Josef Fares: Hry od Telltale a Quantic Dream sú príliš pasívne

Josef Fares, autor kooperačného titulu A Way Out, ktorý sa odviazal na posledných Game Awards oceneniach, v novom interview naznačil, kam svoju hru smeruje.

pridal saver 5.2.2018 o 22:44 pod hry
Josef Fares: Hry od Telltale a Quantic Dream sú príliš pasívne

HRY > NOVINKY >

Josef Fares, autor kooperačného titulu A Way Out, ktorý sa odviazal na posledných Game Awards oceneniach, v interview v Edge magazíne naznačil, kam svoju novú hru smeruje.

Konkrétne na porovnanie jeho hrou s interaktívnymi adventúrami od Telltale a Quantic Dream povedal, že podľa neho sú ich hry príliš pasívne. Má rád, keď má viac kontroly, alebo lepšie povedané, by mal radšej na výber reálne rozhodnutia, ktoré aj ovplyvnia príbeh, nie také, ktoré sa len tak tvária. 

Ale hovorí, že A Way Out nie je o tom. Je to síce dobré porovnanie z cinematickej perspektívy, ale nie z oblasti ovplyvňovania. Jeho hra má pevne stanovený príbeh a nejde v nej o rozhodnutia, ale o spoluprácu. Dodáva však, že pre neho nie je dôležité vyvolávať dojímavé pocity ako v hrách od Quantic Dreamu. Chce len, aby hráči hru cítili. Je jedno, či pri tom plačú, smejú sa, alebo hnevajú. 

 

Vyjadril sa aj k náročnosti vytvárania hier, kde s jeho malým tímom to je skutočne náročné. Predtým natočil šesť filmov a je to úplne nič v porovnaní s vytváraním hry. Hry sú ťažšie pre množstvo vecí. Keď robíte film, viete ako má všetko ísť, viete to presne naplánovať. V hre sa nemôžete spoliehať na plán, hlavne, ak robíte niečo, čo nikto doteraz nerobil.

Jeho štýlom sú hry založené na spolupráci, ktoré pri titule A Way Out posúva ešte ďalej. Myslí si, že celý tento žáner je podhodnotený a utlačený do úzadia. On chce hrať hry so svojimi priateľmi a nemusia to byť len strieľačky.





Páči sa mi! (+3)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19908)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk