Máte problémy s PlayStation VR? Tu možno nájdete riešenie

Sony vo štvrtok dalo do predaja svoju virtuálnu realitu, no ak vám náhodou niečo nefunguje, alebo máte s niečim problému, v tomto článku možno nájdete odpoveď

pridal play3man 16.10.2016 o 10:26 pod hry
Máte problémy s PlayStation VR? Tu možno nájdete riešenie

HRY > NOVINKY >

Sony vo štvrtok dalo do predaja svoju virtuálnu realitu, k čomu samozrejme musela prispôsobiť aj PlayStation 4 nejakou tou aktualizáciou. Tá systémová vyšla už dávnejšie, no napríklad Media Player sa jej dočkal spolu s vydaním virtuálnej reality a naučil sa prehrávať 360 stupňové videá (a taktiež dostal podporu bezstratového audio formátu FLAC). Ak ste si už PS VR priniesli domov, víkend je práve ten čas, kedy sa s vašim novým hardvérom môžete doma najviac pohrať. Spolu s touto činnosťou však môžu prísť aj rôzne problémy, ktorých riešenie nemusí byť vôbec zložité. Server VG247 zhrnul niektoré najčastejšie problémy a spísal ich do stručného článku.

Problémy s trackovaním

Pri PS VR sa o trackovanie vašich pohybov hlavy a rúk stará PlayStation Camera. Ak teda máte práve tento problém, treba hľadať závadu práve na kamere. Okrem toho, že sa obraz pohybuje aj napriek tomu, že vy nie, sa môže tento problém prejavovať častým zobrazovaním upozornenia o tom, že ovládače alebo PS VR kamera nevidí.

Tento problém patrí medzi tie jednoduchšie na vyriešenie a v prvom rade teda skontrolujte či kamere nič nebráni vo "výhľade", či všetky svetlá na PS VR svietia a v miestnosti máte dostatok svetla. Zároveň však dbajte na to, že toho svetla nemáte v priestore až príliš, pretože napríklad pri odrazoch na oknách či v zrkadle môže byť kamera zmätená a nemusí vaše pohyby správne registrovať. Správne nastavenie môžete skontrolovať v menu PS4 pod Settings > Devices > PlayStation Camera > Adjust PlayStation Camera.

Problémy s kalibráciou svetla

Ak máte pocit, že vaše pohyby (rúk) nie sú prirodzené, strieľanie nepresné a celkový zážitok nie je taký, aký by mal byť, môže byť problém so správnou detekciou ovládačov. Overiť si to môžete v menu PS4 pod Settings > Devices > Adjust Tracking Lights, kde si musíte skontrolovať či svetlá zo všetkých zariadení sú registrované správne (PS VR, DualShock 4 a PS Move ovládače). Ak je všetko v poriadku, mali by ste tiež overiť, že sa táto situácia nemení pri vašom pohybe. Podržte teda Home tlačidlo na PS Move ovládači a vyberte PlayStation VR > Confirm Your Position. Tu mávajte rukami v priestore, aby ste zistili, či kamera vidí ovládače za akýchkoľvek podmienok.

Ak problém naďalej pretrváva, overte, či sú PS Move ovládače spárované s rovnakým účtom ako PS VR headset a DualShock 4. Taktiež môžete skontrolovať, či náhodou nie sú svetlá na ovládačoch špinavé, prípadne ak žiadna z možností problém nevyriešila, ovládače resetujte stlačením malého tlačidla Reset s, napríklad, špáradlom.

Problémy s kamerou

Málo pravdepodobné, kedže tu sa toho veľa pokaziť nedá, no stať sa môže. Pravidlom je, že vzdialenosť od kamery k vám musí byť približne na úrovni dvoch metrov. Taktiež sa môže stať, že sa kamera posunula z pozície, z ktorej ste ju kalibrovali. No a nakoniec skontrolujte, či sú obe šošovky čisté, prípadne či jedna z nich nie je niečim prekrytá.

Problémy s kvalitou obrazu na PS VR

PS VR má OLED displej s rozlíšením 1920x1080p, takže malé body, ktoré vidíte na obraze nie sú vada, ale jednotlivé zobrazovacie pixle. Každopádne, ak ste toto nepovažovali za problém, čítajte ďalej. Ak sa vám zdá, že je obraz rozmazaný, môžete skontrolovať nastavenie držaním PS tlačidla na ovládači cez Quick Menu > Adjust PlayStation VR > Adjust Headset Position. Tu sa riaďte pokynmi na obrazovke kým obraz nebude ostrejší. Keď sa vám obraz nepodarí zaostriť, VR headset zložte z hlavy a okuliare z vnútra utrite suchou handričkou, ktorá bola v balení s PS VR. 

Ak sa pozeráte na obraz na hranici zorného uhla, respektíve keď pozeráte na okraje obrazu, obraz je rozmazaný, čo však nie je vada, ale vlastnosť PS VR.

Ak je obraz z nejakého dôvodu mimo stredu, jednoducho podržte tlačidlo Options a obraz sa nakalibruje. Taktiež si môžete nastaviť veľkosť obrazu od najmenšieho po najväčší. Stačí podržať PS tlačidlo a cez Quick Menu sa dostať na položku Adjust PlayStation VR > Screen Size. Keď váš problém naďalej pretrváva, skúste PS VR napojiť priamo do zariadenia, ktoré spracováva obraz pre headset. Ak sa váš problém týmto krokom vyrieši, problém je v kábli.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19862)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk