GC Saint's Row dojmy

pridal spacejunker 23.8.2005 o 16:05 pod hry
HRY > NOVINKY >

Téma budovania rešpektu a vojna gangov je v kurze. Objavuje sa prakticky v každom žánri, nech je to už akcia alebo racing. Doteraz najlepšia hra s touto tematikou bola GTA: San Andreas a v jej šľapajách kráča aj Saint's Row od THQ. Nech sa už snažil Aaron Lemay z tímu Volition akokoľvek, nedokázal ma presvedčiť, že Saint's Row nie je vylepšeným klonom GTA. Hráč bude ovládať chlapíka - zelenáča. V meste neznamená absolútne nič a všetci sa k nemu tak aj patrične chovajú. Úloha je teda jasná, vypracovať sa akýmkoľvek spôsobom až na vrchol a užívať si slávy a rešpektu.

Než sa ale dostanete na samotný vrchol, čaká vás tona hlavných a bočných misií v obrovskom meste, ktoré má rozlohu väčšiu ako Vice City, ale je menšie ako San Andreas. Podľa Lemaya bolo San Andreas prázdne, čomu sa chcú vyvarovať. Prázdne miesta na mape sa snažia vyvažovať dizajnom a misiami. Mesto si žije vlastným životom, po ulici jazdia autá, na chodníkoch sú chodci a čo je najlepšie, pohyb neprerušujú loading obrazovky, ani keď vstúpite do budov.

Herný svet bude rozdelený na teritóriá, o ktoré budete bojovať. Tu sa o slovo prihlasuje sloboda rozhodovania. Hráč sa bude môcť rozhodnúť v akom poradí bude teritóriá obsadzovať a neskôr ich aj kontrolovať. K dispozícii bude široký zbraňový arzenál (sečné aj palné zbrane), zahŕňajúci všetko, od pištolí, rôznych palíc, cez samopaly, brokovnice, až po raketomet, extra účinnú zbraň, ak chcete vyvolať majú vojnu gangov na ulici. Lemay s raketometom blbol dovtedy, pokým nezačali v húfoch prúdiť na scénu v policajti. Ich autá boli v okamihu zlikvidované a trosky lietali vzduchom. V Saint's Row budú po cestách brázdiť iba autá (žiadne motorky, ani lode) a ich modely sú zložené z 30-40 nezávislých častí, ktoré po explózii spôsobujú zranenia a zostávajú ležať na ulici!

V bojoch s konkurenčnými gangami príde vhod novinka v podobe Homie systému, čo je v podstate pomocná ruka od odomykateľných postáv. Na jednu z misií bola privolaná cez telefón zabíjačka, ktorá pomohla hlavnej postave s vilou plnou skorumpovaných právnikov a ich ochrancov. Pomocníkov nemožno nijak komandovať. Popri hlavných misiách bude v Saint's Row aj množstvo bočných, napr. dostať sa v časovom limite do obchodu, aby ste dostali zľavu, alebo účasť sa preteku v uliciach. Autori venujú veľkú pozornosť úprave vlastného hrdinu (oblečenie a iné doplnky) a podpore multiplayeru (12 hráčov).

Saint's Row je vo vývoji niečo cez dva roky a aj keď má do vydania ešte niekoľko mesiacov (Q1 2006), bolo sa načo pozerať. Hra bežala na Xbox360 alpha kite. S malými lagmi bolo všetko plynulé, vrátane kolízneho a deštrukčného systému, hi-polygónových modelov a real-time tieňov. Autori sa priznali, že ak by Xbox360 nemal úzke hrdlo v prenosovej rýchlosti DVD mechaniky, na obrazovke by toho bolo oveľa viacej. Nakoniec dodali, že ak bude druhý diel, objavia sa v ňom všetky druhy dopravných prostriedkov.





GC Saint's Row dojmy GC Saint's Row dojmy GC Saint's Row dojmy GC Saint's Row dojmy GC Saint's Row dojmy GC Saint's Row dojmy GC Saint's Row dojmy
Páči sa mi!

Zaradené pod: gta, xbox, ati






Xbox 360
Xbox One BC

Vývoj: THQ / Volition
Štýl: Akčná Adventúra
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania:  august 2006
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18392)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk