Red Dead Redemption 2 má priniesť najuveriteľnejší a najinteraktívnejší otvorený svet, aký kedy Rockstar vytvoril

Vývojári opisujú pútavý svet, ktorý nás v hre čaká. Okrem toho sme sa dozvedeli, že prvý gameplay trailer príde už zajtra.

pridal Gam_er 8.8.2018 o 17:29 pod hry
Red Dead Redemption 2 má priniesť najuveriteľnejší a najinteraktívnejší otvorený svet, aký kedy Rockstar vytvoril

HRY > NOVINKY >

Red Dead Redemption 2 patrí určite u mnohých z vás k najočakávanejším hrám v tomto roku. Vyzerá to tak, že dlhá čakacia doba, ktorú predĺžili ešte odloženia sa napokon vyplatí, pretože Rockstar dáva všetkým na známosť, že otvorený svet bude poriadne pútavý.  

Práve o svete hovorili členovia vývojárskeho tímu v najnovšom rozhovore, ktorý si teraz zhrnieme. Cieľom tímu nebolo vytvoriť najväčší otvorený svet, ale svet, ktorý bude najhlbší, najuveriteľnejší a najinteraktívnejší, aký kedy Rockstar vytvoril. V tomto smere sa už viackrát potvrdilo, že vývojári vedia urobiť veci čo najdynamickejšie, pričom nechýbajú rôzne možnosti interakcie či náhodné udalosti. Budovy v hre sa budú časom meniť a NPC postavy po udalostiach v misii nezmiznú, ale vrátia sa do svojej každodennej rutiny. Každá hlavná postava totiž vo otvorenom svete hry naozaj existuje a nevystupuje iba v misiách či pripravených cut scénach. 

Rockstar tiež komentoval správanie NPC postáv, bočné misie a to, prečo hru nepovažujú za sandboxový zážitok:

„NPC postavy sú nepredvídateľné a uveriteľné vo svojich činnostiach a reakciách. Majú totiž odlišné temperamenty. Budú tu plachí ľudia, ktorí vám dajú svoje peniaze bez toho, aby ste dokonca vytiahli zbraň. Ale aj agresívnejší ľudia, ktorí na vás okamžite zaútočia, akonáhle sa pri nich o niečo pokúsite a nemusí to byť ani tasenie zbrane.

Niektoré dôverčivé NPC postavy sa môžu držať tesne okolo vás a ignorovať aj to, ak sa ich pokúsite okradnúť. Niektoré postavy na vás môžu začať bez varovania strieľať, kým iné vám najskôr pohrozia. Chceme totiž, aby ste sa cítili tak, ako by ste nikdy nevedeli predvídať, ako skončí interakcia s danou NPC postavou. Tiež vás týmto chceme povzbudiť k testovaniu rôznych herných štýlov. Môžete byť čestným zlodejom alebo násilným psychopatom. Svet potom bude na vás zodpovedajúcim spôsobom reagovať, ale jednoducho nikdy neviete, ako presne bude reagovať.”

Ďalej sme sa dozvedeli, že Rockstar nechce volať svet v Red Dead Redemption 2 sandboxom, pretože v sandboxe môžete robiť všetko, čo len chcete. Iste, aj tu vám vývojári chcú dať veľa slobody a môžete robiť všetko, čo chcete, ale len pokiaľ to má zmysel pre Arthura, jeho príbeh a samotný svet. Nič by nemalo narúšať ponorenie do celkového deja. 

V hre neexistujú žiadne misie len do počtu, ktoré môžeme podľa vývojárov vidieť v Ubisoft hrách alebo v Mass Effect Andromede. Rockstar ich totiž nepovažuje za žiaden plnohodnotný obsah a zámerom je rozmazať hranice medzi všetkým, čo hráč robí, aby sa zvýšilo jeho ponorenie do deja. Bude tu však veľa voliteľných vecí, ale Rockstar chce, aby boli rovnako kvalitné, pútavé a zábavné ako hlavné misie. Autori tiež chcú, aby ste mali pocit, že nikdy neviete, čo môžete očakávať. Tento aspekt hry sa vlastne postará o všetkých hráčov. Na svoje si prídu tí uponáhľaní, ktorí chcú čím skôr riešiť len hlavný príbeh, ale aj tí, ktorí chcú hru využiť naplno a riešiť všetko, čo ponúka. Každý druh hráča si má odniesť z hry skvelý zážitok. 

Ďalej tu bude systém náhodných stretnutí. Tie však nie sú naozaj náhodné, ale existuje určitý systém, ktorý zabezpečuje, že tieto stretnutia majú zmysel, pokiaľ ide o pokrok v príbehu. Je jasné, aký majú cieľ, čo v súčasnosti robia a kam smerujú. Meniace sa prostredie a náhodné stretnutia poskytujú hráčovi obsah, ktorý ho vo svete oslobodí veľmi organickým spôsobom, čo sa prirodzene odrazí na hrateľnosti, na rozdiel od veľmi nútených vedľajších misií v iných hrách. 

Oblasti, ktoré v hre objavíte na vás nebudú pôsobiť odlišne len kvôli ich dizajnu, ale aj kvôli rôznym herným mechanikám, ktoré sú v danej oblasti možné (ako napríklad rôzne animácie pri prechode rôznym terénom a flórou, prípadne rôzne objekty, s ktorými môžete komunikovať). Keďže animácie ovplyvňujú váš spôsob spojenia so svetom, Rockstar chce, aby boli v každej situácii čo najspoľahlivejšie a najplynulejšie. Napríklad existuje animácia, v ktorej Arthur odkladá svoje zbrane, ktoré predtým odopol zo svojho chrbta a prekladá ich na sedadlo koňa. Okrem toho sú tu rôzne animácie pre rôzne zvieratá. 

Vo vašom gangsterskom tábore môžete počuť rôzne rozhovory aj mimo misií a cut scén. K ľuďom, ktorí hovoria sa môžete priblížiť, aby vás potom do svojho rozhovoru mohli zahrnúť. Kemp, atmosféra a rozhovory by sa mali v priebehu príbehu výrazne meniť.

Nakoniec ak spáchate trestný čin a zákonodarca má tušenie, že ste páchateľom, najskôr s vami bude hovoriť, namiesto toho, aby vás okamžite zastrelil. Vy sa zo situácie môžete vyrozprávať. 

Rockstar tieto novinky zakončuje niečim, čo je možno najzaujímavejšie. Pred malou chvíľou sme sa dozvedeli, že prvý gameplay uvidíme už zajtra o 17:00. Samotná hra potom vychádza v októbri na PS4 a Xbox One. O PC verzii zatiaľ nemáme žiadne informácie. 





Páči sa mi! (+16)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19546)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk