Ďalšia retro konzola chce hráčom pripomenúť to najlepšie z konzolového hrania

Staré dobré kartridže vystriedala éra kompaktných diskov, no na svet prichádza ďalšia konzola, ktorá nám chce túto éru prevažne 70. a 80. rokov pripomenúť

pridal play3man 26.5.2015 o 14:03 pod hry
Ďalšia retro konzola chce hráčom pripomenúť to najlepšie z konzolového hrania

HRY > NOVINKY >

Firma Hyperkin vypustila približne pred rokom svoju ďalšiu retro konzolu RetroN5, ktorá sa hráčom pokúšala pripomenúť to, na akých médiách kedysi vychádzali najväčšie herné trháky. Aby to však na trhu s takýmito retro produktami nemali ľahké, na scénu prichádza Mike Kennedy, vydavateľ časopisu Retro Magazine, ktorý chce už čoskoro prísť so svojim vlastným stvárnením retro konzoly na staré dobré kartridže.

Svoju konzolu pomenoval Retro VGS (Video Game System), no aj napriek tomu, že má pomerne dobrú predstavu, ako by mala jeho retro konzola vyzerať, pre jej výrobu potrebuje najskôr zohnať značný obnos peňazí. Na leto tak plánuje spustenie kampane na Kickstarteri, ktorá by mu mala pomôcť tento plán uskutočniť. Hlavná myšlienka, ktorá ho vôbec dohnala k tvorbe takejto konzoly, je tá, že v súčasnej dobe sa takéto retro hry už začínajú považovať za určitý druh umenia.

Ak sa mu jeho plán podarí dotiahnuť do šťastného konca, na Retro VGS si bude možné zahrať originálne 2D hry, ktoré boli vytvorené práve v spomínanom "retro štýle" pre klasické konzoly. K dispozícii by však taktiež mali byť aj 16-bitové pokračovania či porty populárnych mobilných hier, ktoré tak budú vôbec po prvýkrát dostupné na kartridžoch a to všetko vďaka opätovnému využitiu originálnych nástrojov Atari Jaguar. Aby ale bolo balenie kompletné, chýbať nebude ani retro ovládač.

Mike Kennedy nám teda sľubuje návrat do starých časov, bez systémových aktualizácií, záplat, digitálnej distribúcie a hlavne do obdobia, kedy hry nemali bugy.





Ďalšia retro konzola chce hráčom pripomenúť to najlepšie z konzolového hrania  Ďalšia retro konzola chce hráčom pripomenúť to najlepšie z konzolového hrania
Páči sa mi!

Zaradené pod: konzoly






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (3)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19823)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk