XROCKER POLEPOSITION

XROCKER POLEPOSITION

Luxusná herná stolička aj pre nehráčov

Na čom práve sedíte? Na sedačke, stoličke, v kresle, v aute alebo nebodaj cestujete vo vlaku či v autobuse? Teraz však mierne pozmením otázku – na čom sedíte, keď hráte? Ak ste PC hráč, preferujete hranie na klávesnici a pravou rukou objímate myšku, pravdepodobne ste usadení na klasickej či kancelárskej stoličke. Konzoloví hráči si zas prevažne doprajú pohodlie sedačky, prípadne si ľahnú aj do postele. Pri dlhšom hernom maratóne vám však veľmi neprospeje ani tá stojka, ktorú ste už po tridsiatej výmene polohy zo zúfalstva vyskúšali. Každopádne ak hranie beriete skutočne vážne, môžete byť aj v tejto chvíli usadení v nejakej kvalitnej hernej stoličke, ktorá vám ponúka aj po niekoľkých hodinách maximálny komfort. No ak patríte medzi tých, ktorí sa po nejakej práve obzerajú, prípadne by ste už potrebovali novú, zbystrite pozornosť.

Firma Xrocker sa pustila do výroby nových kresiel, ktoré by svojím spracovaním mali ponúknuť každému vysoké pohodlie, kvalitu a lepší zážitok (nielen) z hrania hier. Ak ste doteraz považovali herné kreslá a stoličky za nie až taký potrebný doplnok pre váš herný systém, Xrocker sa vás chce pokúsiť presvedčiť o opaku. Na jedno kreslo z ponuky tejto firmy sme sa mohli pozrieť pekne zblízka, poriadne ho otestovať a prísť na jeho výhody či slabiny. Do rúk sa nám konkrétne dostalo kreslo Xrocker Poleposition, ktoré by vás mohlo zaujať hneď viacerými zaujímavými funkciami.

Xrocker Poleposition

Xrocker Poleposition obsahuje reproduktory v stereo zostave 2.1. Tie sú zabudované priamo do bokov opierky pre hlavu, pričom subwoofer sa nachádza na zadnej strane kresla. Ďalej, samozrejme, nemôžu chýbať nastaviteľné opierky na ruky, podstavec s otočným kĺbom a možnosťou nastavenia výšky, no a celé to ukončuje trojica motorov, ktoré sa starajú o vibrácie. Tie pritom pracujú na základe basových tónov z audio vstupu, vďaka čomu by nám mali priblížiť pocit z aktuálneho diania na obrazovke. Z pravej strany sa na sedacej časti nachádza ovládací panel, kde okrem audio vstupov a výstupu na slúchadlá nájdete tlačidlo na zapnutie/vypnutie kresla, nastavenie intenzity vibrácií a basov. Samotné kreslo pôsobí na prvý pohľad veľmi luxusným dojmom, za čo vďačí hneď viacerým prvkom. Celé je totiž potiahnuté kožou, pričom zvyšné časti sú vyrobené z masívneho železa, vďaka čomu bez problémov odolá aj vyššej záťaži - maximálna nosnosť je 125 kg. Musím však podotknúť, že na dvoch miestach som narazil na viditeľné „chyby krásy“ - nedokonalosti pri šití poťahu. V prvom prípade nie je látka dostatočne zahnutá do vnútra a vyčnieva von, v druhom je zas vidieť výplň. Toto by sa rozhodne stávať nemalo, no snáď sa jedná iba o ojedinelú výrobnú vadu.

Pochopiteľne, ak by ste si toto kreslo kúpili, nepríde vám poskladané. Po rozbalení dosť veľkej krabice vás teda vo vnútri ako prvý čaká stručný manuál v slovenčine s obrázkovým postupom, ako kreslo zložiť. Skladanie však nie je vôbec zložité a naozaj nikomu by nemalo robiť problém dostať tovar do konečnej podoby behom pár minút. Ďalej vás vo vnútri krabice čaká samotné kreslo, masívny podstavec s mechanizmom pre nastavovanie výšky, obe operadlá, zopár skrutiek, podložiek, dva imbusové kľúče, no a nakoniec kabeláž.

Veľkou výhodou tohto kresla je to, že sa dá pripojiť prakticky na akékoľvek zariadenie. Či už chcete hrať na PC, PlayStation 4, Xbox One, Wii U alebo dokonca na telefóne i tablete, s pripojením nebudete mať najmenší problém. Kreslo sa totiž pripája iba cez štandardné cinche, 3,5 mm stereo jack, respektíve RCA kábel. Pri starších zariadeniach, ktoré ešte podporujú analógový výstup (napríklad PlayStation 3), si môžete potiahnuť audio cez štandardný (PS2) kábel a ten zapojiť priamo do stoličky.

V každom prípade bude ale pre vás najjednoduchšie, ak využijete audio výstup na televízore, vďaka čomu vám odpadne kopec starostí. Keď si pri čítaní týchto riadkov už v hlave predstavujete neprehľadnú spleť káblov, o ktorú by ste pravidelne zakopávali, tieto myšlienky môžete pokojne vyhodiť z hlavy. Kreslo sa síce dá napojiť aj cez káble, no balenie tiež obsahuje vysielač pre bezdrôtový prenos – v tomto prípade zapájate káble pre audio priamo do vysielača. Jednoducho výborná vec, vďaka ktorej vám odpadne more problémov. Počítajte ale s tým, že vysielaču musíte dať šťavu, a to buď dvojicou AAA batérií alebo adaptérom s výstupom 3V. Do elektrickej siete musíte, pochopiteľne, zapojiť aj kreslo - jednému káblu sa teda predsa len nevyhnete, no tu už iná možnosť jednoducho neexistuje.

Kreslo máme poskladané, úspešné zapojené a môžeme začať testovať. Firma tvrdí, že kreslo je vhodné nielen na hranie, ale taktiež na pozeranie filmov či počúvanie hudby. My sa však najskôr pozrieme na to, čo je pre nás prioritou. Z hier sme si teda v kresle vyskúšali aktuálnu Uncharted kolekciu, Far Cry 4, PES 2016, DriveClub, P.T. alebo Gran Turismo 6. To, čím by kreslo malo hráčom vytvárať ten unikátny zážitok z hry, sú vibrácie. Zámerom teda je, aby ste na vlastnej koži pocítili otrasy, výbuchy alebo streľbu z pištole. Paradoxne pri prvých dvoch hrách mi táto funkcia môj herný zážitok až tak nezlepšila, no pri zvyšných tituloch to bolo podstatne lepšie.

Napríklad pri hraní PES 2016 bolo naozaj super cítiť bubnovanie a celkovú atmosféru na štadióne, no jednoznačne najlepšie z testu vyšli obe pretekárske hry. V obidvoch racingoch nabrala jazda z kokpitu omnoho väčšiu hĺbku. Vibrácie kolies na obrubníku, otrasy motora, nerovnosti na cestách či vyberanie zákrut vo vysokých rýchlostiach – toto všetko sú veci, ktoré sa každá racingovka snaží hráčom priblížiť aspoň zvukovými efektmi, no vďaka Xrocker Poleposition ich môžete takýmto jednoduchým spôsobom aj cítiť.

Xrocker Poleposition

Dvojica zabudovaných reproduktorov je doprevádzaná jedným subwooferom. Ich RMS výkon som však nikde nedokázal vypátrať, a tak zostaneme pri laickom zhodnotení – hrajú naozaj dostatočne nahlas. Čo sa týka kvality audio výstupu, to je druhá vec. Napríklad pri Uncharted si reproduktory veľmi dobre poradili s rečou, no keď sa spustila prestrelka, po prvých výstreloch som musel hru jednoducho zastaviť. Netuším z akého dôvodu, no zvuk výstrelov bol až priveľmi skreslený.

Ak by ste sa ale kreslo rozhodli predsa len využiť aj na počúvanie hudby, ak nie ste priveľmi nároční, budete s kvalitou spokojní. Toto je však veľmi subjektívne hodnotenie, kedže osobne som s kvalitným audiom veľký kamarát. Za tú cenu, za ktorú sa kreslo predáva, by som očakával viac, no bežnému spotrebiteľovi/zarytému hráčovi by malo plne postačovať. Najmä keď predajca ponúka čitateľom Sectoru zaujímavú exkluzívnu zľavu. Stačí, keď pri kúpe zadáte kód sector50 a vaša cena sa zníži o 50 €. 

Kreslo Xrocker Poleposition je určené pre tých, ktorí sa narodili s ovládačom či myškou v ruke. Nejde pritom len o príslušenstvo, je to praktický doplnok, v ktorom môžete stráviť v pohodlí aj niekoľko hodín, no hlavne jednoduchým spôsobom prehlbuje herný zážitok.


napísal play3man 23.10.2015
Páči sa mi!
XROCKER POLEPOSITION


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19870)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk