Novozískané štúdiá Microsoftu budú fungovať nezávisle

Microsoft mení stratégiu a po novom už nechce vývojárom do tvorivých procesov veľa kecať. Chce im poskytnúť finančnú bezpečnosť a zdroje na to, aby mohli pracovať na svojich víziách.

pridal Gam_er 29.9.2018 o 10:33 pod hry
Novozískané štúdiá Microsoftu budú fungovať nezávisle

HRY > NOVINKY >

Na E3 2018 Phil Spencer prekvapil herný svet, keď oznámil, že Microsoft pod svoje krídla získal nové talentované, predtým nezávislé štúdiá Ninja Theory (Hellblade: Senua’s Sacrifice), Playground Games (Forza Horizon), Compulsion Games (We Happy Few) a Undead Labs (State of Decay). Niektorí sa samozrejme potom začali obávať, pretože Microsoft nie vždy zvláda svoje akvizácie tretích strán podľa predstáv, kde sa stačí pozrieť napríklad na Lionhead Studios či Ensemble Studios. Mnohí sa teda pýtali, či by sa mohli tieto nové štúdiá dostať pod rovnako zlý manažment.

Podľa Aaronga Greenberga, šéfa Xbox marketingu, však Microsoft teraz chce veci zmeniť. Údajne nebudú robiť veľa kľúčových manažérskych rozhodnutí a nové štúdiá skôr nechajú robiť ich prácu, teda to, čo chcú:

Akvizácie boli predovšetkým o hľadaní najväčších svetových tímov, ktoré môžu priniesť nové typy obsahu do našich first party štúdií, pričom im chceme umožniť, aby pokračovali vo svojej činnosti nezávisle. Keď sa pozriete na hru ako Hellblade, koľko veľkých firiem by jej dalo zelenú? Napriek tomu je brilantná a rieši veľa dôležitých otázok. Práve toto sú typy tímov, ktoré nás naozaj inšpirujú a je to výsada, že s nimi môžeme spolupracovať. Preto im chceme ponúknuť finančnú bezpečnosť, prístup k zdrojom a technickým možnostiam, no zároveň zanechať kreatívnu slobodu a tvorivú nezávislosť, aby mohli robiť to, čo chcú. Tieto tímy by s nami nechceli nikdy spolupracovať za predpokladu, že by ich nezávislosť nebola súčasťou našich podmienok.”

Greenberg tiež okomentoval vývojársku komunitu, ktorú budujú v Spojenom kráľovstve a zahŕňa Rare, Ninja Theory či Playground, ale aj second-party štúdiá ako Sumo Digital a Creative Assembly:

„V UK máme centrum excelentnosti. Máme Rare, teraz máme aj Ninja Theory a Playground. Tieto tímy môžu spolupracovať na zdieľaní technológií a infraštruktúry, čo samozrejme prináša svoje výhody a nie je ich málo, práve naopak. V krajine tiež vláda podporuje herný priemysel na vysokej úrovni, čím prispieva k rozvoju hier a technológií.”

Určite bude zaujímavé sledovať, čo vzíde z rozbehnutej spolupráce Microsoftu a menovaných štúdií. V prípade, že im softvérový gigant dá naozaj slobodu a zdroje na dosiahnutie svojich vízií, majú potenciál na to, aby vytvorili naozaj zaujímavé a kvalitné projekty. Uvidíme. 

Aké hry by ste radi videli od zmienených štúdií pod Microsoftom?





Páči sa mi! (+2)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19629)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk