Gamescom 2016: Čo pre nás chystá Nordic?

Okrem Elexu nám Nordic predstavil aj dvojicu ďalších titulov - The Guild 3 a Spellforce III.

pridal rolan 25.9.2016 o 11:48 pod hry
Gamescom 2016: Čo pre nás chystá Nordic?

HRY > NOVINKY >

Na prezentácii vydavateľstva Nordic Games sme sa na tohtoročnom Gamescome dozvedeli o viacerých prichádzajúcich tituloch. Na pripravovanú RPG Elex sme vám priniesli dojmy, no a dnes si povieme aj o dvojici ďalších titulov. Obe predstavujú pokračovania známych značiek a snažia sa budovať na základoch predchodcov, no zároveň priniesť novinky.

Gamescom 2016: Čo pre nás chystá Nordic?

Prvou prezentovanou hrou bola The Guild 3. Druhá časť tejto RTS série vyšla neuveritelných 10 rokov dozadu. Hra mala toho času fanúšikov, no ako nástupca veľmi populárnej stratégie 1400 si odniesla aj vlnu kritiky. Trojka má predstavovať skôr akýsi remake, než priame pokračovanie. Znova sa teda ocitáme v stredovekej Európe niekde okolo roku 1400, kde dostávame možnosť vybudovať slávnu dynastiu.

Aj keď hra recykluje mnoho konceptov z predchodcu, všetky assety aj celá hra sú vytvorené od základov. Funguje na engine použitom v hre Darksiders, ktorá bola vyvíjaná rovnakými tvorcami z THQ Nordic. Z nových technológií čerpá napríklad denný cyklus, kedy čas priamo ovplyvňuje správanie postáv v hre. Efekt budú mať dokonca aj ročné obdobia a v zime tak bude napríklad málo úrody. Taktiež sa dočkáme multiplayeru až pre 16tich hráčov.

Gamescom 2016: Čo pre nás chystá Nordic?

The Guild nie je klasickou RTS, ale skôr akousi simuláciou života, v ktorej sa dostávate do kože postavy vytvorenej podľa vlastných predstáv. Na začiatku ste nikto, čo značne limituje počet dostupných aktivít, no zároveň má aj svoje výhody. Napríklad taká krádež vám prejde omnoho ľahšie, ako keď ste už vcelku známou osobou. Činy budujú vašu reputáciu a môžete sa tak presláviť a stať spravodlivým šľachticom, no k moci sa viete dostať aj inými cestičkami. Postupne sa vám odomkne stále viac rôznych činností a možností.

Čas je neľútostný a vaša postava starne, až pokým posledný krát nevydýchne. Rod ale pokračuje vďaka potomkom. Počas niekoľkých generácií tak dokážete vybudovať naozaj silnú a slávnu dynastiu. The Guild teda ponúka jedinečnú hrateľnosť, ktorú tu nemáme každý deň. Z hry cítiť skutočnú simuláciu stredovekého života, v ktorej sa z obyčajného žobráka prepracujete až na panovníka veľkých miest. Autorom držíme palce, aby sa im tento koncept podarilo spracovať čo najlepšie a možno sa aj poučiť z chýb, ktoré spravili pred desiatimi rokmi. No a vydania sa máme dočkať začiatkom roka 2017.

Gamescom 2016: Čo pre nás chystá Nordic?

Ďalšou hrou je Spellforce III, ktorá má tiež niečo zo žánru RTS. Znova však nejde o čistokrvnú stratégiu, no pre zmenu o kríženca s RPG. Na hru sa pozeráme zvrchu a do rúk sa nám dostane štvorica hrdinov, čo skutočne evokuje známe klasiky hier na hrdinov, no zároveň budeme kontrolovať mestá a celé armády pešiakov.

Každý hrdina má svoje špecifické schopnosti a skill tree, no okrem čarov je veľmi dôležitý aj equipment. Je len na vás, či sa skôr budete zameriavať na silné kúzla a status efekty, alebo uprednostníte hrubú silu pravého kliku. Zoznam schopností je neustále vidno pri portrétoch hrdinov, vďaka čomu si viete ustrážiť cooldowny všetkých členov partie. Pri útoku na nepriateľov si viete najskôr skontrolovať ich prednosti a slabiny, podľa čoho následne zvoliť vhodnú stratégiu a zaklínadlá. Niektorým bude určite chýbať pohľad z tretej osoby. Ten sa ale tentokrát autori rozhodli vynechať a radšej sa sústredili iba na pohľad zvrchu, ktorý má priniesť najlepší zážitok.

Gamescom 2016: Čo pre nás chystá Nordic?

Kampaň bude príbehovo ladená a zahráme si ju buď osamote, alebo s kamarátmi prostredníctvom kooperácie - o tej sa nám ale nepodarilo zistiť bližšie detaily. Samotná kampaň má ponúknuť kopu hlavných aj vedľajších úloh. Navyše nie pri každom queste budete mať k dispozícii záznam, či vysvetlivky a pri ich plnení teda musíte byť všímaví a tvoriví. Autori nás takto chcú motivovať k pozornému skúmaniu okolia a následnému spájaniu súvislostí. Môže sa teda stať, že narazíte na sochu, do ktorej akurát zapadne kameň, ktorý ste našli pred niekoľkými hodinami na úplne inom mieste.

Na ovládnutých územiach robotníci vybudujú pod našim velením rozsiahle základne. Jednotlivé mestá budú medzi sebou samostatne komunikovať a napríklad si aj posielať potraviny, či pracovnú silu. Musíte mať samozrejme aj dostatočný prísun rôznych surovín. Od rozdeľovania skillov a RPG dialógov vašich postáv sa tak plynule dostanete k manažmentu celých usadlostí a následne do boja povoláte stovky bojovníkov. V Spellforce III máme zažiť slobodu, otvorenosť a pestré možnosti pri plnení úloh.

Oba pripravované tituly od THQ Nordicu si získali našu pozornosť. Predstavujú zaujímave kombinácie žánrov, ponúkajúce originálnu hrateľnosť, vďaka čomu boli koniec koncov úspešný aj ich predchodcovia. Vydavateľstvo Nordic teda o sebe v roku 2017 určite dá vedieť a my sme zvedaví, ako sa jednotlivé hry presadia.





Gamescom 2016: Čo pre nás chystá Nordic?  Gamescom 2016: Čo pre nás chystá Nordic?
Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Zháňam labo variety kit 01 pre... (1)
Mal by niekto na predaj Labo Variety Kit 01 (Toy-c...
|Dragons dogma 2 (1)
Zdravim, mam otazku ohladne DG2 a to ze ako mam pa...
|Metro séria (6)
Chcem sa len opýtať pre zaujímavosť Metro hry sú u...
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20281)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk