Týždenník - PS5 vyšla už aj u nás, Cyberpunk 2077 sa blíži

Tento týždeň tu bola záplava Cyberpunku a menšia záplava PS5 konzol.

pridal saver 22.11.2020 o 22:02 pod hry
Týždenník - PS5 vyšla už aj u nás, Cyberpunk 2077 sa blíži

HRY > NOVINKY >

Tento týždeň nám už po Xbox Series X/S a konzolách prišla do predaja aj PS5 konzola, ktorá bola okamžite rozpredaná. Zatiaľ nevieme, kedy budú ďalšie kusy, ale kto nedostal, ostáva len čakať, alebo kúpiť 1000 eurové verzie z bazárov, kde to špekulanti predávajú. 

Bližšie sa nám tento týždeň ukázal Cyberpunk 2077, ktorý sa nezadržateľne blíži, predviedol nám Keanu Reevesa, jeho úlohu, ale aj pekný gameplay trailer a objavili sa aj nové detailnejšie požiadavky na PC verziu hry. Tam CD Projekt ukázal aj nároky na raytracing a potvrdil, že pri vydaní príde hra len na RTX Nvidia grafiky, AMD grafiky si ešte musia počkať (možno na alternatívu DLSS, aby dosiahli reálny výkon).

K tomu sme sa dozvedeli, že retail kópie hry pre Xbox One a PS4 sú už na skladoch a keďže sú vonku už gameplay videá, vieme, že PS4 verziu už majú ľudia v rukách.

Z iných zaujímavých noviniek bol ohlásený veľký update pre GTA Online v GTA V a to Cayo Perico Heist, ktorý prinesie do hry nový ostrov. Zároveň k tomu Rockstar povedal, že toto je ich nový spôsob realizácie Heistov, takže dodatočných území zrejme budeme vidieť viac  Mimochodom, tá drogová téma môže naznačovať tému GTA VI, keďže podľa leakov sa aj tá má odohrávať okolo drogového biznisu.

 

Z iných noviniek Ubisoft povedal, že Assassin's Creed Valhalla nastolil nový rekord série v úvodných predajoch a rovnako spravila úvodný rekord aj na PC a to nový rekord Ubisoftu celkovo zo všetkých značiek.

Assassin v predajoch napríklad v UK v predajoch predbehol v retail rebríčku Call of Duty: Black Ops - Cold War, ale nakoniec digitálny rebríček tento pomer zvrátil a celkovo v UK bolo prvé Call of Duty. Na to sme sa aj pozreli v recenzii, ale je to zrejme najslabšie Call of Duty posledných rokov. Málo obsahu, krátka kampaň, málo noviniek, ale môžeme povedať, že kampaň má veľmi dobré umiestnenie do studenej vojny a niektoré pôsobivé misie, ale žiaľ v 4 hodinách sa to ani reálne nedá rozvinúť do potrebnej podoby. Škoda, možno by Activision mohol túto tému rozšíriť na 15-20 hodinovú hru, čo však, ako ich poznáme  nespravia, lebo nemajú dôvod. Call of Duty im zarobí dosť aj tak.

 

Z hardvéru sa von dostali nové RX6800 XT a RX 6800 karty od AMD, ktoré konečne ponúkajú dobrú konkurenciu Nvidia kartám, aj keď ich raytracing nevyzerá práve najvýkonnejšie. Bez raytracingu niektoré tituly vedia vyťažiť z kariet viac ako z Nvidií, ale s raytracigom padajú nízko.

V tejto oblasti sa výrazne rozbehol prechod na iOS na web streamingové aplikácie, kde Geforce Now prichádza na túto platformu cez web a rovnako Stadia príde na iOS o pár týždňov. Microsoft príde budúci rok a všetci s radosťou obchádzajú podivné pravidlá v Store nastavené Applom. Pre zaujímavosť, dozvedeli sme sa aj to, že Google stoja Stadia porty ťažké prachy. A za dve Resident Evil hry zaplatil 10 miliónov dolárov. Môžeme odhadovať, že za Cyberpunk 2077 port to mohol byť aj dvojnásobok.

Priniesli sme videorecenzie na Assassin's Creed Valhalla a aj Marvel's Spider-man: Miles Morales. Z veľkých hier sme otestovali spomínané Call of Duty: Black Ops - Cold War, hororovku The Dark Pictures Anthology: Little Hope a aj racing NFS Hot Pursuit Remastered. Z nových PS4/PS5 titulov sme priniesli recenziu na Sackboya, zo Switchu sme sa pozreli na Hyrule Warrior: Age of Calamity, z indie na The Pathless a aj Ageless

Z hardvéru sme sa pozreli na lacnú hernú myš Omen Vector mouse, ktorá vo svojej cene pridáva aj závažia. A všetko aktuálne sme zhrnuli v novom čísle magazínu.

 





Páči sa mi! (+2)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19854)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk