Stoja za zrušením Silent Hills a rozchodom Konami s Kojimom peniaze?

Výroba najlepšej hry od náročného herného dizajnéra niečo stojí a Kojima dával prednosť pevnému platu pred podielom na zisku.

pridal roberto 27.7.2015 o 18:14 pod hry
Stoja za zrušením Silent Hills a rozchodom Konami s Kojimom peniaze?

HRY > NOVINKY >

Tri mesiace po zrušení Silent Hills ešte stále nepoznáme presnú príčinu tohto nešťastia. Meno legendárneho dizajnéra Hideo Kojimu postupne mizne z názvov starších hier Konami, zmizlo už aj z takmer dokončeného Metal Gear Solid V: The Phantom Pain a hráči po celom svete chcú poznať odpoveď na otázku, čo sa vlastne medzi Kojimom a vedením Konami stalo. Internetom môžu kolovať rôzne divoké špekulácie, ale je dosť dobre možné, že sa proste už nedokázali dohodnúť na peniazoch.

S novými informáciami prišiel The Codec. Podľa autorky skladieb do hier Metal Gear Solid série, Rika Muranaka, je dôvodom pravdepodobne Kojimovo neuvážené rozhadzovanie peňazí a trvanie na zmluvách veľmi nevýhodných pre Konami.

Hideo Kojima si totiž necháva vyplácať pevne stanovenú mzdu a nie podiel na zisku z predaja jeho hier. Pri vývoji hry sa potom neobmedzuje a príležitostné plytvanie počas dlhého procesu výroby najlepšej možnej hry berie ako samozrejmosť. Jeho hry musia mať obrovský rozpočet, nemusí mu vadiť ani viacnásobné preloženie dátumu vydania a ak sa nakoniec nepredávajú podľa očakávaní, doplatí na to iba Konami. Kojima od nich musí dostať dohodnutú čiastku. A čím sú nové AAA hry väčšie a drahšie, tým väčšie riziko predstavujú pre celé Konami.

Muranaka vraj pre MGS sériu vyrobila už 30 až 40 skladieb, ktoré Kojima nikdy nepoužil. A to pracovala na starších tituloch, nie na MGS V. Preto ale nejde o zaručené informácie. Muranaka už s Kojimom nepracuje a jej slová tlmočil hosť podcastu.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18479)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk