ALIENS VS PREDATOR 2

ALIENS VS PREDATOR 2

8.7

Recenzia na PC verziu

Už je to tu, votrelci a predátori znovu útočia, Arnold a Signourey sú preč, kto ochráni ľudstvo? Asi to ostáva len na vás. Planéta LV-1201 rok 2231, boj sa znovu začína.

Takže už je to tu, dlho očakávané pokračovanie 3D horrorovej akcie Aliens vs Predator. Jednotka bola dosť kontroverzná a ľuďom sa buď hnusila, alebo ju zbožňovali. Hra totižto nemala poriadny save, slabý príbeh, dosť temnú grafiku a vysokú obtiažnosť... Ale za to v multiplayeri bola super, tri rôzne rasy, každá mala svoje vlastné techniky výhody a nevýhody a toto tu dovtedy nebolo. Teraz je to tu znovu, ale oveľa kvalitnejšie a prepracovanejšie, drží sa  dnešných štandardov spracovania a v niektorých oblastiach ich aj prevyšuje. Lithtech 2.5 engine robí v hre zázraky a grafika je dokonca krajšia ako ste ju mohli vidieť na rovnakom engine v No one Lives Forever. Super svetelné efekty, bump mapping, dokonale prepracované objekty, a aj interaktívny príbeh. Toto všetko je teraz tu a čaká na vás.

Aliens vs Predator 2
Aliens vs Predator 2
Aliens vs Predator 2

V hre si zahráte tri kampane, a to za každú rasu. Za ľudí si zahráte veľmi kvalitný interaktívny príbeh podobný Votrelcovi 2, kde pôjdete preskúmať odmlčanú základňu na vzdialenej planéte a zistíte že sa tam stalo niečo strašné, samé záhadné hororové odkazy, tajomné diery v podlahe, a mŕtvoly. Nič iné sa však nedalo čakať keďže si vedci zvolili pre základňu veľmi zlú planétu, a to planétu votrelcov. V príbehu za Votrelcov si zase budete planétu chrániť a ničiť ľudí pretože to oni sú tu votrelci. Po tom ako vás ako malého prisávajúceho sa votrelca donesú do svojej základne, krvavá show sa môže začať a vy v nej budete hlavný hrdina. A za tretie sú na tejto planéte aj Predátori, ďalšia vesmírna bojová rasa, ktorá na túto planétu prišla loviť. Táto rasa nemá motiváciu záchrany niečoho, len lovia a takticky eliminujú nepriateľov nech je to už ktokoľvek. Takže to tu máme, tri rasy, jeden konflikt a tri príbehy na rovnakých miestach z rôznych pohľadov (niečo ako všetky addony na Half Life).

Ľudia, v príbehu dominantná rasa, sú technicky dobre vyvinutí, majú množstvo zbraní a najlepšie pracujú v teamoch, ak ich rozdelíte čaká ich istá smrť. Ich prežitie závisí od lekárničiek ktorými si doplňujú zdravie a nábojov ktoré nájdu, ak nemajú náboje ostáva im len malý nožík ktorým si môžu akurát ošúpať jablko.

Votrelci, malé zvieratká, oceľové čeľuste, kyselina namiesto krvi, nebezpečný chvost. Rýchlo sa rozmnožujú, môžu ľubovolne loziť po stenách. V hre si zahráte život jedného z votrelcov a to od štádia larvy, až po jeho dospelosť. Jedinou možnosťou dopĺňania zdravia pre votrelcov sú telá mŕtvych nepriateľov.

Predátor, jeho hlavnou zbraňou je neviditeľnosť, viac druhov termovízie, veľká sila a pancier.  Je to hlavne lovec, a preto má aj také zbraňové vybavenie, sieť, harpúna, energetické zbrane. Svoje obete naháňa s istotou a žiadna mu neunikne. Je trochu zložitejší čo sa týka uzdravovania, pretože okrem zdravia potrebujú aj energiu na zbrane a neviditeľnosť.

Aliens vs Predator 2
Aliens vs Predator 2
Aliens vs Predator 2

Čo sa týka samotnej hry, funguje na engine Lithtech, takže môžete čakať aj záležitosti ako skúmanie vecí, ovládanie niečoho pomocou tlačidiel, hackovanie ovládacích panelov, prezeranie mŕtvol atď... teda klasický štýl aký sme videli v NOLFovi. Ako človek, a predátor máte asi najviac možností, lebo človek si môže zapnúť graficky kvalitne prepracovanú baterku, ďalej máte svetlice, množstvo zbraní. Predátor má zase viac typov podhľadov, a tiež väčší výber zbraní, Alien je na tom najhoršie a môže sa spoliehať len na svoju rýchlosť a obratnosť. Každá rasa má aj svoje špeciálne klávesy ktoré si môžete nadefinovať na rozličné úkony. Na rozdiel od jednotky tu už funguje aj poriadny save, takže už si môžete ukladať pozíciu hocikedy a hocikde.

Aliens vs Predator 2
Aliens vs Predator 2
Aliens vs Predator 2

Za každú postavu si zahráte 7 misií poprerývaných interakciou od vašich spolubojovníkov a animáciám ktoré zobrazujú vývoj príbehu. Fakt sa tu scenáristi Foxu potrápili a vytvorili kvalitnú záležitosť (ak sa vám nepáčia alieni ani predátori, zahrajte si aspon za mariňákov aj tak majú najlepší príbeh). Síce je to celkovo dosť krátke, a 21 misií prejdete za všetky tri strany za deň alebo za dva, multiplayer vám však potom zabere viac času. Síce väčšina z vás si asi cez internet nezahrá, lebo to od vás bude chcieť CDkey, poteší vás aspoň Lan hra s množstvom rôznych modov. Teda okrem klasických záležitostí ako Deathmarch a Team Deathmatch sú tu netradičné záležitosti ako HUNT mod kde je jeden hráč korisť a ostatný ho lovia. SURVIVOR, je nový typ modu v ktorom sa zabití hráči menia na mutantov a zabíjajú ostatných, ten kto prežije ako normálny posledný vyhráva. EVAC je klasický evakuačný mód v ktorom sa jedna skupina snaží dostať na určité evakuačné miesto a druhá im v tom bráni.  OVERRUN, je časový mód v ktorom sa útočná skupina snaží zlikvidovať druhú obrannú skupinu v určitom čase. Samozrejme v každom móde si môžete vybrať svoj typ rasy, a z každej rasy máte aspoň 4 typy postáv, v alienovi sú rozdelené podľa vývojového štádia, v predátorovi podľa sily a zbraní (útočný, obranný.) a v mariňákoch tiež vyberáte vybavenie a špecializáciu ako sniper, demoličný expert, útočník atď...

Celkovo je to pekná hra, ktorá prekonala očakávania, aj keď by som mal výhrady ku krátkemu príbehu, ale s ĺžkou mávajú v poslednej dobe problémy všetky akcie. No napriek tomu je tu premakané prostredie, sú tu pridané nové elementy do AvP univerza, a hlavne kvalitný multiplayer ktorý istú dobu pobaví.

    


napísal saver 7.11.2001
Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
8.7
Ohodnotiť
ALIENS VS PREDATOR 2


RECENZIE HRÁČOV
Aliens vs Predator 2

+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18392)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk