eSport hry na olympiáde nechcú, myslia si, že existujú len násilné a krvavé hry

Napriek postupu v posledných rokoch si zrazu prezident olympijskeho výboru Thomas Bach nie je istý, či sú esports hry vhodné na olympiádu

pridal saver 7.9.2018 o 16:40 pod hry
eSport hry na olympiáde nechcú, myslia si, že existujú len násilné a krvavé hry

HRY > NOVINKY >

Napriek postupu v posledných rokoch si zrazu prezident olympijskeho výboru Thomas Bach nie je istý, či sú esports hry vhodné na olympiádu. Na otázku, či ich pridajú totiž hovorí, že nemôžu propagovať násilie alebo diskrimináciu v takzvaných "killer hrách". Z ich pohľadu totiž idú proti Olympijským hodnotám a teda nemôžu byť akceptované.  Dodáva k tomu:

"Samozrejme každý bojový šport má svoje základy v skutočnom boji medzi ľuďmi. Ale šport je civilizovanou verziou toho boja. Ak sa pozriete na eGames, cieľ je tam v zabití niekoho, toto nemôže byť pozdvihnuté na jednu úroveň s ich olympijskymi hodnotami."

Možno toto vyjadrenie spravil ako reakciu na nedávnu streľbu na Madden turnaji, čo bolo síce nešťastie, ale samotná hra je čistý šport bez násilia. Plus je veľa esports hier, kde nie je žiadne násilie, to by si mohol prezident olympijskeho výboru naštudovať.  Samozrejme Call of Duty, PUBG, Battlefield, Halo nie sú práve najvhodnejšie, a MOBA a strategické hry sú také na hrane, ale minimálne bez hrubého násilia sú hry ako FIFA, NBA, Rocket League, Pokémoni, Tetris, Splatoon, Street Fighter, alebo ďalšie (menej krvavé) bojovky a k tomu aj všetky racingovky.

Len pred rokom jeho kolega Tony Estanguet rozbehol debatu o tom, či bude esports na letnej olympiáde v roku 2024 v Paríži. Práve on chcel, aby mládež sledovala olympiádu a to budú len vtedy, ak sa im tématicky priblížia.

Na druhej strane, Ázijská olympiáda (Asian Games) práve tento rok pridáva esports hry ako doprovodné disciplíny a v roku 2022 ich dajú rovno medzi medailové športy. Tento rok tam budú hry League of Legends, Hearthstone a Pro Evolution Soccer, plus dva mobilné tituly a to Clash Royale a Arena of Valor.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18483)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk