Retro konzola Evercade VS vyjde tento rok

Tento rok sa dočkáme ďalšej konzoly a už pri vydaní bude podporovať stovky oficiálne licencovaných hier

pridal matus_ace 25.4.2021 o 18:00 pod hry
Retro konzola Evercade VS vyjde tento rok

HRY > NOVINKY >

Spoločnosť Blaze Entertainment vznikla v roku 2018 a zameriava sa na retro hranie, pričom minulý rok v niektorých krajinách vydala svoj dosť unikátny handheld Evercade. Ten je síce moderným herným zariadením, ktoré ako médium využíva vlastný cartridge, no hrať na ňom môžete obrovskú kopu oficiálne licencovaných hier napríklad od Atari, Bandai Namco, Intellivision, Codemasters, Team17 a mnohých ďalších. Handheld sa aj dal pripojiť na TV a hrať na veľkej obrazovke, akurát jedna vec mu chýbala - multiplayer.

Mnohé z tých klasík totiž ťažili práve z lokálneho multiplayeru, ktorý si na handhelde nezahráte, ale práve toto vyrieši ich nová konzola, ktorá vyjde tento rok - Evercade VS. Tá sa bude dať predobjednať od 28. mája a bude stáť €99.99. ponúkne štvorjadrový procesor s frekvenciou 1,5GHz, 512MB DRAM a samotné cartridge majú tiež možnosť ukladania, pričom pochopiteľne konzola využíva cartridge z handheldu. Kým tak v priebehu roka (asi niekedy v novembri) vyjde, bude pre ňu už dostupných viac ako 20 cartridgov s viac ako 260 licencovanými hrami. Zaujímavosťou je, že do konzoly dokážete naraz vložiť až dva cartridge, pričom jej nové a intuitívne rozhranie vám ponúkne naraz na výber zo všetkých hier na nich s možnosťami zoradenia aj zobrazenia.

Blaze prinesie aj vlastné Evercade gamepady, pričom konzola bude podporovať súčasne až 4 hráčov (samozrejme, v podporovaných hrách). Minimálne vo dvojici si ale kopu týchto klasík zahráte. Podporované budú nielen originálne ovládače, ale aj 3rd party gamepady, či už tie od 8bitDo, alebo aj od Microsoftu vrátane Xbox Adaptive controllera. Ako totiž vidíte na obrázkoch, gamepady využívajú obyčajné USB porty.

Obrazový výstup ponúkne 1080p obraz aj s možnosťou nastavovania rôznych filtrov zobrazenia, aby ste si ho mohli vyhladiť, prípadne zobraziť v úplne pôvodnej kvalite. Nechýba ani wifi pre pripojenie online. To bude zatiaľ slúžiť na aktualizácie, ale autori už teraz sľubujú aj online možnosti konzoly do budúcnosti.





Retro konzola Evercade VS vyjde tento rok  Retro konzola Evercade VS vyjde tento rok  Retro konzola Evercade VS vyjde tento rok
Páči sa mi! (+1)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19860)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk