Piata epizóda Hitmana si vyžaduje kreativitu pri zabíjaní

S veľkým predstihom sme si na Gamescome pozreli demo piatej epizódy Hitmana a konečne vám o ňom môžeme niečo viac prezradiť.

pridal matus_ace 7.9.2016 o 15:07 pod hry
Piata epizóda Hitmana si vyžaduje kreativitu pri zabíjaní

HRY > NOVINKY >

Ako najlepšie nalákať na jednu konkrétnu časť v epizodicky vydávanej hre? Prirovnáte ju ku Game of Thrones a poviete, že teraz sa dostávame k Bitke bastardov. Presne to spravil Torben Ellert, ktorý nám na Gamescome prezradil mnoho zaujímavých noviniek k ďalšej epizóde Hitmana, no až doteraz sme o nich museli mlčať. Epizóda 5 zavedie agenta 47 späť na domácu pôdu v USA do Colorada, kde sa budete musieť popasovať s nepriateľmi z milície na odľahlej farme.

Päťka je predposlednou epizódou, no z hľadiska príbehu bude asi najdôležitejšou túto sezónu. Diana a 47 už teraz pomaly zisťujú, že sa s nimi niekto pohráva a všetky doterajšie misie boli zmanipulované tak, aby mal z toho niekto prospech. Diana navyše vidí celkový obraz situácie a zdá sa, že je v pozadí veľká konšpirácia. Musíte zistiť, kto za tým všetkým je, čo chce a zabrániť tomu, čo sa má stať. Toto je špeciálna operácia bez kontraktu, 47 a Diana idú na vlastnú päsť a zároveň to bude ich najnebezpečnejšia misia vôbec.

Vo veľkom predstihu sme sa mohli pozrieť na prierez demom tejto epizódy, aby sme lepšie videli, čo nám pri svojom vydaní ponúkne. A bolo zaujímavé vidieť, ako sa autorom podarilo vydestilovať jednu z predstáv o prostredí USA. Spomínaná farma je naozaj obrovská a už pri prvom pohľade vám je jasné, o čo na nej ide. Tajne sa tu cvičia milície a pomaly každá jedna z postáv tu je ozbrojená. Nie je tu jediný civilista a pomedzi tieto bojové oddiely sa máte vysporiadať so štvoricou cieľov. Musíte postupovať super ticho, opatrne, využívať prevleky a byť aj veľmi kreatívni.

Nevýhodou takéhoto dema je, že novinárom tak trochu zaspoiluje jednotlivé situácie, v ktorých sa dá terče zabiť. No Torben nám to ukazoval z iného dôvodu. Táto misia je totiž na mieste, kde si nemôžete dovoliť zabíjať svoje ciele nápadne. Videli sme mnoho príležitostí, kde by sa to dalo. A pokojne to vtedy aj môžete spraviť. Napríklad sa v dialógu dozviete, že jeden z cieľov pracuje s výbušninami. K inému sa zas dokážete dostať v prevleku za chlapíka, ktorý jednotky cvičí. No skúste prostredie trošku viac skúmať, či sa nenaskytnú aj iné možnosti.

A samozrejme tu také sú, vyžadujú len trochu cviku. V tejto časti autori skutočne zapracovali na manipulácii s vašimi cieľmi a drobnými akciami ich postupne musíte čo najviac dostať na rovnaké miesto, kde sa im môže stať nešťastná nehoda. S Torbenom sme tak na miesto nácviku atentátu na Gustava Torresa dostali dva z našich cieľov. Presne k takýmto momentom chcú hráčov lepšie nabádať cez dialógy a iné možnosti v hre. Inde vás zas varujú, že ste vzbudili pozornosť a nepriatelia pôjdu preskúmať miesto, kde sa skrývate.

Ako nám Torben prízvukoval, toto nebude level, v ktorom by ste si mohli dovoliť zlé plánovanie, preto sa v ňom oplatí stráviť viac času a počúvať konverzácie, skúmať svet okolo seba a byť kreatívni. Na poli sa napríklad môžete prezliecť za strašiaka, čo je naozaj nápadité riešenie a už sa nevieme dočkať, ako sa to bude dať uplatniť. Navyše päťka ponúkne aj ďalšie veľké odhalenie, na ktoré autori nadviažu v záverečnej epizóde a uzavrú tak príbeh nového Hitmana.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18451)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk