Alan Wake sa môže vrátiť, teasuje to AWE expanzia pre Control

Už dlhšie sme vedeli, že Alan Wake je súčasťou Control sveta a posledná expanzia naňho bude odkazovať, no výsledok je prekvapivý

pridal matus_ace 31.8.2020 o 14:16 pod hry
Alan Wake sa môže vrátiť, teasuje to AWE expanzia pre Control

HRY > NOVINKY >

Už dlhšie sme vedeli, že Alan Wake je súčasťou sveta hry Control. Tá je o tajomnej organizácii, ktorá monitoruje nadprirodzené udalosti a sily, pričom už v základnej hre sme mohli nájsť nejaké odkazy na Bright Falls a Alana Wake-a. Následne nám autori z Remedy prezradili, že expanzia AWE bude práve o prepojení týchto dvoch hier. No nakoniec to vyzerá tak, že chcú priamo pokračovať v Alanovom príbehu a touto expanziou to teasujú.

Ak sa chcete vyhnúť spoilerom, text vyššie vám bohato stačí a v tomto bode by ste mali prestať čítať.

Ako asi viete, ak ste hrali Alan Wake hry, Alan má schopnosť ohýbať svet vďaka svojmu písaniu. Koniec koncov na to odkazovala už základná hra Control, takže to nebolo len výhradne v Alan Wake sérii. Teraz túto schopnosť použil na to, aby poslal správu Jesse Faden, hlavnej hrdinke Control. Táto správa ju dovedie až do predtým neznámej časti Oldest House, kde na ňu čaká Dr. Emil Hartman - postava, ktorú poznáte z Alan Wake. Toho temná sila premenila na veľké monštrum, ktoré bolo väznené v Oldest House, no Jesse ho teraz musí loviť, kým napácha škody.

Na tejto ceste zisťuje detaily informácií o postavách z Alan Wake hier a okrem Alana sa dozviete viac aj o Alici. To sú rozhodne veci, ktoré potešia fanúšikov Alan Wake, no nič veľké. Veľké veci sa totiž začnú diať až na konci, keď Hartmana porazíte. Remedy totiž naplno teasujú pokračovanie Alanovho príbehu.

Federal Bureau of Control dostane správu o ďalšej nadprirodzenej udalosti. Tá sa odohráva v Bright Falls a je už tretia, ktorá sa tu stala (keďže druhá v roku 2010 boli udalosti hry Alan Wake). Respektíve sa stane, keďže signál o nej prichádza z budúcnosti. Alan Wake potrebuje hrdinu, aby ho zachránil a týmto hrdinom má byť Jesse.

No a teraz už môžeme začať špekulovať. Bude Remedy pokračovať v Alan Wake 2, alebo Alanov príbeh rozuzlia v Control 2? Prečo má byť Jesse Alanovym hrdinom? Je to vo význame hrdinu jeho príbehu? A keďže má Alan schopnosť tvarovať svet vďaka svojmu písaniu, nie je aj celý Control len jeho výtvorom na to, aby sa zachránil? Spomínaný signál v Control pochádza z niekoľko rokov vzdialenej budúcnosti, takže ak tým teasujú ďalšiu hru a jej udalosti, ešte si na ňu pár rokov zjavne počkáme.





Páči sa mi! (+1)






PC
PS4
Xbox One
Xbox Series X|S
PS5

Vývoj: 505 Games / Remedy
Štýl: Akcia
Dátum vydania: 27. august 2019
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (7)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19925)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk