AM2R a Pokemon Uranium potichu stiahnuté z The Game Awards

Bez oficiálnej správy sa zoznam nominovaných fanúšikovských hier skrátil o dve "zakázané" hry.

pridal roberto 22.11.2016 o 11:12 pod hry
AM2R a Pokemon Uranium potichu stiahnuté z The Game Awards

HRY > NOVINKY >

Zo zoznamu nominácií na The Game Awards 2016 na oficiálnej webovej stránke hry potichu zmizli dva zo štyroch fanúšikovských výtvorov. Ich vymazanie nesprevádza žiadna oficiálna správa, ale keďže obe hry využívajú značky Nintenda, môžeme za tým hľadať práve túto japonskú spoločnosť.

Nintendo už má dlhú tradíciu v boji proti využívaniu ich duševného vlastníctva vo fanúšikovských projektoch aj vo videách zverejňovaných na YouTube bez toho, aby si ich autori vypýtali povolenie, ktoré ale asi nebude tak jednoduché získať. AM2R  je remake hry Metroid II a jej meno znamená Another Metroid 2 Remake. V auguste tohto roka sme vás upozornili na príležitosť stiahnuť si ho skôr, než skupinke Project AM2R príde list od právneho oddelenia Nintenda. Už 9. augusta sa na webstránke projektu objavila správa, že projekt na žiadosť Nintendo of America skončil a o mesiac neskôr musel autor projektu sľúbiť, že hru už nebude nijak vylepšovať.

Pokemon Uranium bol projekt fanúšikovskej hry zapadajúcej do série hier od Nintenda, ale s vlastnou ponukou pokémonov. Jeho autori vraj nikdy neobdržali oficiálnu žiadosť od Nintenda, ale sami vzdali pokusy o jej distribúciu, keď bola stiahnutá z viacerých hostingových webových stránok. Obidve hry si ale pred oficiálnym zastavením distribúcie stiahlo veľké množstvo hráčov a tí si ich naďalej posúvajú hlavne prostredníctvom torrentov.

AM2R a Pokemon Uranium potichu stiahnuté z The Game Awards

Zaradiť zakázané hry do nominácie na fanúšikovskú hru roka bolo od organizátorov The Game Awards iba malým rýpnutím do Nintenda po tom, čo bolo vlani počas jedného z hráčmi najsledovanejších večerov otvorene povedané, že Konami Hideu Kojimovi zakázalo prísť si prebrať cenu za Metal Gear Solid V: The Phantom Pain. Tento rok teda medzi nominovanými fanúšikovskými hrami zostali iba Brutal Doom 64 a Enderal: The Shadows of Order. Tieto hry sa tešia podpore Bethesdy a id Software dokonca autorom Brutal Doom 64 k nominácii zagratulovalo.





Páči sa mi!

Zaradené pod: game awards






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Stropné reproduktory pre dolby... (1)
Zdravím. Je tu niekto, kto sa vyzná do audio techn...
|Ssd sata + hdd + m2 ssd ? (6)
Ahojte, mam uz par rokov zapojene Ssd sata na ktor...
|Zháňam labo variety kit 01 pre... (1)
Mal by niekto na predaj Labo Variety Kit 01 (Toy-c...
|Dragons dogma 2 (2)
Zdravim, mam otazku ohladne DG2 a to ze ako mam pa...
|Metro séria (6)
Chcem sa len opýtať pre zaujímavosť Metro hry sú u...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20365)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk