Redfall bude mať podobný systém kooperácie ako Far Cry

Len host bude postupovať v progrese kampane, pripojení hráči nie.

pridal saver 20.6.2022 o 14:37 pod hry
Redfall bude mať podobný systém kooperácie ako Far Cry

HRY > NOVINKY >

Už vieme, že Redfall nie je obdoba Left 4 Dead a podobných jednoduchých kooperácii, ale skôr ho to ťahá do Far Cry štýlu, keďže má aj príbeh a misie. Aj preto bude podobne ako vo Far Cry progres príbehu pribúdať len host hráčovi, ostatní pripojení hráči mu len pomáhajú. Kampaň si budú musieť prejsť sami.

 

V samotnej hre budú hráči musieť oslobodiť ostrov spod nadvlády upírov. Tým sa podarilo zatemniť oblohu, oddialiť oceán od brehov a z ostrova tak niet úniku. Zostáva len boj. 

V interview pre IGN autori hovoria, že veľa práce vkladajú aj do singleplayeru a kooperácia nebude nútená.

„Bolo pre nás veľmi dôležité, že sme umožnili hrať hru v singleplayeri,“ povedal k tomu Harvey Smith. „Vďaka tomu môžete postupovať veľmi pomaly, hrať vlastným tempom, pozorovať veci na diaľku, plánovať,  zbierať zásoby, robiť všetky tie veci, ktoré pravdepodobne radi robíte v hre od Arkane."

Redfall bude mať podobný systém kooperácie ako Far Cry

Zároveň autori dodávajú, že stealth je pre hru dôležitý, aj keď to nie je stealth hra. Hráči sa tak môžu zakrádať a objavovať prostredie, plánovať taktické útoky na nič netušiacich nepriateľov, alebo sa im aj vyhýbať.  Dodávajú, že ak budete hrať sólo, prístup bude viac taktický a stealth, ale ak pôjdete v kooperácii, môžete to rozbaliť aj akčne. 

„Zakrádať sa alebo bežať na otvorenom priestranstve je len jedna z možností, ktorú budete mať pri objavovaní mesta Redfall. V súlade s tradíciami spoločnosti Arkane budú mať kľúčové lokality viacero vstupných bodov, pričom každý z nich je navrhnutý tak, aby ponúkol inú výzvu.

Najmä keď ide o misiu kampane, máme zoznamy prvkov dizajnu, v ktorých si hovoríme, že vždy musia byť aspoň tri spôsoby ako ju splniť. A tie budú pre hráča znamenať rôzne kompromisy. Tento vchod nie je strážený, ale je zamknutý, má bezpečnostné systémy. Tento vchod je otvorený, ale hliadkujú pri ňom strážcovia. Je tu vchod na streche. A je tu aj iný vchod cez kanalizáciu, ale je tu nebezpečenstvo, napríklad plamene alebo toxické veci, s ktorými sa musíte vysporiadať. To je náš všeobecný prístup k väčšine infiltračných misií."

Redfall bude mať podobný systém kooperácie ako Far Cry

Všetky hlavné lokality sú previazané s príbehom a s hrateľnosťou, a to aj náhodnými eventmi v štýle Rockstaru. 

„Systémy, ktoré sú súčasťou otvoreného sveta, môžu zasahovať do misií kampane a zasahovať do nich spôsobom, ktorý sme v minulosti nepoužili. Ak náhodou plníte misiu v lodenici, môže hra v blízkosti otvoriť psychické dvere do upírskeho hniezda (to nabije energiou nepriateľov v okolí). A ak to budete ignorovať, môže sa stať, že misia lodenice bude teraz zahrnutá do oblasti účinku vytvorenej hniezdom. Zrazu je misia oveľa ťažšia a musíte rozhodnúť - ísť najprv zlikvidovať hniezdo? Alebo len  zatnúť zuby a pokúsiť sa poraziť týchto chlapíkov, kým sú super nabití?"

Aj pri takejto udalosti bude záležať od toho, či hráte single, alebo kooperačne. Pri single je najlepšie útočiť najskôr na hniezdo a zlikvidovať ho, ale ak hráte kooperačne, môžete ísť aj proti supernabitým nepriateľom. 

Redfall bude mať podobný systém kooperácie ako Far Cry

Zároveň budete v kooperácii môcť využívať a kombinovať sily jednotlivých postáv. 

„Snažíme sa, aby sa schopnosti navzájom zaujímavo dopĺňali a umožnili hráčom vymýšľať zaujímavé stratégie. Nerobili sme to tak, že by sa navzájom prelínali spôsobom „zamkni a pusť" alebo „musíš urobiť toto a potom toto, inak nemôžeš zabiť upíra". Očakávame, že hráči si nájdu skvelé kombinácie, ktoré budú vyhovovať ich vlastným herným štýlom."

Autori tak chcú tak zaistiť, aby sa schopnosti dopĺňali, ale neboli na sebe závislé. Hra nebude nútiť používať špecifické postavy. Všetci sa môžu rozhodnúť hrať aj za jednu postavu, ale to zároveň bude znamenať, že prídu o všetky dynamické rozhovory, ktoré autori pripravili. 

Bližšie autori možnosti singleplayeru rozpísali aj v novom blogu. 





Redfall bude mať podobný systém kooperácie ako Far Cry  Redfall bude mať podobný systém kooperácie ako Far Cry  Redfall bude mať podobný systém kooperácie ako Far Cry
Redfall bude mať podobný systém kooperácie ako Far Cry  Redfall bude mať podobný systém kooperácie ako Far Cry
Páči sa mi! (+4)






PC
Xbox Series X|S

Vývoj: Microsoft / Arkane
Štýl: Akcia / Co-op
Dátum vydania: 2. máj 2023
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19530)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk