Team 17 kupuje Hell Let Loose a indie vydavateľstvo The Label

Rok sa nám len začal a už tu máme prvé veľké akvizície v hernom biznise

pridal matus_ace 6.1.2022 o 16:02 pod hry
Team 17 kupuje Hell Let Loose a indie vydavateľstvo The Label

HRY > NOVINKY >

Posledné dva roky sa herný biznis vo veľkom mení a kým v minulosti sme pozorovali trend osamostatnenia, teraz so stúpajúcimi nákladmi na vývoj aj indie hier prichádza k opaku a môžeme sledovať jednu akvizíciu za druhou. Kupuje každý každého, dokonca aj menšie štúdiá a vydavateľstvá, nie iba tie väčšie. Najzaujímavejšie to je však niekde v strede, kde sa toho taktiež deje veľa a výsledkom môžu byť naozaj zaujímavé hry.

Najnovšie britský Team 17 oznámil hneď dve akvizície. Tou prvou je značka Hell Let Loose, čo je realistická vojnová multiplayerovka od Black Matter, ktorú Team 17 vydal v roku 2019 a zatiaľ získala 6 miliónov hráčov. Spolu so značkou vydavateľ kúpil aj všetky assety a ďalšie naviazané veci. Nekupuje ale štúdio. Za to všetko teraz zaplatil 37 miliónov eur a ďalších 18 môže pridať zo ziskov v nasledujúcich rokoch. Vydavateľ vidí v značke potenciál na rast a chce ju rozširovať expanziami, možnými pokračovaniami a ďalšími možnosťami. Štúdio Black Matter pritom na hre zostane aj naďalej pracovať.

Okrem toho Team 17 kupuje aj americké indie vydavateľstvo The Label, ktoré prinieslo napríklad What The Golf? a má kopu skúseností s Apple Arcade. Zaň zaplatil 21 miliónov eur a v najbližších rokoch môže zo ziskov pridať ďalších 14 miliónov.

Team 17 tak hneď na začiatku roka investuje a tieto dve akvizície ho tak môžu vyjsť na zhruba 90 miliónov eur. To je síce slušná suma na takéhoto stredne veľkého vydavateľa, ale ani zďaleka to nie je všetko. Zástupcovia vydavateľstva totiž hovoria, že toto sú len prvé akvizície, ktoré im majú umožniť postupne vytvoriť nový label zameraný na core hry a rast ich portfólia.





Páči sa mi! (+3)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19910)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk