Ktoré hry si s novým Nintendo Switch Lite nezahráte?

Handheldové zameranie novej verzie Switchu znamená, že si niektoré hry nezahráte buď vôbec, alebo len obmedzeniami

pridal matus_ace 13.7.2019 o 10:19 pod hry
Ktoré hry si s novým Nintendo Switch Lite nezahráte?

HRY > NOVINKY >

Nintendo Switch je konzola, ktorá uspela aj vďaka svojmu hybridnému konceptu, kedy s ňou môžete hrať doma na TV, no aj na cestách. Rovnako sa darí aj hrám, ktorých už vyšla naozaj obrovská hromada. Teraz sme sa dočkali oznámenia druhej verzie nazvanej Switch Lite, ktorá je lacnejšia a sústredí sa výhradne na handheldové hranie. Ovládače sú tak pevnou súčasťou zariadenia, pričom konzola stratila aj niekoľko zo svojich ďalších funkcií. To zároveň pre hráčov znamená, že si niektoré hry buď nezahrajú vôbec, alebo s nejakými obmedzeniami. Autori budú musieť niektoré hry upraviť, prípadne budú musieť hráči siahnuť po ďalších Joy-Con ovládačoch. Ktoré hry môžu spôsobiť takéto problémy?

Just Dance - Známa tanečná séria je vlastne založená na tom, že majú hráči v rukách ovládač a "tancujú" s ním podľa pohybov, ktoré vidia na obrazovke. Je to však párty hra a handheld na párty hranie nie je práve ideálna platforma. Ak by ste sa predsa len rozhodli si pred Switch Lite zatancovať, budete potrebovať ďalšie ovládače.

Fitness Boxing - táto tréningová hra/aplikácia je podobný prípad ako Just Dance séria. Je šitá skôr na hranie na TV, aby ste videli inštrukcie. Ak sa ale predsa len rozhodnete hrať v handheldovom režime, budete aj s touto hrou potrebovať ďalšie Joy-Cony.

Nintendo Labo - Netradičný kartónový experiment Nintenda nám priniesol už rôzne zážitky, pričom posledným z nich bola virtuálna realita. Všetky z nich vyžadujú špecifické umiestnenie Joy-Con ovládačov v rámci kartónových výtvorov a to isté platí aj pre samotný Switch. Teda Labo nebude príliš dobre kompatibilné so Switch Lite a to ani v prípade, že by ste si kúpili ďalšie Joy-Cony.

1-2 Switch - Jeden z launch titulov pre Switch vznikol aj preto, aby odprezentoval možnosti handheldu. Môžete v pohode hrať aj bez toho, aby ste konzolu pripojili k TV, takže s týmto nebude problém. Problém je ale v tom, že sú minihry postavené na Joy-Conoch. Niektoré dokonca na funkciách HD Rumble a IR kamery, ktoré Switch Lite nemá. Takže zase musíte siahnuť po ďalšom páre.

Super Mario Party - Taktiež je to párty kolekcia ako 1-2 Switch, no s ešte viac komplikovanou situáciou. Ďalšími Joy-Conmi by ste si síce pomohli, no nedostanete sa ani len do menu bez toho, aby ste do rúk zobrali Joy-Cony. S ovládačmi pripojenými ku konzole sa vám to nepodarí a keďže Lite má ovládač v sebe, Nintendo bude musieť hru nejako updatovať, aby neregistrovala ovládacie prvky handheldu, ale až ďalšie spárované ovládače.

Mario & Sonic at the Olympic Games Tokyo 2020 - Mario a Sonic budú na jeseň súperiť v kompilácii športových minihier, pričom tie ponúkajú na výber ako ovládanie tlačidlami, tak aj ovládanie pohybmi Joy-Con ovládačov. So Switch Lite sa teda budete musieť uskromniť len s jedným druhom ovládania.

ARMS - Podobný príklad ako Mario & Sonic je aj bojovka ARMS. Tá z veľkej časti stavala práve na hrateľnosti postavenej na pohybovom ovládaní prostredníctvom Joy-Con ovládačov vo vašich rukách. Bez nich si budete musieť vystačiť s klasickými tlačidlami.

Menšie obmedzenia určite budú aj v ďalších hrách. Niekde ste mohli Joy-Con využívať na pohyb kurzorom, inde zase oceníte možnosť kedykoľvek vybrať z konzoly Joy-Cony a užiť si hru vo dvojici. Napríklad si na letisku zahráte Mario Kart, Snipperclips, Diablo, alebo čokoľvek podobné, kým čakáte na meškajúci odlet. Switch Lite sa tak zdá byť orientovaný naozaj skôr pre jednotlivcov ako na lokálny multiplayer. Taktiež s obmedzeniami počítajte aj pri budúcich hrách, ktoré budú stavať na pohybovom ovládaní oddelenými Joy-Conmi.





Páči sa mi! (+1)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Televízor k ps5 (7)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (0)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (3)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19811)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk