Tržby Activisionu prekonali očakávania, Call of Duty Black Ops 3 láme rekordy

Black Ops 3 sa predáva ako teplé rožky, takže séria sa ponorí ešte hlbšie do sci-fi. A kto chce zostať nohami na zemi, kúpi si remaster.

pridal roberto 7.5.2016 o 21:15 pod hry
Tržby Activisionu prekonali očakávania, Call of Duty Black Ops 3 láme rekordy

HRY > NOVINKY >

Spoločnosť Activision Blizzard vydala oficiálnu správu k svojim finančným výsledkom za prvý štvrťrok kalendárneho roka 2016 a hoci povianočné mesiace bývajú najslabším obdobím roka, hospodársky výsledok prekonal očakávania. A veľký podiel na tom má séria Call of Duty a jej najnovší diel Call of Duty: Black Ops 3.

Séria Call of Duty má síce veľa neprajníkov, ale naďalej sa predáva ako teplé rožky, hlavne v USA. Podľa údajov Activisionu sa v období od 1. januára 2016 do 31. marca 2016 v USA predalo 85 % konzol PS4 v bundle s hrou Black Ops 3. Activisionu najnovšie robia veľkú radosť aj predaje "in-game obsahu", kam spadajú DLC balíčky a veci predávané za Call of Duty Points. V uplynulom štvrťroku CoD prekonalo rekord v tržbách z takéhoto obsahu a v porovnaní s číslami spred roka sa zdvojnásobil počet jeho predobjednávateľov, pričom priemerný príjem od jedného hráča sa nezmenil.

Tržby Activisionu prekonali očakávania, Call of Duty Black Ops 3 láme rekordy

Už pár dní vieme, čo príde po Black Ops 3. Séria Call of Duty sa posúva ešte ďalej do sci-fi témy a ešte ďalej od povrchu Zeme. Call of Duty: Infinite Warfare vezme hráčov do vesmíru, ďaleko z dosahu zemskej gravitácie. Po vydaní traileru sa okamžite spustila lavína negatívnych reakcií a množstvo hráčov, youtuberov a ďalších významných osobností dalo najavo sklamanie z ďalšieho postupu smerom k značkám ako Star Wars alebo Halo a trailer na YouTube rýchlo nazbieral stotisíce dislikeov. Ak si ale niekto myslí, že to Activision zastaví, tak je vraj na veľkom omyle, pretože on svojmu konceptu verí a hráčov v oficiálnom liste upozornil na niekoľko skutočností:

  • Posun ďalej do sci-fi má odporcov, ale mnohým sa páči, ešte žiadny trailer nemal tak dobrý pomer pozretí a likeov ako trailer na Infinite Warfare a predobjednávky tiež odštartovali veľmi dobre.
  • Súčasná situácia veľmi pripomína odhalenie traileru na Black Ops 2, ktorý tiež dostal dovtedy nevídané množstvo dislikeov, pretože odhalil prvý odvážnejší krok série na bojiská budúcnosti.
  • Activision si je vedomý, že mnohým hráčom chýbajú staré dobré FPS s nohami pevne na zemi (myslené bez jetpackov a pod.), ale práve preto si môžu k Infinite Warfare dokúpiť remaster Call of Duty 4: Modern Warfare.

Hráči samozrejme nie sú nadšení, že sa remaster predáva iba ako doplnok k novej sci-fi hre a nemôžu si ho kúpiť oddelene.

Tržby Activisionu prekonali očakávania, Call of Duty Black Ops 3 láme rekordy

Hodnoty príjmov, výdajov a zisku spoločnosti Activision Blizzard by nám tentokrát veľa nepovedali, pretože sú ovplyvnené dokončením odkúpenia spoločností King (giganta na poli mobilných hier) a Major League Gaming (známeho organizátora esportových súťaží). Príjmy spoločnosti teda stúpli, ale zisk klesol. Príjmy z digitálnych predajov vyskočili a v uplynulom štvrťroku už predstavovali 64 percent celkových príjmov spoločnosti. Aj preto Activision čím ďalej viac zaujíma MAU, počet mesačne aktívnych hráčov jeho hier, ktorý stúpol o 10 % a teraz je na úrovni 55 miliónov. MAU Blizzardu stúpol o 23 %, pričom o 26 miliónov hráčov sa postarali free-to-play hry Hearthstone a Heroes of the Storm.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19871)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk