Samsung predstavil Exynos 9810 so 4K/120 fps nahrávaním videa a rozoznávaním tvárí

Nový procesor bude využívať deep learning, čo prinesie viaceré výhody. Samsung chce k tomu tento rok predať 320 miliónov smartfónov.

pridal Gam_er 5.1.2018 o 19:45 pod hry
Samsung predstavil Exynos 9810 so 4K/120 fps nahrávaním videa a rozoznávaním tvárí

HRY > NOVINKY >

Z vonkajšieho hľadiska by mohol pripravovaný Samsung Galaxy S9 vyzerať podobne ako aktuálny model S8, no pod kapotou budú zaujímavejšie novinky. Jednou z nich by mohol byť práve predstavený vlajkový procesor Exynos 9810, ktorý vstupuje do masovej výroby. Práve vďaka tomu sa o ňom Samsung rozhodol predstaviť viaceré detaily. 

Exynos 9810 má vlastné jadrá, ktoré môžu bežať na maximálnej frekvencii 2,9 GHz a vďaka deep learningu ponúka tento čip aj vylepšené rozpoznávanie tváre, ktoré by malo fungovať podobne ako v prípade iPhonu X. Novinka je vyrobená 10 nm technológiou na architektúre LPP a využíva osem jadier. Štyri z nich sú vlastné jadrá tretej generácie na frekvencii 2,9 GHz a štyri sú ARM Cortex - A55, ktoré zvyšujú efektivitu. Podľa Samsungu nová architektúra zdvojnásobuje výkon jedného jadra a čip bude v konečnom dôsledku až o 40% rýchlejší než v prípade jeho predchodcu, ktorý poháňa Galaxy S8. V praxi sme teda zvedaví, ako novinka obstojí v reálnych testoch, keď ju postavia proti Exynosu 8895. Okrem výkonu má však aj ďalšie funkcie. 

„Exynos 9. série je našim najinovatívnejším mobilným procesorom, ktorý má svoje vlastné jadrá tretej generácie, ultra rýchly gigabitový LTE modem a technológiu spracovania obrazu založenú na deep learningu. Tento čip bude kľúčovým katalyzátorom pre inovácie v inteligentných platformách, medzi ktoré patria smartfóny, osobné počítače a automobilový priemysel pre nadchádzajúcu éru umelej inteligencie,“ tvrdí Samsung.

Tiež dodáva, že Exynos 9810 ponúkne vyššiu mieru bezpečnosti, ktorú získa využitím deep learningu, čo bude zahŕňať rozpoznávanie tváre s tým, že tento raz bude skenovací proces prebiehať pomocou hlbkového snímania. Tieto vylepšenia budeme podľa výrobcu môcť pozorovať aj v zariadeniach na snímanie dúhovky a snímačoch odtlačkov prstov. Samsung sľubuje zlepšenie presnosti a rýchlosti. 

Samsung predstavil Exynos 9810 so 4K/120 fps nahrávaním videa a rozoznávaním tvárí

Novinka okrem toho podporuje tiež nahrávanie 4K videa pri 120 snímkoch za sekundu a má tiež spomínaný LTE modem s rýchlosťou sťahovania 1,2 Gb/s a uploadovania 200 Mb/s. 

Samsung sa okrem toho chce tento rok zamerať na to, aby predal približne 320 miliónov kusov smartfónov. Firma sa pomerne rýchlo otriasla zo škandálu s batériami, ktorý súvisel s modelom Galaxy Note 7, chybu napravila a aktuálne ponúka svoje vlajkové lode v podobe Galaxy S8 / S8+ a Note 8, ktoré sú zmesou toho najlepšieho hardvéru a prémiového dizajnu s Infinity displejom. Práve tieto telefóny by mohli zohrať svoju úlohu aj tento rok a pomôcť naplniť plán Samsungu. 

Ciele Samsungu pre rok 2018 z hľadiska predaja:

  • 320 miliónov smartfónov
  • 40 miliónov klasických telefónov
  • 20 miliónov tabletov
  • 5 miliónov nositeľných zariadení 

Aj keď aktuálne vlajkové lode môžu pomôcť, hlavnú úlohu v cieľových predajoch by mali podľa výrobcu zohrať novinky pre rok 2018, ktorými zrejme budú Galaxy S9 / S9+ a Note 9. Treba však myslieť aj na ďalšie modely, pričom niektoré z nich sú určené len pre vyhradené trhy. Pre Samsung je však najväčším problémom kategória tabletov, v ktorej kraľuje Apple. Je možné, že používatelia nemajú záujem o tablety s Androidom, pretože Apple na tomto trhu získal dominantné postavenie a priniesol svoju rodinu iPadov v rôznych cenových kategóriách, čím sa stali atraktívnejšie. 

Kalifornský gigant však bude čeliť veľkej konkurencii nielen zo strany Samsungu, ale aj zo strany firmy Huawei. Tá sa totiž pochválila, že vstupuje na trh USA, čím určite zavarí nejednému poprednému výrobcovi. 

Očakávate nové vlajkové lode Galaxy S9? Myslíte, že sa Samsungu podarí naplniť jeho cieľ? 





Páči sa mi! (+3)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18390)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk