Máte problém s Xbox Series X alebo Series S? Vidíte chyby grafiky, vrčí, vypína sa?

Objavil sa vám problém s Xbox Series X alebo S?

pridal saver 24.11.2020 o 13:39 pod hardware
Máte problém s Xbox Series X alebo Series S? Vidíte chyby grafiky, vrčí, vypína sa?

HARDWARE > NOVINKY >

Objavil sa problém s Xbox Series X alebo S?  Na konzole sa môžu objaviť rôzne chyby, ktoré siahajú od grafických problémov, po rôzne vrčania a vypínania sa konzoly, hlavne pri Xbox Series X.

Pri Xbox Series X sa objavujú aj problémy s mechanikou, kde môže ťukať pri načítavaní (zrejme sa hlava mechaniky hlučne pohybuje), čo nemusí byť nevyhnutne problém, aspoň pokiaľ funguje načítavanie štandardne (ukážka na videu). Niektoré mechaniky však nemusia zobrať disk, alebo ho hneď vypľujú. Problémy s mechanikou však nie sú kritické, viete hrať čisto digitálne a s reklamáciou môžete počkať, kým budú kusy na skladoch, aby vám to rovno vymenili.

 

Horšie je, ak vám grafika v hrách bliká, alebo vypadáva obraz, to už naznačuje buď zlý HDMI kábel pri vypadávaní obrazu, alebo chybu v grafickom čipe, prípadne pamätiach konzoly. Ak to nevyrieši kábel, tak jedine tomu pomôže reklamácia. S tým ťažko niečo spravíte.

 

 

Objavil sa aj problém s vypínaním konzoly počas hrania alebo po zapnutí hry, kde sa konzola nedá zapnúť, vypne v menu, alebo  niektorým používateľom to robí len pri niektorých hrách. Ale v zásade to nemá robiť a zrejme v daných hrách má procesor nejaký problém. Prípadne zdroj, ten tiež ak má nejakú chybu a problém s výkonom, tak môže pri náročnejších situáciách vypnúť. To poznáme z PC, keď predimenzujete zdroj.

 

 

Na čo si však treba dávať pozor a čo nie je chyba konzoly sú problémy pri v 4K/120Hz s VRR, niektoré TV, ktoré majú plnú podporu, to momentálne vo väčšine titulov nezvládajú dobre a môže tam obraz vypadávať, môže mať zlé farby, alebo sa obrazovka rozdelí na štyri časti a rozkockatie. Ak máte 4K/120Hz/VRR tak, najlepšie, kým nepríde update pre TV používajte 1440/120Hz VRR, alebo 4K/120Hz bez VRR. 

Objavili sa aj problémy s rôznym vrčaním ventilátora, kde môže byť len zlý ventilátor, alebo niekto našiel pri ventilátore aj vysunutú skrutku. Viete to približne pozrieť zhora, či to tam niečo neblokuje. Ak by to bola nejaká skrutka viete si to rozobrať a jednoducho opraviť, ale tam prídete o záruku.

Mimochodom, pozor na vsúvanie rôznych káblov do slotu na SSD disk vzadu, ale nepatrí doň ani HDMI kábel ani USB kábel. Aj keď oba sa tam vopchajú. Nespôsobí žiadny skrat, ale pre istotu si vždy aj pozrite, kam dávate kábel, aby ste si nepokazili SSD port (možno ho niekedy, keď budú lacnejšie SSD karty, použijete).

Ak by ste nejaký problém mali pri Xbox Series X, tam je najlepšie kontaktovať podporu Microsoftu a vymeniť konzolu cez nich, keďže konzolu obchody momentálne nemajú na skladoch. Možno však prídu nejaké kusy v decembri. Ak budete mať problém s Xbox Series S, kde je podľa všetkého len minimum problémov, tú ešte obchody majú na skladoch a nemal by byť problém rovno ju vymeniť.





Páči sa mi! (+2)

Zaradené pod: Xbox, support, problemy






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19555)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk