Folding@Home sa rozbehol, dosahuje vyšší výkon ako kombinácia 7 najvýkonnejších Super PC na svete

pridal Dzivybaran 22.3.2020 o 23:11 pod hardware
Folding@Home sa rozbehol, dosahuje vyšší výkon ako kombinácia 7 najvýkonnejších Super PC na svete


V čase koronakrízy hráči a aj používatelia PC radi požičiavajú svoj výkon na výpočty, ktoré môžu pomôcť v boji proti vírusu. Sieť Folding@Home vďaka tomu momentálne dosahuje výkon 470 PetaFLOPS, čo je dvakrát rýchlejšie ako Summit, najrýchlejší superpočítač na svete.

Oak Ridge National Laboratory pred dvoma týždňami oznámil, že ich superpočítač Summit (149 PFlops) sa tiež pripojil k boju proti koronavírusom a už našiel 77 rôznych nízkomolekulových liečivých zlúčenín, ktoré by mohli byť užitočné v boji proti vírusu. Summit zamestnáva 220 800 jadier CPU, 188 416 000 jadier CUDA, 9,2 PB pamäte a 250 PB zmiešaného NVRAM / úložného priestoru pre danú úlohu.

Summit je však oveľa rýchlejší ako ostatné superpočítače, ktoré sú na zozname Top 500. To znamená, že sieť Folding@Home je teraz rýchlejšia ako kombinácia siedmich superpočítačov na svete. Je to ekvivalent k výkonu 27 433 824 jadier CPU / GPU, ktoré sa používajú v najvýkonnejších systémoch na svete. Superpočítače zvyčajne používajú iba štáty na iné nebezpečnejšie účely, ako napríklad jadrový výskum, takže využitie tohto druhu výpočtového výkonu na spoločný cieľ poraziť koronavírus je určite povzbudivé.

Tento vírus drží v pozore celú zemeguľu a núti veľké časti sveta na izoláciu na národnej aj osobnej úrovni, ale globálna komunita sa spája prostredníctvom siete Folding@Home, aby bojovala tým, že bude podporovať výskum možných liekov alebo vakcín. To spočíva v použití počítača na dokončenie malých kúskov oveľa väčších problémov, čo výskumníkom poskytne prístup k bezprecedentnému množstvu výpočtovej sily.

Folding@Home uvádza, že zaznamenal nárast prispievateľov o 1200%, k boju sa pripojili aj mineri bitcoinov a za posledné dva týždne sa pripojilo viac ako 400 000 nových dobrovoľníkov.

 

Tento prudký nárast dopytu viedol k nedostatku pracovných jednotiek (malé dávky informácií väčšieho pracovného zaťaženia zasielané každému používateľovi), ale spoločnosť Folding@Home rozšírila svoju serverovú kapacitu. Pracovné jednotky sa stále vydávajú a ďalšie sú v príprave.

Zapojiť sa môže hocikto, kto prejaví záujem. Stačí si nainštalovať program a spustiť na svojom PC. Nastavenie zaberie pár minút a program pracuje na pozadí, čiže vyrušovať vás nebude.





Páči sa mi! (+5)

Zaradené pod: koronavírus, Folding@Home






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Televízor k ps5 (7)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (0)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (3)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19803)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk