Nintendo Switch odhaľuje ceny hier, potvrdzuje klasiky a pridáva lineup od viacerých gigantov

Čakajte rozdielne ceny hier, klasiky, no tiež AAA tituly od Ubisoftu, Bandai Namco, Warneru, Square Enix a ďalších gigantov.

pridal Gam_er 13.1.2017 o 16:49 pod hry
Nintendo Switch odhaľuje ceny hier, potvrdzuje klasiky a pridáva lineup od viacerých gigantov

HRY > NOVINKY >

V prezentácii novej Switch konzoly chýbalo mnoho drobných detailov, ktoré vyplávali na povrch postupne až po nej. Ráno sme sa dozvedeli, že konzola bude stáť 299 eur a vyjde 3. marca. Mnohých však zaujímalo to, koľko budú stáť hry a na čo všetko sa ešte môžeme tešiť, okrem už známych titulov. 

Pravdepodobne ste očakávali to, že ceny hier nebudú rovnaké, čo sa samozrejme aj potvrdilo. Napríklad hra 1-2 Switch bude stáť $49.99, avšak väčšie hry ako The Legend of Zelda: Breath of the Wild, Mario Kart 8 Deluxe alebo ARMS budú za cenu $59.99, čo je v dnešnej dobe štandardnou cenovkou za AAA hry. Hry však budú dostupné aj v rôznych edíciách, z ktorých Nintendo oznámilo dvojicu pre Breath of the Wild. Prvou bude Special editon za cenu $99.99, ktorú bude popri štandardnej verzii dopĺňať aj Master Edition za $129.99. Obe z týchto edícií ponúknu samozrejme rôzne špeciálne bonusy. 

Krátko po prezentácii potvrdil svoje hry aj Ubisoft. Ich prvou hrou je podľa očakávaní Just Dance 2017, ktoré ponúkne podporu až pre šiestich hráčov. Tí budú môcť hrať za použitia Joy-Con ovládača alebo aplikácie Just Dance Controller, ktorá premení na ovládač váš smartfón, pričom pôjde o launch titul. 

Druhým titulom od Ubisoftu bude Rayman Legends Definitive Edition. Tu čakajte všetky známe funkcie, no oznámenie sa zmieňuje tiež o úplných novinkách. Prvú trojku známych titulov uzatvára Steep, ktoré vyšlo v decembri na PC a aktuálne konzoly. Ubisoft však dodáva, že je to len začiatok ich úzkej spolupráce s Nintendom, ktorá má priniesť omnoho viac titulov. 

Dočkáme sa aj klasických NEOGEO/Arcade hier, z ktorých nám bola oznámená zatiaľ prvá päťka. Okrem nej však budú NEOGEO/Arcade klasiky z archívu pravidelne vychádzať v Japonsku. Každá z týchto klasík bude stáť 823 yenov. Prvých päť titulov tvoria:

  • The King of Fighters ’98
  • Metal Slug 3
  • Waku Waku 7
  • Shock Troopers
  • World Heroes Perfect

Svojim dielom prispelo aj BANDAI NAMCO, ktoré rovnako ako Ubisoft potvrdzuje dlhodobú spoluprácu. Zatiaľ oznámili port Dragon Ball Xenoverse 2 s podporou lokálnej kooperácie a nové Tales of a Taiko Drum Master hry, avšak bez ďalších detailov. Podľa poslednej správy však pracujú aj na Tekken 7, Sword Art Online: Hollow Realization, Digimon World: Next Order a Tales of Berseria, ktoré by mali vyjsť čoskoro po vydaní samotnej konzoly. NAMCO je označované tiež za popredného vývojára anime hier, takže v tomto smere môžeme očakávať aj kopec týchto titulov. 

O slovo sa hlási aj Capcom, ktorý na Switch oznamuje Ultra Street Fighter II: The Final Challengers. Pôjde o akési re-vydanie Street Fighter II, ktoré má v srdciach mnohých fanúšikov špeciálne miesto. Hra ponúkne všetky známe postavy z pôvodnej dvojky, no pridá aj novú dvojicu charakterov Evil Ryu a Violent Ken. Okrem toho si tu budú môcť hráči prepínať medzi klasický pixel artovým grafickým štýlom a novým vizuálom, ktorý je vytvorený špeciálne pre Switch. Hru budete môcť hrať v tíme s kamrátom alebo s CPU, no dostupný bude aj klasický VS mód. Dátum vydania zatiaľ nebol oznámený, ale Capcom sľubuje, že v nasledujúcom mesiaci prinesie ďalšie podrobnosti. 

Pridáva sa aj 2K Sports, ktorý na Switch ohlasuje ich veľkú basketbalovú sériu NBA 2K18. O nej zatiaľ vieme, že na Switch dorazí v septembri. Pri tejto sérii sme však zvyknutí, že sa o nej vo veľkom predstihu veľa nehovorí, takže na nové informácie alebo prípadné detaily si ešte nejaký čas počkáme. 

Medzitým spoluprácu s Nintendom oznámili aj  Bethesda Softworks, Warner Bros., Telltale a Square Enix. Posledný menovaný vydavateľ prinesie viacero titulov, medzi ktoré už spomenul Dragon Quest X a XI, Dragon Quest Heroes 1 a 2, pričom z noviniek už ohlásili  Project Octopath Traveller. Ostatní sú zatiaľ však bez ďalších detailov, no akonáhle sa objavia, budeme vás samozrejme informovať.

Zatiaľ nemáme ani podrobné informácie o tom, akú maximálnu kapacitu pamäťových kariet bude Switch podporovať. V prezentácii však boli použité 256GB karty. Hry z cartridgov však nebude potrebné inštalovať a herné karty sú čierne. 





Páči sa mi!







Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19853)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk