Watch Dogs Legion vám nenúti svoje politické hodnoty, polovica zbraní nebude smrteľných a v hre neuvidíme psy

Autori Watch Dogs 3 prezradili viac detailov k pripravovanej novinke. Arzenál nesmrtiacich zbraní sa rozšíri a na absenciu psov prišlo zaujímavé vysvetlenie.

pridal Gam_er 13.6.2019 o 21:30 pod hry
Watch Dogs Legion vám nenúti svoje politické hodnoty, polovica zbraní nebude smrteľných a v hre neuvidíme psy

HRY > NOVINKY >

Jedným z kľúčových bodov E3 konferencie Ubisoftu bolo predstavenie Watch Dogs Legion. Nový prírastok do série sa bude odohrávať vo futuristickom Londýne, ktorý ukáže politickú situáciu po Brexite. Pritom autori priamo v hre neriešia reálnu politiku krajiny, keďže hru začali navrhovať a pripravovať ešte keď Brexit ani neexistoval a nebolo hlasovanie. Ale nakoniec sa im to hodí do kontextu. V krajine po problémoch ujali moci extrémisti a samotný Londýn sa zmenil na totalitný štát.

Jednou z vecí, s ktorými ste sa museli zmieriť v predchádzajúcich dieloch bol fakt, že nehráte za akčného hrdinu, ale preberiete úlohu civilistu - hackera, ktorý bol totálne v pohode so zabíjaním, ale len niektorých ľudí.   Túto situáciu sa pokúsilo napraviť Watch Dogs 2, keď do hry pribudla v podobe bezplatnej aktualizácie paintbalová zbraň. Nasledovali ju ďalšie dve nesmrtiace zbrane, ktoré už však boli iba v platenom DLC. Tak či tak išlo teda o veľmi obmedzený arzenál nesmrtiacich zbraní.

V Legion bude situácia iná a autori potvrdili, že polovica zbraní, ktoré sa v hre objavia, nebude smrtiacich. Okrem toho vytvorili robustný systém melee útokov, ktorý funguje tak, že ak nevytiahnete zbraň vy, neurobia to ani vaši nepriatelia. Aspoň vo väčšine prípadov. Platí to aj pre políciu, ktorá nebude len tak vyťahovať zbrane, ako napríklad v GTA sérii. Namiesto toho sa vás pokúsi najprv zatknúť v prípade, že sami nepoužijete odpor v podobe smrtiacich zbraní. 

Vo svojej podstate ide o skvelý doplnok, ktorý by mal ukázať viac autoritatívnu a realistickú políciu. Rovnako tak sedí aj rozšírenie nesmrtiacich zbraní, keďže v hre bude jadrom hnutie odporu civilistov, ktorí sú proti systému, ale asi by neboli v pohode s tým, že by len tak vraždili iných ľudí. Autori si však nie sú istí tým, že bude možné prejsť hru bez toho, aby ste niekoho zabili. Dostaneme sa totiž aj do situácií, kedy to bude nutné. 

Zaujímavosťou je, že v hre neuvidíme žiadne psy. Autori k tomu majú aj svoje vysvetlenie. Keďže Watch Dogs Legion ukáže nový level simulácie NPC postáv v otvorenom svete, psy by sa stali problémom pre vývojárov. Každá z postáv má totiž svoje príbehové pozadie, ktoré dodržiava a celá táto logika sa zastavuje až pri psoch. Autori hovoria, že ak by niekto v hre zabil majiteľa psa, museli by vyvinúť systémy na určenie toho, čo sa s ním potom stane:

„Adpotuje si niekto takého psa? Stane sa tento pes zatúlaným? Bude sa o neho svet zaujímať? Nezdá sa to veľmi fér. Tak sme sa sami seba opýtali, či musíme vytvoriť psy, ako súčasť tejto simulácie. Už sme urobili veľa pri ľuďoch a nevedeli sme, ako vyriešiť tento problém so psami.”

Preto psy v hre neuvidíme. Mohlo by sa totiž stať, že by sa Londýn začal plniť opustenými psami, ktoré by vzhľadom na NPC systém nevedeli, kam majú ísť. V hre tiež uvidíme určité politické stanoviská, ale autori tvrdia, že nebudú nikoho presviedčať na žiadne politické presvedčenie či iné názory. Tie si nechajú hráčov urobiť samých. Watch Dogs 3 vyjde 6. marca 2020 na PC, PS4, PS4, Xbox One a Stadiu. 





Páči sa mi! (+6)






PC
PS4
Xbox One

Vývoj: Ubisoft / Ubisoft
Štýl: Akčná Adventúra
Dátum vydania: 29. október 2020
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19572)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk