EA na budúci rok počíta so 100 miliónmi hráčov na PS4 a Xbox One

Prečo boli Battlefield 1 a Titanfall 2 vydané takmer súčasne, kto si ich kúpi a prečo Titanfall 2 nemá season pass? Odpovede si vypýtali priamo akcionári spoločnosti.

pridal roberto 2.11.2016 o 19:51 pod hry
EA na budúci rok počíta so 100 miliónmi hráčov na PS4 a Xbox One

HRY > NOVINKY >

Ako Sony, aj Electronic Arts zverejnilo finančnú správu z finančného štvrťroka zahŕňajúceho mesiace júl, august a september. V účtovníctve EA je to druhý finančný štvrťrok 2017 a účtovníci vypočítali stratu 38 miliónov USD. Správy sú napriek tomu v optimistickom duchu, pretože manažéri sú presvedčení, že práve vydané hry budú mať veľký úspech a tento rok bude najlepší v histórii EA z hľadiska cash flow aj čistého zisku.

Zaujímavosti z finančnej správy:

  • Tržby na úrovni 4.507 miliardy USD počas uplynulých 12 mesiacov znamenajú medziročný nárast o 8 %.
  • V prvý týždeň si FIFA 17 zahralo o 20 % viac hráčov ako FIFA 16 v jej prvom týždni. 2/3 z nich hrali nový príbehový herný režim "The Journey".
  • Tržby z FIFA, Madden NFL a Hockey Ultimate Team za posledných 12 mesiacov sú o 15 % vyššie než v predchádzajúcom období
  • FIFA Mobile bola číslom 1 medzi free hrami na App Store v 138 krajinách sveta.
  • Viac než 40 recenzentov už udelilo hre Titanfall 2 hodnotenie vyššie ako 90 %.
  • Čisté výnosy v tomto štvrťroku dosiahli 898 mil. USD a 63 % z nich bolo z digitálnej oblasti.
  • EA skúpilo 1.6 milióna svojich vlastných akcií za 127 mil. USD

Prehľad veľkých konzolových a PC hier tohto finančného roka opäť potvrdil vydanie Mass Effect: Andromeda medzi 1. januárom a 31. marcom 2017. Presný dátum by sme sa mohli dozvedieť už budúci týždeň, keďže sa blíži Deň N7 (7. november). Ďalší Battlefront vyjde budúci rok a vo fiškálnom roku 2018 by sme sa mohli dočkať aj akčnej Star Wars hry od štúdia Visceral.

EA na budúci rok počíta so 100 miliónmi hráčov na PS4 a Xbox One

Špeciálnej pozornosti sa dostalo hrám Battlefield 1 a Titanfall 2. Bolo prezradené, že Battlefield 1 mal už v prvom týždni po vydaní dvakrát väčšiu hráčsku základňu ako Battlefield 4. Na tento úspech sa dá pozerať rôzne. Na jednej strane je Battlefield 4 tri roky stará hra, no na druhej strane mala širokú vernú hráčsku základňu, tá sa ale mohla zmenšiť práve preto, že verní hráči série skúšali Battlefield 1 a možno sa ešte budú chcieť vrátiť. Pozitívna je správa, že počet hráčov Battlefield 1 odvtedy neustále rastie.

Po oznámení dátumov vydania Battlefield 1 a Titanfall 2 boli mnohí z nás prekvapení, že EA vypustí na trh takmer súčasne dve veľké FPS. Generálny riaditeľ ale akcionárov ubezpečil, že hry si nebudú konkurovať a obe budú prinášať "príležitosti" (peniaze) rok až dva a FPS je veľký žáner s mnohými hráčmi. Vraj počítajú s troma typmi zákazníkov. Prvý typ má rád sériu Battlefield, veľké boje na veľkých mapách a strategickú hrateľnosť a kúpi si Battlefield 1. Druhý typ má rád rýchlu, plynulú hrateľnosť a sci-fi prvky a kúpi si Titanfall 2. Tretí typ jednoducho musí hrať dve najlepšie tohtoročné FPS a kúpi si obe.

EA na budúci rok počíta so 100 miliónmi hráčov na PS4 a Xbox One

Finančný riaditeľ vysvetlil, prečo sa rozhodlo, že Titanfall 2 nebude mať season pass a všetky mapy a nové herné režimy budú hráči dostávať zadarmo. Uvedomujú si, že Titanfall momentálne nepatrí medzi najsilnejšie IP (značky) a týmto chcú zväčšiť hráčsku základňu a udržať ju neroztrieštenú, z čoho bude spoločnosť ťažiť neskôr.

Padla aj otázka ohľadom remasterov, ktorým sa EA zatiaľ vyhýba, hoci o remaster napríklad trilógie Mass Effect by iste bol veľký záujem. Generálny riaditeľ potvrdil, že možnosť vydávania remastrov opäť zvažujú a naznačil, že by to boli väčšie veci, aby mali hráči naozajstný dôvod si ich kúpiť a boli s nimi spokojní.

Jeden z akcionárov sa zaujímal aj o odhad hráčskej základne na novej generácii konzol, teda Xbox One a PS4. Finančný riaditeľ Blake Jorgensen odhadol, že do konca tohto kalendárneho roka by sa malo hrať na 80 miliónoch konzol a na konci budúceho roka by to už mohlo byť 100 miliónov. Ide iba o hrubé odhady, Sony vo svoje finančnej správe prezradilo, že do konca septembra predalo 47.5 milióna kusov PS4, podľa odhadu Nvidie je medzi hráčmi 29 miliónov kusov Xbox One.

EA na budúci rok počíta so 100 miliónmi hráčov na PS4 a Xbox One





Páči sa mi!

Zaradené pod: EA, financie






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19553)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk