Ako sa pracuje na MSI GS65 Stealth Thin notebooku?

MSI tento rok prinieslo veľmi pekný MSI GS65 Stealth Thin notebook, ktorý ponúka i7 konfiguráciu s výkonnou GTX1070 MaxQ grafikou.

pridal saver 22.12.2018 o 10:35 pod hardware
Ako sa pracuje na MSI GS65 Stealth Thin notebooku?

HARDWARE > NOVINKY >

Minule sme si písali, aký je MSI GS65 notebook na hranie, teraz sa pozrime, aký je na prácu. Totiž je to tenký menej ako 2 cm hrubý notebook, ktorý v sebe skrýva i7 a GTX1070 MaxQ grafiku, a teda ponúka vysoký výkon na hranie a zároveň aj na prácu a vďaka hrúbke je zaujímavý aj na prácu. Či už na manažérsku, alebo inú, prípadne do školy, kde potrebujete ľahký a tenký notebook na prenos. Nakoniec má prijateľných 1.8kg, a teda je veľmi dobrý na prenos.

Ako sa pracuje na MSI GS65 Stealth Thin notebooku?
 
Ako sa pracuje na MSI GS65 Stealth Thin notebooku?
 
Ako sa pracuje na MSI GS65 Stealth Thin notebooku?

Presnejšie dizanovo je veľmi pekný. Má kombináciu umelého tela s hliníkovými krytmi, celé je to lemované medeným pásikom a so štýlovým logom na zadnej strane. Nie je tu žiadne herné podsvietenie zadného krytu, ani nič, čo by zbytočne vyrušovalo v práci pri prezentáciách, v škole pri zapisovaní poznámok, alebo inej práci. Zároveň je dôležité, že pri bežnej práci je tichý a nevyrušuje. 

Ako sa pracuje na MSI GS65 Stealth Thin notebooku?

O dostatok portov sa nemusíte báť, na jednej strane sú dva USB 3.1 a LAN port, plus mikrofón a slúchadlá. Na druhej je ďalší USB 3.1, pridáva sa Thunderbolt 3 a Mini DisplayPort. Teda je ich dosť na prípadné pripojenie USB diskov, myši, klávesnice, USB kľúča, alebo aj nabíjanie mobilu. 

Samotné externé disky sa zrejme zídu, keďže vstavaný je síce rýchly m.2 SSD, ale 500GB nie je práve najviac, a ak potrebujete mať v práci veľa dát, filmov a hier, aby ste pracovali efektívnejšie, rýchlo sa to zaplní. Na druhej strane, ak by ste nechceli externé riešenia, viete si do notebooku doplniť ďalší, alebo aj pôvodný vymeniť za väčší.

Ako sa pracuje na MSI GS65 Stealth Thin notebooku?

Dôležitá je výdrž batérie. Tá síce pre výkon i7 procesor nie je extra dlhá, ale pri nenáročnej práci a primeranom jase displeja dáte aj 8 hodín. Podobne vydrží aj cez 6 hodín pozerania videa. Pri hrách sme už spomínali, že to ide dole na hodinu až dve podľa náročnosti hry. Ale ak sa v práci alebo v škole na prednáškach nehrávate, bude to dostatočne dlho na bežnú prácu aj bez zásuvky. Prípadne aj na cestovanie. Ak však zásuvku máte poruke, môžete sa plne realizovať a nový procesor v spolupráci s grafikou zvládnu aj grafické programy alebo rendering. Samotný zdroj je malý, a teda rovnako veľmi dobre prenosný.

Ako sa pracuje na MSI GS65 Stealth Thin notebooku?

Samotný procesor je i7 8750H, teda prakticky nasledovník i7 7700H, len so šiestimi jadrami a dvanástimi vláknami, keďže podporuje multithreading. Je to na notebook masívny výkon. Približne dáva o 10% viac ako 7700. V porovnaní s desktopovým procesorom je to približne úroveň i5 8400. Čo sa týka výkonových benchmarkov v Cinebench: 175 bodov  v CPU Single 64Bit a 1053 Points v Multi 64bit. PCMark 10 to vytiahol na  5090 bodov. 

Hlučnosťou ide od 30 db do 45 db, aj keď maximum dosiahnete len v hrách, prípadne náročnom renderingu. V hlučnosti je jeden z najnižších v konkurencii. Stále je to však pekne tiché a ani v práci ani v škole nebude rušiť. Len ako sme spomínali pri herných dojmoch, pri náročnej práci sa bude zahrievať a hlavne na spodnej strane notebooku a neskôr aj na vrchných klávesách to cítiť. Podľa meraní pri dlhej záťaži dosiahol 50 stupňov na vrchu a 60 stupňov na spodnej strane. Je to dosť, ale stále v norme na tieto výkonné notebooky. Nakoniec, ak by sa vám to zdalo veľa, môžete si zaobstarať chladiacu podložku.

Ako sa pracuje na MSI GS65 Stealth Thin notebooku?

Možno materiály mohli byť lepšie. Tie sú umelé so zvláštnym povrchom, ktorý sa ťažko čistí od odtlačkov prstov. Je to škoda, keďže odtlačky potom každý vidí. Plus, keďže sú to relatívne jemné plasty kombinované s tenkým hliníkom, praskajú pri zdvíhaní alebo stlačení. 

Čo by sa ešte z pracovného hľadiska dalo vytknúť je absencia Windows Hello zapracovania, a teda notebook vás nerozpozná kamerou a chýba napríklad senzor odtlačku prsta. Teda na hlbšiu autentifikáciu sa tu nespoliehajte, musíte ostať pri hesle alebo pine. 

Ak to zhrnieme, MSI GS65 môže pekne spojiť zábavu a prácu alebo školu. Na prácu síce nie je dokonalý, ale má dostatočnú výdrž batérie a vysoký výkon. Dizajn je pekný, ale samotné odtlačky na povrchu hlavne manažérov nepotešia. Čo sa týka ceny, tá vzhľadom na výkon a samotný použitý hardvér nie je nízka a  MSI GS66 8RF s i7 a GTX1070 MaxQ ide od  € . 
Ak by vám stačila GTX1060 grafika, nájdete ju vo verzii MSI GS65 8RE, ktorá ide od  € 





Páči sa mi! (+1)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (1)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19423)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk