Zakladateľ Oculusu: Momentálne neexistuje žiadny skutočne mainstreamový VR hardvér

Skutočný problém pri VR hardvéri tak nevidí v cene, ale v kvalite zážitku, ktorý zatiaľ nie je dostatočne presvedčivý

pridal play3man 5.11.2018 o 11:30 pod hry
Zakladateľ Oculusu: Momentálne neexistuje žiadny skutočne mainstreamový VR hardvér

HRY > NOVINKY >

Aká budúcnosť čaká tento stále pomerne príťažlivý trend je veľmi diskutabilné, no ak sa k tomu vyjadria osoby, ktoré priamo stoja za vývojom tohto hardvéru, vždy sú takéto texty veľmi sledované. Podobná situácia sa deje práve teraz, nakoľko sám spoluzakladateľ Oculusu, Palmer Luckey, prezradil svoj pohľad na aktuálnu situáciu a taktiež budúcnosť VR zariadení. Podľa jeho slov momentálne neexistuje žiadny skutočne mainstreamový hardvér pre virtuálnu realitu, a to ani vtedy, ak berie do úvahy v podstate bezplatné riešenia.

"V konečnom dôsledku, predaje hardvéru sú absolútne bezpredmetné údaje pre úspech VR. Jediná vec, na ktorej skutočne záleží je angažovanosť. Angažovanosť je všetko na čom záleží." - na začiatku vysvetľuje Luckey. Ako následne upresňuje, práve na predaje hardvéru sa zameriava množstvo analytikov a štatistík, pričom tie najdôležitejšie údaje sú o úplne niečom inom - pre celý trh je zásadnejší počet ľudí, ktorí zariadenie denne používajú, počet ľudí, ktorí sú ochotní pravidelne minúť peniaze za softvér - "Toto je tá sila, ktorá všetko tlačí vpredu."

Ako príklad uvádza "experiment" trhu s lacnými VR zariadeniami. Práve ten mal ukázať, že milióny ľudí sú ochotní kúpiť si takýto hardvér, no len veľmi málo z nich aj nasledujúce mesiace tento hardvér využíva a investujú do už spomínaného softvéru. Rovnaká situácia pritom je aj ak zariadenia dostanú zadarmo - dobrou ukážkou sú kartónové VR, ktorých dostihol rovnaký osud - odložené vzadu na poličkách chytajúc prach, prípadne hodené niekde v skrini bez ďalšieho záujmu. A že prečo je vlastne takýto razantný nezáujem zo strany publika? - "Kvalita zážitku.", prezrádza Luckey.

Vysvetľuje, že problém teda nie je v cene zariadení, ale všetko stojí na nízkej kvalite aktuálneho hardvéru, ktorý tak nie je pre zákazníkov dostatočne zaujímavý na to, aby sa k nemu aj s odstupom času vracali. V konečnom dôsledku tak ide skôr o chvíľkový rozmar.

Aj napriek týmto slovám ale virtuálnu realitu nezatracuje, sám tvrdí, že ide o skvelého kandidáta na technológiou tohto storočia. Chce to len čas, aby sa dostatočne rozvinula, pokročila vpred a dokázala už konečne zaujať z dlhodobého hľadiska.





Páči sa mi! (+1)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19910)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk