Gamescom 2019: Zahrali sme si 20 minút z Gears 5

Tesne pred vydaním sme mali možnosť vyskúšať si novú Hordu a taktiež sa porozprávať s autormi Gears 5

pridal matus_ace 28.8.2019 o 10:51 pod hry
Gamescom 2019: Zahrali sme si 20 minút z Gears 5

HRY > NOVINKY >

Prelom augusta a septembra je tento rok na hernom trhu naozaj prehustený a vychádza jedna zaujímavá hra za druhou, pričom ďalšie už nedočkavo stoja v rade. Jednou z nich je aj Gears 5 od Microsoftu pre PC a Xbox One. My sme mali možnosť na Gamescome hru nielen vyskúšať, ale tiež sa porozprávať s jej autormi. V prvom rade si ale pozrite náš gameplay, ktorý ukáže 20 minút z Hordy.

Microsoft na Gamescome predviedol naozaj veľa z Gears 5 a je badať, že sa snažia vytvoriť doteraz najväčšiu a najbohatšiu Gears of War hru (naozaj, len si pozrite, čo všetko v nej ponúknu), no nám sa do rúk dostala práve nová Horda. Režim, ktorý je so sériou od úplného začiatku a teraz na ňom naozaj parádne zapracovali. Zahrali sme si mapu Vasgar, kde sme bojovali v päticu proti stále ďalším vlnám nepriateľov. Už vo videu môžete vidieť, že sa základný princíp v jadre nezmenil, no aj tak je tu obrovské množstvo noviniek. Stále musíte s ostatnými hráčmi spolupracovať na uzavretej, no pomerne členitej mape. Postupne dostávate nové zbrane, no zároveň čelíte čoraz silnejším nepriateľom.

Konkrétne v novej Horde proti vám budú stáť tri rôzne nepriateľské armády, z ktorých každá má svojich bossov, takže sa na ne musíte poriadne pripraviť. K boju vám bude slúžiť dobre známy arzenál starých dobrých zbraní, no nebudú chýbať ani nové, napríklad ľadová kanón, ktorý môžete vidieť aj v našom gameplayi. Neraz navyše ide o holý život a jediný, kto dokáže zachrániť spolubojovníkov pred smrťou, ste vy. Napríklad, keď si pre nich príde Snatcher. Ak sa na publicu niektorý spoluhráč odpojí, nahradí ho AI.

Gamescom 2019: Zahrali sme si 20 minút z Gears 5

No a teraz novinky. The Coalition chcú naozaj poriadne zamiešať formulku tohto režimu. Časťou tejto snahy je prekopanie postáv, ktoré tu už majú svoje úlohy. Každá je unikátna a dalo by sa povedať, že sa delia do klasických tried a tomu zodpovedajú aj ich schopnosti. Napríklad JD bojuje s modifikovaným Lancerom, vďaka čomu pôsobí nielen ako DPS, ale aj ako artiléria. Marcus je zase klasický silný tank, čo je rola, ktorá sa mu v rámci série hodí. Spomínate si na robota Jacka? Ten je zase healerom v štýle Mercy z Overwatch, čím chcú dosiahnuť, aby zaňho hráči radi hrali a ak ste v jeho plechoch, spolubojovníci sú radi, že vás majú po boku. Postáv je tu naozaj veľa a každá je unikátna. Dokonca okrem Gears postáv tu nájdete aj pár hosťujúcich. Emile a Kat schopnosťami zodpovedajú tomu, ako ich poznáte z Halo Reach. Sarah Connor z Terminátora si tu tiež našla svoje miesto a jej schopnosti vychádzajú aj z toho, ako ju poznáme v druhej časti filmovej série.

Postavy majú perky a aj pasívne skilly, ktoré ich robia unikátne a ktoré v boji musíte využívať. Okrem toho hra ponúkne aj skill karty, ktorých má každá postava 14 a 5 z nich môže byť aktívnych, čo ďalej rozšíri možnosť ich customizácie v boji. S hrou poriadne zamiešajú aj modifikátory, kde má každá mapa set vlastných a sú tu tri štartovacie modifikátory a 4 pokročilé.

Gamescom 2019: Zahrali sme si 20 minút z Gears 5

No a nakoniec, Horda bola vždy o dobre prepracovanej defenzíve. Po hodinách hrania ste už na mape našli body, z ktorých sa dokážete perfektne ubrániť takmer akémukoľvek útoku. To teraz autori zmenili. Po desiatej vlne sa na mape objaví zdroj energie, ktorý musíte ovládnuť, čo má zamedziť práve tomu, aby hráči kempovali. Zároveň to prináša manažment zdrojov.

S Hordou majú v The Coalition plány aj po vydaní hry, kde nám načrtli Operácie - ich verzie sezón, ktoré sa budú striedať každé 3 mesiace. Budú prinášať nové mapy, nové režimy a nové postavy, pričom všetko z toho bude zadarmo. Hlavne novými postavami sa vždy budú snažiť zmeniť metu, aby sa hrateľnosť neustále menila a nestagnovala. Nebudú tu žiadne lootboxy. Ak niečo navyše budete chcieť, jednoducho si to priamo kúpite bez virtuálneho kindervajca.

To všetko nám ilustruje, že chcú v The Coalition naozaj vytvoriť najväčšiu, najlepšiu a najprístupnejšiu Hordu v sérii. Na zver nám dodali už len pár drobných detailov. S hrou mieria na Xbox One X na 4K a 60fps, pričom z PC verzie dostanete toľko, koľko hardvér vášho PC dovolí. No a nebude chýbať kooperácia v splitscreene, tentoraz pre 3 hráčov.





Páči sa mi! (+4)






PC
Xbox One
Xbox Series X|S

Vývoj: Xbox Game Studios / The Coalition
Štýl: Akcia
Dátum vydania: 6. september 2019
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Ssd sata + hdd + m2 ssd ? (0)
Ahojte, mam uz par rokov zapojene Ssd sata na ktor...
|Zháňam labo variety kit 01 pre... (1)
Mal by niekto na predaj Labo Variety Kit 01 (Toy-c...
|Dragons dogma 2 (2)
Zdravim, mam otazku ohladne DG2 a to ze ako mam pa...
|Metro séria (6)
Chcem sa len opýtať pre zaujímavosť Metro hry sú u...
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20303)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk