Facebook vydal Facebook Gaming aplikáciu na iOS, ale bez hier

Facebook nakoniec vzdal doťahovania sa s Apple, vydal orezanú aplikáciu.

pridal saver 7.8.2020 o 13:23 pod hry
Facebook vydal Facebook Gaming aplikáciu na iOS, ale bez hier

HRY > NOVINKY >

Facebook mal s Apple podobné problémy ako Microsoft a najnovšie už po mesiacoch naťahovačiek a vymýšľania nových dôvodov zo strany Apple, vydal Facebook Games aplikáciu na iOS ale bez hier. 

S hrami ju totiž niekoľkokrát dávali na certifikáciu a Apple vždy chcelo niečo iné, naposledy Facebook dostal odozvu od Apple s tým, že bola zamietnutá, preto lebo podľa nich je primárnym základom Facebook Gaming aplikácie hranie hier. Pritom je to primárne streamovacia aplikácia a hry sú tam skutočne len malý doplnok, kde Facebook poslal Apple aj štatistiky, že v aplikácii sa hrá len 5% času (oproti tomu, taký odsúhlasený SteamLink by vedel rozprávať na čo je primárne určený). Facebook sa ešte snažil zmeniť rozhodnutie Apple cez novopridaný Appeal process, ale nedostali odpoveď. Nakoniec, keď hry zrušili, aplikácia prešla. iOS používatelia, tak dostanú orezané možnosti

„Bohužiaľ sme museli úplne odstrániť funkcie hry, aby sme získali súhlas spoločnosti Apple so samostatnou aplikáciou Facebook Gaming - čo znamená, že používatelia systému iOS majú horšiu skúsenosť oproti používateľom, ktorí používajú Android,“ uviedol Sheryl Sandberg, hlavný prevádzkový manažér Facebooku „Stále sa zameriavame na budovanie komunít pre viac ako 380 miliónov ľudí, ktorí každý mesiac hrajú hry na Facebooku - či to spoločnosť Apple umožňuje v samostatnej aplikácii alebo nie.“

Samotná Facebook Gaming aplikácia funguje podobne ako Twitch a teda so streamingom a komunitami, ale aj s prídavkom malých hier z Instant Games platformy, ktoré sú na Androide, ale na iOS nebudú. 

Na Facebook Gaming presmeroval svojich používateľov a streamerov zo zrušeného Mixeru a licencoval im aj technológie. Na opláku bude Facebook Gaming tlačiť xCloud.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19869)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk