Gamescom 2016: Čo nové pripravujú autori Dead Triggera?

Na Gamescome sa medzi veľkými vystavovateľmi nestratil ani pútavý červený stánok brnenských Madfinger Games. Čo pre nás chystajú?

pridal matus_ace 22.8.2016 o 9:49 pod hry
Gamescom 2016: Čo nové pripravujú autori Dead Triggera?

HRY > NOVINKY >

Na Gamescome sa pravidelne o pozornosť hráčov bijú tí najväčší z najväčších, no je to tiež miesto, kde sa svetu dokážu ukázať aj menšie štúdiá. Brnenských Madfinger Games vám asi predstavovať nemusím. Ak patríte k mobilným hráčom, určite ste už hrali niektorú z ich akčných hier. A stretol som sa s nimi na Gamescome, aby mi predviedli novinku Shadowgun Legends, ktorá nadväzuje na ich kvalitnú akčnú sériu, ktorú poznáme už od roku 2011.

A rovnako ako pri predchádzajúcich hrách, aj tento raz sa snažia o to, aby na mobilných platformách ponúkli ten najlepší vizuál. Myslím si, že sa im to aj darí. Už z priložených záberov je vidieť, že hra pôsobí skôr dojmom, že je šitá na konzoly. Nechýbajú prepracované animácie postáv, HDR bloom, simulácia častíc, nový systém renderovania odrazov svetla, či naozaj kvalitne spracované tiene. Výsledkom tohto je, že sa na hru naozaj veľmi dobre pozerá.

A nielen to. Nedá sa povedať, že by som bol hráč orientovaný na mobily. Skôr naopak. Najväčšou prekážkou je pre mňa ovládanie, keďže potrebujem mať ruky na nejakom ovládači, nie iba šúchať prstami po displeji. Ale v prípade Legends sa dá do hry dostať pomerne hneď a ovládanie je spracované naozaj intuitívne, pričom neprekáža ani to, že nemáte priamo gamepad v ruke. Ak by ste ho ale predsa len potrebovali, hra sa dá hrať aj na Shield konzole od Nvidie, takže si k nej môžete pokojne sadnúť aj pred TV.

K dispozícii bola krátka hrateľná ukážka, no zároveň bola aj pomerne intenzívna. O akciu nebola núdza a autori v nej pekne prezentovali nielen rôzne svoje vizuálne finesy (keďže na výbuchy nebolo treba dlho čakať), ale aj zaujímavú a zábavnú akciu, ktorá sa nesie v štýle série. Hrať budete môcť sami no aj s ďalšími hráčmi a k dispozícii bude hromada obsahu, pričom autori už teraz sľubujú dlhodobú podporu a aj ochranu proti cheaterom. Ak patríte medzi tých, ktorí sa radi predvádzajú, hra vyjde so zabudovanou možnosťou streamovať na Twitch alebo Youtube.

A tuším to bude prvý raz v sérii, čo autori pridajú naozaj prepracované možnosti customizácie. Síce to bude jeden z aspektov, na ktorom budú pri svojom free2play modeli zarábať, ale na druhú stranu to budú naozaj tisícky možností ako si upraviť zbrane, svoje vybavenie a aj svoju postavu. Ak budete chcieť, pokojne si môžete všetko upraviť podľa vlastných predstáv.





Gamescom 2016: Čo nové pripravujú autori Dead Triggera?  Gamescom 2016: Čo nové pripravujú autori Dead Triggera?  Gamescom 2016: Čo nové pripravujú autori Dead Triggera?
Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Televízor k ps5 (7)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (0)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (2)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19750)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk