HTC na CES predstavilo novinky v oblasti virtuálnej reality

Nové headsety, nové predplatné, nové možnosti softvérov a zážitkov

pridal matus_ace 8.1.2019 o 8:30 pod hardware
HTC na CES predstavilo novinky v oblasti virtuálnej reality

HARDWARE > NOVINKY >

HTC na technologickej výstave CES v Las Vegas nechýbalo a prinieslo tam najmä novinky v oblasti virtuálnej reality, kde predstavili niečo nové prakticky pre každú časť spektra, či už je to hardvér, alebo softvér.

HTC na CES predstavilo novinky v oblasti virtuálnej reality

V druhom štvrťroku 2019 príde na trh HTC Vive Pro Eye, ktorý, ako hovorí už samotný názov, pridáva možnosť sledovania pohybu očí. To so sebou má priniesť vylepšenia hneď v niekoľkých smeroch. V prvom rade to umožní ovládanie softvéru už pohybom očí. Pohyb očí ale bude možné tiež prenášať do VR zážitkov, no taktiež to má mať zmysel vo vedeckej oblasti, kde bude možné sledovať pohyby očí napríklad účastníkov rôznych testov. Taktiež sa týmto otvárajú nové možnosti ovládania pre hendikepovaných a výrobca tiež hovorí, že to pomôže zlepšiť obrazovú kvalitu a znížiť hardvérové nároky.

Viveport Infinity je nová forma predplatného v rámci digitálneho obchodu Viveport, ktorý slúži ako dôležitý kanál pre distribúciu VR obsahu a to už aj mimo HTC Vive. Táto nová forma príde 5. mája a bude ju možné využiť na HTC Vive, Oculus Rift a všetkých zariadeniach ekosystému Vive Wave. Ako už názov hovorí, ponúkne prístup k všetkým hrám a aplikáciám v ponuke Viveport, ktorých je už viac ako 500.

Predstavili tiež vývojársku verziu nového VR headsetu HTC Vive Cosmos, ktorým chcú vyhovieť používateľom, ktorým ide v prvom rade o jednoduchosť inštalácie a prístupu. Headset tak nepotrebuje externé základňové stanice a dá sa pripojiť nielen k PC ale použiť napríklad aj na cestách. Prísť by mal už čoskoro. Headset má ponúknuť vysoký komfort,možnosť customizácie a tiež dva plne trackované pohybové ovládače.

Cosmos bude zároveň prvý Vive headset, ktorý ponúkne nový Vive Reality System. Tento systém a jeho funkčné prvky majú mať vplyv na celé portfólio HTC Vive produktov, pričom prostredie a nástroje, z ktorých sa skladá, majú za cieľ ponúknuť priestorové výpočty každému. Má to byť prvý krok k tomu, aby virtuálna realita ponúkla prechod medzi svetmi. V rámci toho už uzatvorili partnerstvo s Mozillou, s ktorou spoločne predstavia prvý webový prehliadač pre Vive.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19541)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk