CD Projekt RED majú za sebou výnosný rok, popri Cyberpunku 2077 pripravujú ďalší titul, v hre je aj Witcher 4

Štúdio bilancuje tržby a hovorí o svojich plánoch do budúcna, ktoré zahŕňajú Cyberpunk 2077 a ďalší, zatiaľ tajomný titul. V hre je však aj možnosť štvrtého Zaklínača.

pridal Gam_er 1.4.2017 o 11:18 pod hry
CD Projekt RED majú za sebou výnosný rok, popri Cyberpunku 2077 pripravujú ďalší titul, v hre je aj Witcher 4

HRY > NOVINKY >

Dnes skupina CD Projekt Group zhodnotila svoje finančné výsledky za uplynulý rok a prezradila svoje plány do budúcna. V prvom rade sa tešia z úspechu série Zaklínač, ktorá doteraz predala viac ako 25 miliónov kópií po celom svete. CD Projekt RED tiež ohlásili, že minulý rok ich tržby priniesli 140 miliónov eur, z čoho tvoril čistý zisk 60.24 miliónov eur

„Už mnoho rokov dávame na prvé miesto kvalitu a zameriavame sa na obmedzený sortiment výrobkov. Pretrvávajúce a skutočne silné predaje série Zaklínač obhájili náš prístup a prispeli k atraktivite obsahu, ktorý sme vydali v dlhodobom meradle. Chceme aj naďalej rozširovať značku Zaklínač, pričom nás tento rok čaká GWENT,“ hovorí Adam Kicinski, prezident CD PROJEKT. 

Ďalej sme sa dozvedeli, že vývoj pripravovaného titulu Cyberpunk 2077 je už v pomerne pokročilej fáze. Na hre pracuje najväčší tím, ktorý má CD Projekt RED k dispozícii, pričom ide o viac ako 300 ľudí. Projekt je naozaj veľmi ambiciózny, takže mu štúdio venuje naozaj veľa času a pozornosti. Na to, aby sme sa však o hre dozvedeli väčšie množstvo informácií ešte vývojári nie sú pripravení, takže potrebujú o kúsok viac času. Práce sú však veľmi intenzívne, no pre štúdio to nie je príjemné z toho hľadiska, pretože vedia o čom hra zhruba bude, no nemôžu zatiaľ prezradiť nič. 

Tento rok bude patriť už spomínanému Gwentu, o ktorom sú očakávané relevantné informácie. Popri Cyberpunku a Gwente však štúdio začína pracovať ešte na jednej, doposiaľ neznámej hre, kvôli ktorej chce rozšíriť počty vývojárov. Zatiaľ hľadajú kvalitných Concept umelcov, ktorých je podľa ich slov v tejto oblasti nájsť naozaj ťažké. Tiež sme sa dozvedeli, že Zaklínač 3 je uzavretý projekt, takže naň už netreba čakať žiadne ďalšie expanzie či DLC. 

Padla však aj zaujímavá otázka ohľadne Zaklínača 4, na ktorú zaznela ešte zaujímavejšia odpoveď:

„Zaklínač bol od začiatku koncipovaný ako trilógia a trilógie nemôžu mať štvrtú časť. Náš tím má však svet Zaklínača naozaj veľmi rád a investoval doň 15 rokov svojho života, pričom sa séria teší z vysokých predajov. Takže budeme o tom ešte uvažovať.“ Prezident CD PROJEKTU tiež dodal, že majú množstvo, možno aj podivných nápadov, ktoré však tvoria aj rozumné predstavy od rozumných ľudí. Okrem toho tiež majú plné práva na výrobu hier zo série Zaklínač a tiež si môžu dovoliť investovať dostatok peňazí do propagácie značky, čo je veľmi silný aspekt. Na otázku pokračovania či skôr ďalšej Witcher hry budú pravdepodobne predovšetkým odpovedať investori. Výlet do tohto sveta teda nie je až taký beznádejný. 

Štúdio však musí byť veľmi opatrné v komunikácii s akcionármi, pre ktorých správy obsahujúce propagačné elementy projektov sa často krížia aj s hráčmi. To znamená, že nemôžu hovoriť o niektorých veciach, aj keď je o nich už interne rozhodnuté a nemôžu odhaliť všetky svoje plány skôr, než bude k dispozícii plná prezentácia projektu. 





CD Projekt RED majú za sebou výnosný rok, popri Cyberpunku 2077 pripravujú ďalší titul, v hre je aj Witcher 4
Páči sa mi!







Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19549)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk