MINECRAFT: MINIHRY

MINECRAFT: MINIHRY

Malé kockované dobrodružstvá

Článok

Fenomén s názvom Minecraft snáď ani netreba zvlášť predstavovať. Tento kockovaný sandbox bol jedným z hlavných pilierov, ktoré položili základy éry survival hier. Taktiež priniesol možnosť postaviť si prakticky hocičo, čo vám napadne. Avšak vo svete Minecraftu, konkrétne jeho multiplayerových serverov, vznikol aj ďalší fenomén - minihry. Dnes sa pozrieme na niektoré z nich a taktiež vám predstavme niekoľko kvalitných európskych serverov, kde si ich môžete zahrať.

 

 
Minecraft: minihry

Pozri si naše video "Minecraft: minihry" Prekliky na zaujímavé minihry nájdeš v článku: http://www.sector.sk/clanok/30908/minecraft-minihry.htm

Posted by SECTOR.sk on Thursday, February 4, 2016



Takýchto serverov existujú desiatky, niektoré sú menšie a ponúkajú iba zopár minihier, na iných sa hrajú tisíce hráčov naraz a majú na výber zo skutočne pestrej ponuky. Servery majú väčšinou svoj spawn point, kde vidíte dookola vystavané brány, ktoré predstavujú vstupy do jednotlivých minihier. Na niektorých sa do minihry dá pripojiť aj prostredníctvom predmetu v inventári. Taktiež na nich zvykne fungovať reward systém. Za vaše výkony ste odmenení, a to buď priamo formou predmetov, alebo nejakého druhu serverovej meny, za ktorú si následne môžete nakupovať rôzne vylepšenia do vašej obľúbenej minihry.

Minecraft: minihry
Minecraft: minihry Na niektorých serveroch je ponuka skutočne pestrá.
Na niektorých serveroch je ponuka skutočne pestrá.


Minecraft: minihry V Survival Games budete čeliť smrti tvárou v tvár.
V Survival Games budete čeliť smrti tvárou v tvár.


Minecraft: minihry Mapky minihier bývaju inšpirované inými titulmi, napríklad známou hrou Portal.
Mapky minihier bývaju inšpirované inými titulmi, napríklad známou hrou Portal.





1. Survival Games

Minihru Survival Games si môžete zahrať napríklad na serveri MCGamer, ale ľahko ju nájdete aj na iných, keďže je veľmi rozšírená. Na jej začiatku sú hráči rozostavení v kruhu, po odštartovaní sa rozbehnú k debniam a snažia sa nabrať čo najviac užitočných predmetov. Pri zbieraní vám pomôže držanie klávesu Shift, vďaka ktorému sa vám budú predmety po kliknutí presúvať priamo do inventára. Následne sa hráči rozbehnú na všetky strany. Niektoré arény bývajú skutočne rozsiahle a narazíte tak na veľa truhlíc s predmetmi. Aby ste mali šancu proti ostatným, musíte nazbierať čo najkvalitnejší loot, čiže rôzne zbrane, brnenie, ale aj potravu. Po určitej dobe, aby hra netrvala večne, nastane takzvaný deathmatch. Vtedy sú všetci ostávajúci hráči presunutí späť do centra mapy. Tu sa už nemajú kam skryť, a tak sa musia postaviť tvárou v tvár svojim protivníkom. Vyhráva ten, kto prežije a zostane posledný.

2. One in the Quiver

Druhá minihra nesie názov One in the Quiver. Je inšpirovaná módom zo známej FPS hry Call of Duty, takže ju možno poznáte pod názvom One in the Chamber. V tejto hre dostane každý hráč luk, meč a jeden šíp. Na zabitie protivníka vám stačí jeden zásah lukom. Za každé zabitie dostanete šíp a môžete strieľať ďalej. Ak však netrafíte, neostáva vám nič iné, ako zabiť niekoho mečom. Je to rýchla, svižná hra, ktorá otestuje vaše reflexy. Zahráte si ju na serveri HiveMC, ktorý ponúka hneď niekoľko rôznych prepracovaných máp.

Minecraft: minihry
Minecraft: minihry Stačí jeden nesprávny krok...
Stačí jeden nesprávny krok...


Minecraft: minihry Člnkovanie v Boat Wars bude naozaj drsné.
Člnkovanie v Boat Wars bude naozaj drsné.


Minecraft: minihry Bež prasiatko, bež!
Bež prasiatko, bež!





3. SkyWars

Tretiu minihru si zahráte na serveri Mineplex, najväčšom serveri svojho druhu. Dajú sa tam kupovať vylepšenia za reálne peniaze, avšak to práve spôsobuje, že niektoré hry sú nevyrovnané. Ak si teda chcete užiť vyrovnaný herný zážitok bez toho, aby ste platili, odporúčame skôr niektorý z menších serverov. Aj keď na tých sa zas môže stať, že sa nenájde dostatok hráčov na vami vybranú hru. Minihra Skywars patrí spoločne so Survival Games k tým najhranejším. Každý hráč tu začína na svojom ostrovčeku, kde má k dispozícií nejaké predmety a suroviny. Podobne ako pri Survival Games vyhráva ten, kto prežije a zostane posledný. Hráči sa presúvajú medzi ostrovmi, snažia sa zabiť, prípadne zhodiť ostatných, keďže pád, samozrejme, znamená smrť. Tie najlepšie predmety sa nachádzajú v strede mapy, preto sa tam väčšina snaží dostať čo najskôr. Pre zrýchlenie hry sa na niektorých serveroch začne mapa po chvíli pomaly zmenšovať. Hráči sa teda musia presúvať do stredu, čo ich donúti k vzájomnej konfrontácií.

4. The Lab

Štvrtú minihru s názvom The Lab si môžete zahrať na serveri HiveMC. Táto hra predstavuje kombináciu viacerých menších hier. Na začiatku sú vyžrebované 3 disciplíny zo štrnástich možných. Autori, samozrejme, stále pridávajú nové. V týchto disciplínach budete súťažiť proti ostatným hráčom. Nájdete tu napríklad Whack a Mob, kde musíte lukom zabíjať príšery. V disciplíne Crazy Paint je zas vašou úlohou zafarbiť čo najviac blokov. No a trebárs v Boat Wars vyhráva ten, komu sa podarí potopiť najväčší počet člnov. Za prvé miesto v disciplíne dostávate 3 body, za druhé 2 body, no a za tretie iba jeden bod. Víťazom sa stáva hráč s najvyšším súčtom bodov. Ocenení sú aj hráči na druhom a treťom mieste.

Minecraft: minihry
Minecraft: minihry Ak sa vám bude v minihre dariť, môžete sa dostať do siene slávy.
Ak sa vám bude v minihre dariť, môžete sa dostať do siene slávy.


Minecraft: minihry V Electric Field nemôžete dvakrát stúpiť na ten istý blok.
V Electric Field nemôžete dvakrát stúpiť na ten istý blok.


Minecraft: minihry Hlavne si nenechať hodiť vajíčko pod nohy...
Hlavne si nenechať hodiť vajíčko pod nohy...





5. Splegg

Ďalšia a zároveň posledná hra s názvom Splegg je podobne ako One in the Quiver veľmi rýchla a založená na pohotových reakciách. Za pomoci vajíčok musíte iným hráčom podkopať zem pod nohami, aby vypadli z mapy. Je teda nutný neustály pohyb a ostražitosť. Ak budete čo len chvíľu postávať na mieste, stane sa z vás ľahká obeť. Splegg hráme na serveri CubeCraft, ten má pre svoje minihry pripravené skutočne kvalitné mapky, preto vám ho odporúčame vyskúšať.

Na všetkých spomenutých serveroch nájdete, samozrejme, aj kopu ďalších minihier, ktoré určite stoja za vyskúšanie.


napísal rolan 4.2.2016
Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
MINECRAFT: MINIHRY


PC
PS3
PS4
Xbox 360
Xbox One
WiiU
3DS
PC
Mobil
Android
iOS
Windows
Switch

Vývoj: Mojang AB / Mojang
Štýl: Simulácia
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 17. november 2011
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Praskanie v zdroji (8)
Zdravím, mám problém s PC. Keď zapojím kábel do el...
|Ms windows cd key (18)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Hodinky (6)
Uvažujete o kúpe hodiniek,náramkov,smart hodiniek ...
|Ps5 hdr (1)
Ahojte idem si sem po radu ohľadom hdr na ps5.. ak...
|Hitman 2 a hitman 3 (1)
ahojte,sectoráci. mám menši problem,zakúpil som hi...
|Svet, ukrajina, vojny ... (17921)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk