Dojmy z Gamescomu: Aké novinky prinesie Plants vs Zombies Garden Warfare 2?

Na Gamescome sa nám bližšie predstavilo pokračovanie Plants vs Zombies Garden Warfare akcie, ktoré sme si mohli hneď aj zahrať

pridal play3man 11.8.2015 o 19:40 pod hry
Dojmy z Gamescomu: Aké novinky prinesie Plants vs Zombies Garden Warfare 2?

HRY > NOVINKY >

Plants vs Zombies Garden Warfare 2 sa nám prvýkrát oficiálne predstavilo počas tohtoročnej Microsoft konferencie na E3. Pokračovanie akcie so zombíkmi, ktorí svoju púť v hernom svete začali ako tower defense hra, v ktorej sme museli ochrániť našu záhradu a dom pred vlnami zombíkov. Po úspechu jednotky prišiel druhý diel, ktorý bol už free-to-play a do série priniesol množstvo noviniek. EA sa však rozhodlo celú značku prekopať, zobrať si základný princíp - boj rastlín a zombíkov, a postaviť ho v úplne odlišnom prostredí, s odlišnou mechanikou a hlavne ako TPS akciu na uzatvorených mapách. PvZ Garden Warfare sa najskôr dostalo na Xbox 360 a Xbox One, pričom postupom času exkluzivita opadla a hra prišla aj na PC a taktiež aj konzoly od Sony.

Prvé pokračovanie Garden Warfare sa drží základného konceptu, no vylepšuje či mení už zabehnuté a samozrejme prináša aj nejaké tie novinky. Jednou z hlavných je Solo Play - čiže po novom už bude možné hrať každý jeden herný režim buď s kamarátmi v kooperácií alebo tiež s AI. EA však láka aj na ďalšie novinky, ktoré by s týmto režimom mali prísť. Ich odhalenie si ale necháva až na neskôr. Ďalšou novinkou, o ktorej autori najviac hovorili, je Backyard Battleground - v podstate ide o hub, v ktorom sa môžu spájať s ďalšími hráčmi (pozvať si napríklad maximálne troch priateľov) a spoločne plniť rozličné úlohy či priamo sa premiestniť do jedného z dostupných herných režimov.

Pri herných režimoch to však ani náhodou nekončí. Vývojári do hry pripravujú až 12 nových máp, kde jedna z nich nás zavedie na mesiac, kde budeme musieť prekaziť plán Dr. Zombossa, ktorý sa snaží vytvoriť trvalé zatmenie slnka gigantickým magnetom, čo by pre rastliny znamenalo len jediné - smrť. Z prostredia mesiaca sa dostaneme až do útrob doktorovej základne. No a tak ako na skutočnom mesiaci, aj v hre pôsobí na postavy nižšia gravitácia. A keď už je reč o postavách, tak tešiť sa môžeme na šesť nových tried postáv, ktoré tak celkový počet dostupných variácií posunú cez hranicu 100. Autori počas Gamescomu oznámili tri nové rastliny, ktorými tak doplnili troch zombíkov oznámených ešte počas E3. Prvou postavou je Rose, čarodejnica, ktorá, okrem iného, dokáže zombíkov premeniť na zombie kozy. Druhou potavou je Kernel Corn, kukurica, ktorá svojich nepriateľov zabíja poriadnymi dávkami pukancov, pričom treťou postavou je pomaranč, ktorý sa paradoxne volá Citron. Ide o zabijaka z budúcnosti, ktorý sa dokáže transformovať späť do pomaranču, vďaka čomu sa dokáže rýchlejšie pohybovať.

V Plants vs Zombies Garden Warfare 2 sme si mohli vyskúšať jednu hru, ktorou bola kooperácia Graveyard Ops na mape Zomboss Factory. Hru sme hrali v trojici za postavy nových zombíkov (my konkrétne za piráta), ktorí majú chrániť továreň pred vlnami rastlín. Priebeh sa nejak nelíšil od toho, čo sme už videli v jednotke, no nová mapa a nové postavy so sebou prinášajú nové výzvy. Dlhoročný pirát sa nebojí ísť ani do tých najväčších bláznovstiev - medzi jeho špeciálne útoky patrí odpálenie sudu, v ktorom je však ukrytý on sám.

Ak ste hrali jednotku, tak vás určite poteší informácia, že si všetky odomknuté postavy budete môcť preniesť do dvojky. Systém postupu zasiahli zmeny a teraz budete získavať skúsenosti bez ohľadu na to, ako hráte. Aby však hra krátko po vydaní nezostala opustená, vývojári sľubujú pravidelný prínos nového obsahu v rámci aktualizácií, ktoré budú dostupné pre všetkých zadarmo.

Plants vs Zombies Garden Warfare 2 vyjde už budúci rok na jar vo verziách pre PC, PlayStation 4 a Xbox One





Dojmy z Gamescomu: Aké novinky prinesie Plants vs Zombies Garden Warfare 2?  Dojmy z Gamescomu: Aké novinky prinesie Plants vs Zombies Garden Warfare 2?  Dojmy z Gamescomu: Aké novinky prinesie Plants vs Zombies Garden Warfare 2?
Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18412)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk