Spencer: Orientujeme sa na hráčov, nie na konkurenciu, možno prídu Xbox360 hry aj na PC

Šéf Xbox One Phil Spencer podal ďalšie zo svojich zaujímavých interview, teraz na GeekWire Summite.

pridal saver 11.10.2015 o 10:50 pod hry
Spencer: Orientujeme sa na hráčov, nie na konkurenciu, možno prídu Xbox360 hry aj na PC

HRY > NOVINKY >

Phil Spencer podal ďalšie zo svojich zaujímavých interview, teraz na GeekWire Summite. Znovu rozoberá všetko okolo Xboxu One, jeho launchu a aj konkurenciu

Xbox One

Ako vieme, konkurenciu nerieši. Teraz hovorí, že niekedy porovnával grafy a hovoril, že chcú vyhrať, ale zistil, že toto nemôže ovládať a nemá to zmysel. Ovládať však môže svoj produkt a funkcie, ktoré do neho pridáva. Nevie, či ju niekedy dobehne a orientujú sa na hráčov, nie na boj s konkurenciou. Pre neho je dôležite, že predávajú viac ako pri Xbox360. Vie však, že pri ohlásení konzoly sa spravili zásadné chyby, pri ktorých stratili dôveru svojich lojálnych zákazníkov a to aj takých, ktorí mali Xbox tetovania.

K tejto téme dodal ešte jednu zaujímavú vec a to, že launch fail ťažko dopadol aj na celý xbox tím a ľudí vo firme. Všetci čítali blogy a twitter kde videli čo si o ich produkte ľudia myslia. Sú to tisíce ľudí, ktorí tri roky pracovali na produkte a niektoré vyjadrenia a rozhodnutie vedenia zahodili celú ich robotu. Začali sa pýtať, prečo to vlastne robia. Prišiel vtedy do depresívneho prostredia, ktoré postupne menil.

Doteraz mu však predajcovia z Gamestopu hovoria, že niektorí zákazníci si stále myslia, že na konzole nefungujú bazárovky. Bazárovky však vždy aj fungovali, ale ľudia si zafixujú to čo im poviete ako prvé, majú 5 sekúnd na to aby si zaradili vašu značku a potom idú ďalej. Už nesledujú to čo poviete ďalej. Znovuzískanie ich dôvery je veľmi náročné.

Napríklad na to teraz robí s pridaním spätnej kompatibility, ktorý si hráči želali a je dôležitý krok. Nie len preto, že ju spravili, ale preto, že myslia na zákazníkov a na investíciu, ktorú do tých hier spravili v predchádzajúcej generácii. Chcú ukázať, že rešpektujú ich investíciu. Chcú zároveň to, že ak zákazník s Xbox360 konzolou príde do obchodu teraz Xbox One by mala byť jeho voľbou. 

Xbox360 hry na PC

Dodatočne ešte k  spätnej kompatibilite spomenul aj PC, kde by niekedy chcel spraviť možnosť hrania Xbox360 hier na PC. A rovnako by chcel aj podporu pôvodných Xbox hier. Nad všetkým rozmýšľajú, ale musia robiť aj veľa iných vecí, takže časovo to zatiaľ nevie upresniť. Zatiaľ sa však už pracuje na hraní PC hier na Xbox One cez streaming.

Minecraft

Veľkou témou bol aj minecraft, ktorý vedú vpred samotný hráči, ale čo oni môžu urobiť a zrejme čoskoro urobia bude prepojenie všetkých verzii aby ste na mobile a aj PC mohli pokračovať v rozpracovaných svetoch. Rovnako vyzerá, že čoskoro sa pozrú aj na mody, kde by chceli pridať lepší systém na vytváranie modov. Ale tu sú ešte len na začiatku konverzácii. Môžeme odhadovať, že sa budú chcieť pridať mody aj do ostatných verzii Minecraftu špeciálne Windows 10 verzie so systémom, ktorý by automaticky ponúkal mody do všetkých verzii.

eSports

Tu Microsoft neváha a na eSports má pripravených niekoľko značiek ako Gears of War, Halo, Killer Instinct, ale spravia aj nové hry špeciálne pre eSports, pretože tu môžu priniesť veľké veci. 





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Televízor k ps5 (7)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (0)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (2)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19768)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk