Aké trendy nám priniesla E3 2018?

Každý rok nám E3 výstava predvedie nastupujúce trendy a inak tomu nebolo ani teraz

pridal matus_ace 17.6.2018 o 14:48 pod hry
Aké trendy nám priniesla E3 2018?

HRY > NOVINKY >

Každý rok nám E3 výstava predvedie nastupujúce trendy a inak tomu nebolo ani teraz. Preč je už éra MOBA hier, rovnako aj survival tituly ubudli a ani zombíci na nás nevyskakujú z každej jednej prezentácie. Tieto trendy nahradili nové a pozrime sa na to, čo nám naznačila nedávna herná výstava.

Pokračuje prechod tradičných konzolových hier aj na PC

V minulosti sme považovali za samozrejmosť, že niektoré série a značky jednoducho patrili k PC a iné ku konzolám. Tieto rozdiely sa začínajú stierať, keď čoraz viac hier prichádza multiplatformovo a E3 nám predviedla ďalšie hry, ktoré sme skôr mali spätá s konzolami, no na PC nebudú chýbať. Napríklad Sega na PC prinesie hneď dvojicu Yakuza hier a taktiež Valkyria Chronicles 4. Platinum Games svoj titul Babylon's Fall rovno okrem PS4 potvrdili aj pre PC. Taktiež pokračovanie Nioh by sme na PC čakali a asi netreba dodávať, že Microsoft už pod pojmom Xbox dlhšie zahŕňa svoje konzoly a aj hranie na Windows 10. Prekvapením je Madden 19 na PC, pričom naposledy si hráči na PC mohli zo série zahrať Madden NFL 08. Toto oznámenie dáva nádej fanúšikom, ktorí na PC čakajú NHL.

Aké trendy nám priniesla E3 2018?

Vývojári skúšajú niečo trochu iné

Mnohé známe štúdiá vo svojich nových projektoch vystupujú zo svojej komfortnej zóny. Málokto by čakal, že po megaúspešnej sérii Zaklínač sa CD Projekt Red so Cyberpunkom 2077 presunie do first person perspektívy. BioWare s titulom Anthem úplne vystupujú z RPG vôd a namiesto toho prinesú kooperatívnu akčnú adventúru. Aj Bethesda s Fallout 76 vystupuje zo zabehnutých koľají a hra ponúkne online survival hrateľnosť. No a dokonca aj From Software chcú so svojim novým titulom Sekiro: Shadow Die Twice osloviť nové publikum, v čom im má pomôcť Activision.

Battle royale hry sú stále v kurze

S poriadnou dávkou nadnesenia sa dá povedať, že sme zakomponovanie battle royale režimu očakávali pomaly ešte aj v EA Sports tituloch. Až tak veľa battle royale noviniek síce nebolo, no aj tak tento subžáner na E3 výrazne rezonoval. Svoj pohľad naň chcú ponúknuť DICE v Battlefield V. Ako sme očakávali, Fortnite rovno vyšiel na Nintendo Switch. Microsoft zas teasoval budúcnosť PUBG. Okrem toho ale nechýbali ani nové hry, pričom hneď tri ukázala PC konferencia. Titul Mavericks sa pochválil obrovským počtom hráčov na jednej mape, predviedol sa Realm Royale a svoju vlastnú a poriadne šialenú battle royale hru dostali aj Cyanide & Happiness.

Aké trendy nám priniesla E3 2018?

Zdieľané svety

Výkonnejší hardvér so sebou prináša aj nové možnosti a táto generácia od začiatku prináša herné zážitky, ktoré poskytujú zdieľané svety, do ktorých môžu hráči vstupovať kooperatívne, no užijú si ich aj osamote. Fallout 76 takto odbočí od hlavnej série, Anthem ponúkne presne tento štýl hry a, samozrejme, v tejto oblasti nesmieme zabudnúť Destiny 2, aktuálne s rozšírením Forsaken. Ubisoft v tomto smere detailne predstavil The Division 2 a svojou troškou prispel aj Microsoft, aj keď nie v akčnej hre, ale v novej Forze Horizon 4.

Hry, na ktoré si ešte poriadne dlho počkáme

Už sa pomaly zdalo, že je dávno preč tá doba, kedy vydavatelia na E3 prišli s trailerom na hru, na ktorú sme si museli ešte niekoľko rokov počkať. Mnohí z vás určite jasali nadšením pri oznámení The Elder Scrolls VI. Smutné bolo potvrdenie, že hra je zatiaľ len v predprodukcii. Je otázne, kedy sa vôbec dočkáme Starfield, ďalšieho titulu od Bethesdy. To isté platí aj pre Halo Infinite, ktoré nám odprezentovalo len možnosti svojho enginu. A vlastne aj pre Beyond Good & Evil 2. Čerešničkou je Star Wars: Jedi Fallen Order od Respawnu, z ktorého sme nevideli vôbec nič a Zampella len prezradil, že sa bude odohrávať medzi epizódami III a IV. Hru síce sľubujú ešte na rok 2019, no mohli z nej aspoň niečo ukázať, aby tomu hráči aspoň trošku verili.

Aké trendy nám priniesla E3 2018?

Nie všetko vyšlo

Trendom tohtoročnej E3 bola aj zmena. Nie je to jedna konkrétna, ale mnoho menších. Napríklad v konferenciách, kde už niektorí vydavatelia nešli do finančne náročných prezentácií, ale chceli na nich ušetriť (najviac Square Enix). Zmenou je aj odchod ďalších vydavateľov z E3, taktiež pravdepodobne z finančných dôvodov. Dokonca aj niektorí v Los Angeles predstavili svoje tituly len preto, aby ich ukázali až neskôr, napríklad na Gamescome. Taktiež sme sa dočkali zväčša len ľahko predvídateľných oznámení, minima prekvapení a nečakaných hier a najmä podivných momentov, ktorých hneď niekoľko ponúkol Ubisoft, či už je to prehnaná tancovačka pri Just Dance 2019 (ktorej venovali viac priestoru ako niektorým iným hrám), alebo "motorkár" na pódiu pri predstavení nového Trials. Navyše prezentácie niektorých hier vyslovene nevyšli, napríklad Shadow of the Tomb Raider, no adeptov je viac.

Aké trendy nám priniesla E3 2018?





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Praskanie v zdroji (8)
Zdravím, mám problém s PC. Keď zapojím kábel do el...
|Ms windows cd key (18)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Hodinky (6)
Uvažujete o kúpe hodiniek,náramkov,smart hodiniek ...
|Ps5 hdr (1)
Ahojte idem si sem po radu ohľadom hdr na ps5.. ak...
|Hitman 2 a hitman 3 (1)
ahojte,sectoráci. mám menši problem,zakúpil som hi...
|Svet, ukrajina, vojny ... (17924)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk