Gamescom 2019: Iron Man VR ponúka jedinečnú možnosť stať sa virtuálnym super hrdinom

Na Gamescome sme sa na pár minút mohli prevteliť do legendárneho hrdinu Marvelu vďaka PlayStation VR

pridal play3man 5.9.2019 o 14:15 pod hry
Gamescom 2019: Iron Man VR ponúka jedinečnú možnosť stať sa virtuálnym super hrdinom

HRY > NOVINKY >

V našom nabitom programe počas Gamescomu sme dostali možnosť zahrať si aj aktuálne stále pripravovaný menší projekt pre PlayStation VR, ktorý sa však snaží zaujať veľmi silnými zbraňami. Kvalitných a veľkých hier vo virtuálnej realite stále nie je až tak veľa, no našťastie sa občas objaví projekt, ktorý dokáže vyčnievať z inak nezaujímavého davu a práve o toto sa pokúša aj novinka pre PS VR. Už nejaký čas pracuje Sony v spolupráci so štúdiom Camouflaj na hre Iron Man VR, ktorá chce hráčom splniť sen a dostať ich do legendárneho obleku tejto postavy komiksov Marvelu.

V deme som strávil možno ani nie desať minút a stavalo na pomerne jednoduchom úvode a pár menších úlohách, ktorých hlavnou pointou bolo zoznámiť sa so základným ovládaním. Menu sa behom pár sekúnd začalo prelínať priamo do hry a pred očami som začal vnímať oblek, do ktorého ma hra postupne obliekala. Ocitol som sa vo výške nad otvoreným oceánom. Po blízku bol však ostrov a práve tam mali smerovať moje "kroky".

Týmto momentom začal rýchly tutoriál k ovládaniu. Samozrejme, v rukách som mal PlayStation Move ovládače, ktoré sú pri Iron Man VR naozaj podstatné. Práve ruky slúžia ako váš hlavný pohon. Vďaka tejto kombinácii je ovládanie pomerne jednoduché a intuitívne, no nie až tak presné. Teda, práve presnosť sa naučíte až popri hraní, nakoľko budete presne vedieť, koľko "plynu" musíte pridať pre konkrétny potrebný pohyb. Po tom, čo som sa dostal k ostrovu bola spustená úloha, ktorá teda taktiež súvisela s ovládaním. V blízkosti ostrova sa rozmiestnili kruhy, ktoré som mal zostreliť.

Jednoduchá úloha, no množstvo kruhov bolo skrytých za skalami, kvôli čomu bolo naozaj nutné byť pri pohybe precíznejší. Každou minútou sa mi ovládanie dostávalo viac a viac pod kožu. Hra bežala samozrejme na PlayStation 4 Pro a vizuálne pôsobila podobne ako väčšina PS VR titulov. Teda nižšie rozlíšenie a menej detailov, nutný kompromis medzi grafickou kvalitou a bezchybným snímkovaním, ktoré je oveľa dôležitejšie. A pravdepodobne je naozaj zvládnuté dobre, nakoľko som ani raz nezachytil akýkoľvek nepríjemný pocit nevoľnosti.

Pre zážitok a rýchle získanie prvých dojmov bola táto ukážka dostatočná, nakoľko som naozaj zvedavý, ako autori túto značku využijú a čo všetko prinesú v plnej verzii. Konkrétny dátum vydania síce stále stanovený nebol, do predaja by ale mala prísť ešte v priebehu tohto roka.





Páči sa mi! (+1)






PS4
VR
PS VR

Vývoj: Sony / Camouflaj LLC
Štýl: Akcia
Dátum vydania: 3. júl 2020
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Televízor k ps5 (7)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (0)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (3)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19808)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk