Máte problémy s grafikou na PS5? Blikanie, zmeny farieb, zelený obraz?

Ak sa vám na PlayStation 5 konzole objavujú grafické chyby, naznačujú, že s vašou konzolou nie je niečo v poriadku.

pridal saver 24.11.2020 o 10:22 pod hry
Máte problémy s grafikou na PS5? Blikanie, zmeny farieb, zelený obraz?

HRY > NOVINKY >

Niektorým používateľom sa objavujú rôzne grafické chyby na PlayStation 5 konzolách, podobajú sa na tie, ktoré vidíme na pretaktovaných grafických kartách na PC. Nakoniec grafika v PS5 sa tiež pretaktováva a ak má čip nejaký výrobný problém, prejaví sa to. Môžu sa objaviť blikajúce trojuholníky, zelená obrazovka, ale aj rôzne ďalšie grafické chyby. Zrejme to nebude veľké percento, ale na Twitteri sa objavujú problémy, s ktorými sa hráči obracajú na AskPlaystation, podobne na Reddite.

Ak vidíte, že sa niečo také objavuje, veľmi pravdepodobne je to problém grafiky, respektíve celého procesora, keďže je GPU priamo v ňom. Niektoré chyby môžu spôsobovať aj chyby v pamätiach, ktoré sú najviac v konzole zahrievané.  Tu ak by ste mali problémy s padaním, alebo grafikou môžete skúsiť odstrániť bočné kryty konzoly, teplota súčiastok v konzole sa zníži o 4 stupne.

Ak vám vypadáva obraz, môžete skúsiť vymeniť HDMI kábel, či sa to zlepší, ak nie, tak je najlepšia reklamácia. Pri akýchkoľvek problémoch je ideálne reklamáciu vybavovať priamo cez support Sony, keďže obchody nemajú kusy na výmenu a maximálne vám môžu vrátiť peniaze, alebo budete čakať.

Podobne na konzole môžu byť problémy s mechanikou, kde ak nejde vsunú bluray disk, alebo ho vyhadzuje, alebo vrčí, nevyhnutne nemusíte reklamovať hneď a môžete počkať kým budú nové kusy na skladoch. Môže byť problém aj hlukom ventilátora, kde  jeden z majiteľov našiel zle nalepenú nálepku vo vnútri konzoly a tá mu robila hluk. Ak je iný problém zrejme ho neopravíte a môžete skúsiť reklamáciu.  Ak sa vám konzola len tak vypne pri hraní, alebo reštartne môže byť problém so zdrojom, to Sony aj potvrdilo, že máte nárok na reklamáciu. 

Plus sú tam problémy aj s rest modom, a padaním disku, kde potrebujete rebuild databázy.  Toto zrejme Sony opraví updatom.

Čo sa ešte na PS5 často deje je pískanie cievok, to nie je priamo problém funkčnosti, ale môžete to počuť. Niekomu pískajú viac, niekomu menej. Neviete to opraviť ani stíšiť, teoreticky môžete skúsiť reklamovať, keď prídu nové kusy na sklady. 

 





Páči sa mi! (+4)

Zaradené pod: support, PS5






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19910)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk