Môže battle royale koncept fungovať v Tetrise?

Zdá sa, že Tetris už môže byť naozaj čímkoľvek a aj tak nás bude baviť

pridal matus_ace 24.2.2019 o 12:55 pod hry
Môže battle royale koncept fungovať v Tetrise?

HRY > NOVINKY >

Nie je to tak dávno, čo som sa rozplýval nad tým, aký geniálny a nadčasový koncept Tetris predstavuje. Táto ruská legenda je tu s nami od roku 1984 a za tie roky mala mnoho podôb, pričom na jeseň vyšla v efektnej verzii Tetris Effect aj s podporou virtuálnej reality. A bola výborná, len keby cena odrážala to, že to je stále "len" Tetris. Teraz je tu Tetris opäť a aj keď je stále taký istý, tak je zároveň aj v niečom nový.

Arika a Nintendo totiž nedávno v Nintendo Directe oznámili a rovno po jeho odvysielaní aj vydali Tetris 99, ktorý sme v tie dni tak trochu odignorovali, no včera večer som si ku hre sadol a nedokázal som sa od nej odtrhnúť, čo ma prinútilo o nej napísať aspoň niečo. Je to totiž prvá battle royale hra, ktorej som takto prepadol. Žiadna iná predtým ma nechytila na viac ako zápas (aj keď som ešte neskúšal Apex Legends), no toto má naozaj niečo do seba.

Môže battle royale koncept fungovať v Tetrise?

Tetris 99 nie je free to play, je úplne zadarmo. Ak si platíte Nintendo Switch Online, tak si hru len stiahnete a môžete hrať. Je naozaj minimalistická, sú tu len základné nastavenia, vaše štatistiky a online hra. chvíľku si počkáte, kým vám hra nájde ďalších 98 protihráčov, no a ide sa na vec. Tetris v tejto hre je vo svojej základnej a jednoduchej podobe bez zbytočných efektov a pravidiel navyše. Len ukladáte tetriminá, jedno si viete uložiť "do zásoby", ak sa vám aktuálne nehodí, no a snažíte sa likvidovať čo najviac riadkov a tým pádom vydržať čo najdlhšie.

Je to ale battle royale. Okolo vašej hlavnej obrazovky vidíte plochy 98 ďalších hráčov a všetci hráte naraz. Ak niektorý hráč nie je dosť dobrý a padajúce tetriminá dosiahnu až vrchol hernej plochy, vypadáva a môže si hľadať novú hru. Dostať sa do prvej 50 pritom v zásade nie je až taký problém, no postupne prituhuje, lebo sa zvyšuje rýchlosť, no plány vám môžu pokaziť aj nové battle royale pravidlá.

Za určitých okolností, ak sa vám podarí napríklad odstrániť 4 riadky naraz, dokážete protihráčom do ich hernej plochy poslať "odpad". Teda obrovskú kopu tetrimino kociek, ktoré ich plochu zapĺňajú zdola a výrazne tým hráčom komplikujú život. Môžete ich posielať náhodne, alebo aj konkrétnym - či už tým, ktorí na vás útočia, alebo takým, ktorí sú blízko porážky, aby ste im k nej pomohli. No môžete útočiť aj na tých, ktorí už zozbierali nejaké odznaky.

Môže battle royale koncept fungovať v Tetrise?

Dostať sa do prvej desiatky je aj vďaka tomu celému parádny pocit a hra je v poslednej tridsiatke poriadne napínavá, zábavná a práve tu vznikajú momenty, kedy chcete pokračovať ďalej a ihneď po skončení jednej hry už vyhľadávate ďalšiu. O to viac, ak máte ešte len nízky level a vo výslednej tabuľke a vidíte pred hráčmi, ktorí majú na konte oveľa viac zápasov a oveľa vyšší level.

Ak je tu nejaký problém, tak je to aktuálne len to, že toto je celá ponuka hry. Naozaj je minimalistická, no vývojári už sľúbili eventy, ktoré bude hra prinášať v budúcnosti. Tak uvidíme, ako hru obmenia. Zároveň je možno trošku škoda, že hra vyšla len na Switch. 35 rokov od vzniku Tetrisu by už fakt nemusel byť exkluzívny na akúkoľvek platformu a navyše by si túto battle royale variáciu mal vyskúšať naozaj každý.





Môže battle royale koncept fungovať v Tetrise?  Môže battle royale koncept fungovať v Tetrise?
Môže battle royale koncept fungovať v Tetrise?  Môže battle royale koncept fungovať v Tetrise?
Páči sa mi! (+4)






Môže battle royale koncept fungovať v Tetrise?

Vývoj: Nintendo / Arika
Štýl: Logická
Dátum vydania: 13. február 2019
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19910)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk