na seba podobajú. Celá tá „sranda“ sa v konečnom dôsledku bude dlhšie sťahovať, ako s ňou budete reálne pracovať. Bude teda zaujímavé sledovať, či do Fun Labs Microsoft pustí aj menších vydavateľov, resp. nezávislé projekty, ktoré by mohli projekt oživiť a priniesť mu potrebnú popularitu.



napísal je2ry 18.8.2011
Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
Project Natal
| PROJECT NATAL
[2.6.2009]
Kinect Effect
| KINECT EFFECT
[31.10.2011]
Kinect - Overview
| KINECT - OVERVIEW
[26.10.2010]
Kinect to Kill
| KINECT TO KILL
[3.11.2011]
KINECT FUN LABS

Zaradené pod: kinect


Kinect Fun Labs
Xbox 360

Vývoj: Microsoft / Microsoft
Štýl: Párty hra
Dátum vydania:  november 2010
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18412)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk